Alibaba 5 miliarde USD in prima ora a Singles Day, Fashion Days, Facebook in stirile zilei in e-commerce 11 noiembrie 2016

 

bf-fashion-daysDe Black Friday, Fashion Days oferă peste 700.000 de produse, cu discounturi de până la 90%.

Sub umbrela campaniei „Rasfață-te de BLACK FRIDAY”, Fashion Days le oferă clienților săi cea mai vastă și diversificată gamă de produse de la peste 1000 de branduri de top la nivel internațional. BLACK FRIDAY va începe în data de 18 noiembrie, ora 00:00. Utilizatorii aplicaţiei mobile Fashion Days vor putea comanda în exclusivitate cu patru ore mai devreme, respectiv începând de joi, 17 noiembrie, la ora 20:00. (sursă)

 

1-alibaba-singles-day-celebration-5-miliarde-usd-in-prima-oraAlibaba a avut vânzări de 5 miliarde USD în prima oră de Singles Day.

Anul trecut, totalul vânzărilor a fost de 14,3 miliarde USD. Anul acesta la suam finală se vor adăuga și precomenzile făcute de clienții care au dorit să fie siguri că vor beneficia de ofertele Alibaba. 84% din vânzări au fost de pe telefon. Vedeta Katy Perry a anulat vizita sa în ultimul moment, însă la gala de deschidere au fost prezenți David Beckham și Kobe Bryant. (sursă)

 

 

2-paypal-bani-prin-siriPayPal a fost integrat cu Siri astfel că acum abonații pot folosi comenzi vocale pentru a trimite bani sau a face plăți în 30 de țări.

PayPal apreciază că în luna decembrie vor fi mai mult de 17 milioane de tranzacții P2P. Serviciul este disponibil pentru iOS 10 și mai multe start-up-uri din zona de banking și-au manifestat interesul pentru a-l integra în oferta lor. (sursă)

 

 

 

3-viber-accounts-for-businessViber va permite business-urilor să interacționeze direct cu clienții lor.

Viber a lansat serviciul de public accounts. Companiile pot intra în legătură cu userii Viber cu mesaje de marketing și customer service. Platforma va debuta cu 1000 de conturi publice și va implementa curând și partea de customer service. (sursă)

 

 

4-google-raspunde-la-acuzatiile-antitrust-ueGoogle respinge noi acuzații UE de încălcare a legilor antitrust.

UE a acuzat Google că ocupă o poziție dominantă pe piață datorită sistemului de operare Android. Google declară că Android nu dăunează competiției, ci o stimulează. Compania a respins săptămâna trecută acuzații în alte două cazuri antitrust. Dacă verdictul UE este nefavorabil Google, aceasta ar putea plăti amenzi importante și ar putea fi nevoită chiar să își restrângă activitatea. (sursă)

 

 

MasterCard lansează un magazin smart pentru cheltuieli școlare.

Aplicația Okr! permite efectuarea de plăți mobile pentru taxe, uniforme și articole școlare. De asemenea, părinții pot comanda online rechizite iar copiii le pot ridica de la automate scanând pur și simplu legitimațiile școlare. Aplicația fost dezvoltată în MasterCard Labs pentru Edutech Asia 2016 Singapore și folosește Masterpass. (sursă)

 

 

5-facebook-si-twitter-rol-central-in-alegerile-suaFacebook și Twitter acuzate că ar fi parțial răspunzătoare de rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA.

Alegerile prezidențiale din SUA 2016 sunt considerate a fi primele alegeri social-media. În ajunul votului președintele Barack Obama s-a declarat îngrijorat de cazuri de dezinformare pe rețelele sociale și efectul acestora. Spre deosebire de media tradițională, Facebook și Twitter nu iau decizii redacționale, astfel că știrile false pot circula rapid iar entitățile potente financiar își pot sponsoriza conținutul propriu. Astfel, datorită lipsei unei evaluări editoriale,Facebook și Twitter au putut influența percepțiile votanților. (sursă)

 

 

6-youtube-aplicatie-vrYouTube lansează propria aplicație VR.

Aplicația va fi disponibilă pentru casca VR Daydream View a Google. Astfel, orice clip Google va putea fi vizualizat în Theater Mode ca o experiență imersivă, chiar dacă nu au fost filmate pentru VR.. Pentru a putea fi folosită aplicația este nevoie de un smartphone adaptat pentru Daydream și casca VR Daydream View. (sursă)    

 

 

7-magazin-francez-accepta-alipayPrintemps Hausmann devine primul magazin francez din Franța care acceptă Alipay ca soluție de plată.

Serviciul este disponibil datorită parteneriatului dintre grupul Printemps și furnizorul german de plăți online Wirecard. Sistemul va fi disponibil în 18 magazine Printemps. (sursă)

 

     

8-amazon-prime-uk-produse-beauty-vinAmazon UK oferă livrare într-o oră în magazine locale.

Oferta Amazon Prime Now din Londra include acum produse de sănătate de lux, vinuri fine și beauty, aproximativ 7000 de produse adiționale față de până acum, care pot fi ridicate din mai multe locații din Londra. Nu este prima oară când Amazon se aliază cu retaileri specializați, după parteneriatele pariziene de luna trecută. (sursă)     

 

 

Snap va vinde ochelarii specializați Snapchat în automate numite Snapbots.

Ochelarii Snapchat, echipați cu cameră și care costă 130 USD vor fi vânduți în automate pop-up care vor apărea în locații-surpriză din oraș. O hartă online va arăta locațiile automatelor cu 24 de ore înainte. Momentan serviciul va fi disponibil doar în Venice Beach, California. (sursă)

 


10-adobe-achizitioneaza-tubemogul-540-mil-usdAdobe achiziționează TubeMogul, companie de tehnologie video pentru advertising, într-o tranzacție în valoare de 540 milioane USD.

TubeMogul oferă o platformă care permite agențiilor de publicitate și brandurilor să își planifice, măsoare și optimizeze cheltuielile de video advertising pe toate platformele. Adobe declară că achiziția va transforma Adobe Marketing Cloud într-o soluție independentă de advertising pentru TV și toate formatele digitale. (sursă)

 

11-yahoo-avertizeaza-verizon-renuntaYahoo indică pentru prima oară posibilitatea ca Verizon să renunțe la achiziția de 4,8 miliarde USD a companiei.

Yahoo a prezentat mai mulți factori de risc, printre care atacul de securitate din septembrie. Companiile sunt obligate să includă factorii de risc în rapoartele financiare trimestriale. Acest aspect nu înseamnă că Verizon nu va mai achiziționa Yahoo, însă este prima mențiune în public a acestei posibilități. (sursă)

 

 

The logo for LinkedIn Corporation is shown in Mountain View, CaliforniaO instanță de judecată din Moscova a susținut un verdict precedent prin care LinkedIn va fi interzis în Rusia din cauza unei legi privind datele personale.

În septembrie 2015, a intrat în vigoare legea conform căreia companiile locale și străine sunt obligate să stocheze datele utilizatorilor ruși în interiorul granițelor Rusiei. În august anul acesta, o instanță de judecată a concluzionat că LinkedIn nu s-a supus legislației ruse prin faptul că a stocat informații despre cetățeni ruși pe servere din alte țări și a procesat informații despre terțe părți care nu și-au dat acordul privind politicile LinkedIn de utilizare a datelor. (sursă)

 

13-profitul-deutsche-telekom-cresteDeutsche Telekom a raportat o nouă creștere trimestrială.

Creșterea se datorează rezultatelor îmbunătățite în SUA și pe stabilitatea celor din Germania. Venitul net a crescut cu 5,9%, la 18,1 miliarde de euro. Profitul net al companiei a crescut cu peste 30%, la 1,1 miliarde de euro. (sursă)

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.