Amazon cumpără Whole Foods pentru 13,7 mld USD, WalMart cumpără Bonobos pentru 310 mil USD, iar AirBnb investește în softuri de machine learning și background check

 

Amazon achiziționează Whole Foods pentru 13,7 miliarde USD.

Franciza Whole Foods Market, care oferă feluri de mâncare naturală și organică, va continua să opereze sub brandul propriu. Amazon a anunțat în decembrie lansearea propriului său magazin fizic în Seattle, Amazon Go, magazin complet automatizat de unde clienții pot ridica singuri comenzile plasate online. Prin această mișcare, Amazon amenință WalMart pe segmentul grocery. (sursă)

 

WalMart va achiziționa site-ul fashion pentru bărbați Bonobos pentru 310 milioane USD.

Prin această mișcare, WalMart continuă efortul de a construi un business fashion online prin care să concureze Amazon. Tranzacția va fi una cash și face parte dintr-o strategie mai amplă de creștere pe zona de e-commerce. Walmart este puternic și pe zona de fashion feminin, deținând site-ul ModCloth. CEO-ul Bonobos va conduce ambele business-uri fashion. (sursă)

 

AirBnb utilizează machine learning pentru a crește și a personaliza conexiunile dintre gazde și oaspeți.

AirBnb utilizează un model de clasare a căutărilor pe bază de machine learning pentru a personaliza rezultatele din search pentru oaspeți. Modelul ia în calcul tendința utilizatorilor de a da clic pe anumite tipuri de oferte de cazare, de exemplu în funcție de decorul unei locuințe, și utilizează preferințele gazdelor pentru a le promova oaspeți care au probabilitate mai mare să le accepte oferta. Modelul de ranking ia în calcul peste 100 de criterii. (sursă)

 

Mobike obține 600 de milioane USD finanțare în urma unei runde conduse de Tencent.

Compania chineză de bike-sharing s-a extins în prima jumătate a lui 2017 în 100 de orașe. Mobike a dezvoltat în acest timp parteneriate strategice cu business-uri puternice precum Foxconn, Dow Chemical, Hanergy sau Chyna Recycling în zone precum logistică, cercetare energie regenerabilă și product lifecycle. Compania operează peste 5 milioane de biciclete, având peste 100 de milioane de utilizatori. Mobike va lansa și propria rețea IoT. (sursă)

 

AirBnb achiziționează Trooly, start-up care operează software de background check.

Achiziția va ajuta AirBnb să își protejeze utilizatorii de gazdele și oaspeții care nu respectă politicile sale sau care se poartă necorespunzător. Trooly operează din 2015 softul de autentificare a utilizatorilor AirBnb. Softurile Trooly utilizează analiza de date publice, social media și alte surse pentru a identifica încălcările politicilor AirBnb, precum înțelegerile din afara platformei și oferte din partea unor useri care de fapt nu sunt proprietarii locațiilor prezentate. (sursă)

 

K Bank, prima bancă internet-only din Coreea de Sud, atinge o cifră de afaceri de 880 de milioane USD în doar 70 de zile de la lansare.

K Bank a atins 1 trilion de woni (880 mil USD) în depozite și împrumuturi. Serviciile băncii sunt adresate tinerilor consumatori care sunt deja obișnuiți să utilizeze tehnologia mobile. K Bank oferă dobânzi mai avantajoase decât băncile clasice deoarece nu are costuri cu forța de muncă. Banca online oferă împrumuturi aprobate în 24h și dobânzi la depozite de în jur de 2%. (sursă)

 

WeWork are venituri de 1 miliard USD.

CEO-ul WeWork a anunțat că start-up-ul co-fondat de el generează în prezent venituri de 1 miliard USD pe an. A fost anunțată și lansarea unui IPO, însă nu s-au făcut precizări în legătură cu data acestuia. WeWork este evaluată în prezent la 17 miliarde USD. (sursă)

 

 

Amazon lansează Dash Wand, un nou device integrat cu Alexa prin care se pot face operațiuni în zona de grocery prin comandă vocală.

Amazon Dash Wand poate fi folosit la scanarea codurilor de bare, la conversia măsurilor și la plasarea de comenzi de produse pentru gospodărie. Device-ul este magnetic și conectat la Wi-Fi, oferind de asemenea și anumite servicii ale Amazon Echo. Dash Wand permite achiziția directă a produselor și este disponibil abonaților Amazon Prime din SUA. (sursă)

 

Reddit, rețeaua socială de link-sharing, caută să obțină o finanțare de 150 de milioane USD.

Reddit a fost evaluată la 1,7 miliarde USD. În pofida popularității sale, Reddit nu a reușit până în prezent să găsească un model sustenabil de business. Site-ul a debutat în 2011, fondatorul său păstrând o participație în cadrul companiei. (sursă)

 

 

OLX înlocuiește site-ul web și mobile cu o aplicație actualizată și îmbunătățită.

Prin această schimbare, OLX permite utilizatorilor săi să cumpere și să vândă bunuri la nivel local într-un mod mai rapid, mai ușor și mai sigur. Atât cumpărătorii cât și vânzătorii trebuie să se logheze pe platformă și să li se verifice identitatea prin numărul de telefon sau contul de Facebook. Utilizatorii vor avea de acum profile, acest nou pas de securizare oferind OLX posiblitatea să prevină fraudele și escrocheriile. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.