Stirile zilei in E-Commerce – 30 iunie 2016

Amazon a început să vândă smartphone-uri la prețuri foarte avantajoase, pe sistem Android, cu condiția acceptului de către clienți să primească reclame pe dispozitiv, care se vor afișa direct pe lockscreen. În acest moment sunt două astfel de smartphone-uri puse în vânzare: BLU R1 HD (50 $) și Moto G (150 $). (sursă)

Amazon vinde produse perisabile private-label, permițând astfel retailerilor să testeze produse noi cu margini de profit mai mari. (sursă)

Start-upul britanic Made deschide cel mai mare showroom la Paris. Made este un fel de Everlane pentru mobilă. Compania încearcă să renunţe pe cât posibil la cât mai mulţi intermediari pentru a furniza mobilă aspectuoasă la preţuri accesibile. Acum societatea are ca ţintă extinderea pe plan internaţional. Made colaborează cu designeri şi producători pentru a reduce costurile pe cât este posibil şi încearcă să preia comenzile chiar înainte de manufacturare pentru a nu depozita mobila. (sursă)

Birchbox renunţă la 12% din personal. Societatea se luptă cu o concurență sporită și o piață de finanțare dificilă. Birchbox a declarat că a concediat 30 din 250 din angajaţi, iar în luna ianuarie 50 de angajaţi. (sursă)

DoorDash livrează acum băuturi alcoolice. Compania DoorDash livrează băuturi alcoolice de la magazine, depozite, dar şi de la restaurante şi fabrici de bere cu care este în parteneriat. Livrările vor începe iniţial în sudul Californiei, dar acest serviciu este planificat şi pentru alte oraşe. (sursă)

Facebook a câștigat miercuri recursul la o instanță din Bruxelles împotriva autoritatii de control din Belgia, permițând companiei din SUA să poată colecta în continuare informații despre utilizatorii de Internet din Belgia care nu sunt înregistraţi pe site. (sursă)

F64 estimează o creştere de 15% a vânzarilor (sursă)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.