Stirile zilei in E-Commerce – 8 iulie 2016

Facebook: 8,5 milioane de utilizatori in Romania, 4 din 10 romani au cont pe reteaua de socializare (sursa)

Vin cei 135.000 RON pentru micile afaceri. S-a stabilit data deschiderii Programului Comert 2016. Unul din scopurile pentru care pot fi folositi banii: “- realizarea unui site pentru prezentarea activitatii solicitantului si a produselor sau serviciilor promovate (inclusiv cheltuieli inregistrare domeniu, fara hosting), pentru operatorii economici care nu detin alt site si care trebuie sa fie functional la data depunerii cererii de eliberare a ajutorului nerambursabil (sursa)

Mitsubishi investește în Bitcoin. Mitsubishi UFJ Financial intră pe piața de bitcoin, investind în Coinbase, un serviciu care permite utilizatorilor să stocheze bitcoins pentru a face plăți online. (sursa)

Alipay speră să își crească prezența pe piața globală prin crearea de parteneriate cu un milion de comercianți offline, în următorii trei ani, și să permită turiștilor chinezi să cheltuiască bani în străinătate, utilizând aplicația lor mobilă de plăți. (sursa)

Brillen, o companie de familie din Germania, care vinde ochelari online a reusit sa stranga din finantare prin Venture Capital suma de 49 milioane de dolari. Banii vor fi folosiţi pentru a extinde modelul Brillen la noi piețe internaționale în Europa și în afara ei. Societatea spune că a făcut “zeci de milioane” în ultimele 12 luni din afacerile sale existente. (sursa)

Amazon India investește în noi centre FBA. Această decizie va permite platfomei Amazon să ofere servicii FBA pentru mai multe IMM-uri. Peste 80% dintre comerciantii de pe Amazon utilizează în prezent serviciile FBA (Fulfillment By Amazon), care acopera o gama larga de operatiuni precum impachetare produs, livrare, management retur si suport clienti. (sursa)

Compania japoneză Dena a declarat că va demara un nou serviciu de transport în Japonia, care utilizează autobuze cu pilot automat. Dena va folosi naveta electrică EZ10 produsă de EasyMile. (sursa)

Kevin Turner, COO Microsoft, paraseste compania pentru Citadel. (sursa)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.