Stirile zilei in e-commerce – 30 august 2016

ARMO 30 august 2016 stirile zilei ecommerce

 

Comisia Europeană va decide împotriva înțelegerii dintre Apple și guvernul Irlandez privind taxele datorate de corporația americană.

Apple $1B taxes

 

Apple datorează Irlandei peste 1 miliard de euro în taxe retroactive. Apple și Irlanda au respins acuzația și au declarat că vor ataca decizia Comisiei. (sursă)

 

 

 

Notonthehighstreet.com, o platformă britanică în stilul Etsy, a obținut finanțare de 27,5 milioane USD de la compania germană Burda.

Notonthehighstreet.com 27 milioane $ finantare

 

Platforma se dorește a fi un canal alternativ de shopping, unul în care se pot cumpăra obiecte unicat și în serie limitată. (sursă)

 

 

 

 

 

Ebay achiziționează Ticket Utils, lider mondial în software pentru vânzarea de bilete și manangement de inventar și distribuție. (sursă)

 

 

Instagram Stories introduce un update care recomandă utilizatori pe baza contactelor și intereselor deja existente în contul unui user. (sursă)

Instagram stories

 

 

 

 

 

 

 

Baze de date electorale din două state americane au fost sparte de hackeri.

FBI nu a dat publicității numele statelor, însă conform Yahoo News ar fi vorba de Arizona și Illinois. Alte surse menționează că hackerii ar fi de origine rusă. (sursă)

 

Autoritatea de Transport din New York va oferi e-book-uri gratuite navetiștilor newyorkezi.

Metrou New York e-book gratuite

 

Proiectul este inspirat de unul similar care a avut loc în Londra în 2015 și este orientat spre promovarea serviciului de Wi-Fi gratuit în trenurile MTA New York. În proiect sunt implicate și Transit Wireless și Penguin Random House. (sursă)

 

 

 

Facebook va limita implicarea umană în oferirea subiectelor „trending”.

Facebook limiteaza interventia umana in algoritmul news feed

 

Facebook a primit acuzații că cei angajați să descrie știrile respective au fost influențați politic. Pentru a elimina astfel de acuzații, compania va automatiza acest proces. (sursă)

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.