Stirile zilei in e-commerce – 13 septembrie 2016

armo-13-septembrie-2016-stirile-zilei-ecommerce

 

1-wayfair-customer-serviceWayfair transformă customer service-ul în punct de vânzare.

Retailerul Wayfair câștigă loialitatea cumpărătorilor prin serviciul clienți investind angajații cu putere de decizie. Aceste practici au fost definite și puse în practică de vicepreședintele de vânzări Liz Graham. (sursă)

 

 

2-amazon-pandora-music-streaming

Amazon și Pandora vor introduce schimbări în abonamentele de music streaming.

Pandora va propune o extindere a serviciului de streaming de 5 USD/lună iar abonamentul Amazon de 10 USD/lună va fi redus pentru utilizatorii Amazon Echo. (sursă)

 

 

3-snapchat-scavenger-hunt

Mai multe branduri organizează vânători de comori pe Snapchat, după modelul Pokemon Go.

Printre companiile care au folosit această metodă de promovare se află Adidas, Delta Air Lines și Bloomingdale’s. (sursă)

 

 

În SUA, e-commerce este extrem de convenabil pentru cumpărătorii din mediul rural, dar scump pentru retaileri.

Retailerii online oferă de multe ori cumpărătorilor din zonele rurale oferte mai diversificate și prețuri mai bune decât piețele locale. Costurile de livrare sunt însă mari pentru retaileri, deoarece nu există f multe puncte intermediare pe rutele de livrare. FedEx sau UPS cer 4 USD pentru fiecare pachet care nu se află pe o rută de livrare. Companiile care oferă transport gratuit trebuie să suporte costuri mari. (sursă)

 

Studiu: cumpărătorii online cercetează pe mai multe site-uri în căutarea de oferte diversificate, mai multe informații despre produse sau mai multe opțiuni de livrare.

Concluzia studiului HookLogic: retailerii au șanse mai mari de a obține vânzarea și a păstra clientul dacă au pe site imagini care se încarcă rapid și livrare rapidă. (sursă)

 

ebay-site-vanzare-telefoaneEbay lansează un site de vânzări de telefoane numit Quick Sale.

Ebay încearcă să capitalizeze piața de resale de telefoane, în special modelele mai vechi de iPhone, odată cu lansarea noilor iPhone 7 și 7 Plus. Vânzarea se face folosind sistemul Ebay Valet. Compania spune că modelele mai vechi de telefoane se vând foarte bine în preajma lansării noilor modele de iPHone și că pe site-ul său se vinde un smartphone o dată la 4 secunde. (sursă)

 

5-facebook-messenger-accepta-plati-prin-chatbotsFacebook Messenger acceptă de acum plăți, fără să trimită utilizatorii către altă platformă.

Abilitatea de a plăti în cadrul Facebook Messenger duce compania mai aproape de a deveni o platformă de e-commerce conversațional, de tipul WeChat din China. (sursă)

 

 

6-instagram-stergere-comentarii-ofensive

Instagram a lansat un nou tool care permite utilizatorilor să controleze comentariile postate la pozele lor.

Printre caracteristici se numără posibilitatea de a selecta cuvinte considerate jignitoare sau improprii și a șterge comentariile care le conțin. Aceste schimbări vin în urma unui val de abuzuri verbale suferite de vedete precum Justin Bieber sau Leslie Jones pe rețelele de socializare. (sursă)

 

austria defera ECJ cazul FB privacyCurtea Supremă de Justiție din Austria a trimis către Curtea Europeană de Justiție cazul lui Max Schrems împotriva Facebook privind protecția datelor.

Schrems intentează un nou proces dintr-o serie mai largă îndreptată către modul în care companiile americane de tehnologie procesează datele personale ale clienților. Facebook pune la îndoială dreptul activistului de a intenta proces la nivel european în numele a zeci de mii de consumatori. (sursă)

 

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.