Stirile zilei in e-commerce – 15 septembrie 2016

armo-15-septembrie-2016-stirile-zilei-ecommerce

 

1-ikea-se-extinde-in-china-india-serbiaIKEA se extinde în Asia și va construi mai multe magazine click-and-collect.

Retailerul de mobilă dorește o creștere mai accentuată și va mai deschide magazine în China, iar primele 25 de magazine din India în 2017, a declarat CEO-ul Peter Agnefjall. IKEA operează 340 de magazine la nivel global și a deschis 19 magazine click-and-collect în ultimele 12 luni. (sursă)

 

Under Armour lansează o linie de fashion high-end.

Compania va lansa linia Under Armour Sportswear la Săptămâna Modei de la New York. Colecția este targetată către generația milenialilor, abordând stilul young-professional. Under Armour dorește ca linia sa să se distingă de cele ale rivalilor Adidas și Nike. (sursă)

 

2-pop-up-storesStudiu: Magazinele de tip pop-up prosperă în era digitală

Motivul pentru acest trend este că retailerii doresc să creeze experiențe de shopping în magazinele fizice, experiențe pe care clienții nu le pot găsi în mediul online. Magazinele fizice temporare sunt moduri accesibile pentru companii de a-și promova stocul de sezon sau să testeze noi produse și piețe.  (sursă)

 

3-mobile-commerce-retailer-apps

Raport: Shopping-ul online se deplasează dinspre desktop spre aplicații mobile.

Raportul Criteo arată că 30% dintre marii retaileri americani au raportat creșteri în vânzările prin mobile. Aproape jumătate din cumpărăturile online au fost prin device-uri mobile. Cumpărăturile din cadrul aplicațiilor au crescut pentru retailerii cu aplicații mobile sofisticate. Rata de conversie în aplicațiile mobile a fost de 3 ori mai mare decât pe site-urile mobile. (sursă)

 

4-nfc-technology-diamanteTehnologia NFC (near field communication) va permite cumpărătorilor de diamante să aibă acces la informații despre aceste produse prin intermediul smartphone-ului.

Companiile Thinfilm și Sarine Technologies vor produce etichete digitale NFC prin care cumpărătorii vor avea acces la informații precum istoria, dimensiunile și evaluarea calității pietrelor prețioase. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.