Stirile zilei in e-commerce – 16 septembrie 2016

armo-16-septembrie-stirile-zilei-in-ecommerce

 

PayPal și China UnionPay încheie un parteneriat.

Astfel, PayPal se poziționează mai bine pentru a găsi mai mulți clienți și a fi un performer in e-commerce-ul internațional. Comercianții europeni vor putea accepta plăți prin carduri de debit și de credit de la UnionPay prin platforma de mobile commerce a PayPal. (sursă)

 

1-unilever-cumpara-honest-co-de-la-jessica-albaUnilever se află în discuții pentru achiziționarea Honest Company, deținută de Jessica Alba.

Prețul vehiculat este de peste 1 miliard USD. Unilever a mai achiziționat anul acesta și Dollar Shave Club pentru 1 miliard USD. (sursă)

 

 

Rezultatele Global Fashion Group în prima jumătate a anului 2016 sunt încurajatoare.

GFG a raportat o creștere netă a veniturilor de 36%, iar pierderile operaționale s-au înjumătățit. Veniturile nete au ajuns la 456 milioane de euro. (sursă)

 

2-amazon-india-extinde-livrarile-offlineAmazon India își extinde rețeaua de livrări la 12500 de magazine fizice și alte puncte de desfacere din 50 de orașe.

Extinderea face parte din programul “I Have Space”  lansat anul trecut în 2500 de magazine fizice. Cumpărătorii pot plasa comenzi pe site și le pot ridica direct din aceste magazine fizice. Momentan în program sunt incluse mai ales magazine de bunuri de larg consum, însă în viitor vor fi și băcănii locale, magazine telecom sau magazine de beauty. (sursă)

 

ApplePay va fi disponibil atât pe device-urile mobile cât și pe device-uri desktop Apple.

Odată cu lansarea iOS 10 și MacOS Sierra, clienții vor putea selecta opțiunea “checkout cu ApplePay” și va fi disponibil și suport tehnic. Pentru început, ApplePay va funcționa numai cu browserul Safari iar pe desktop va fi nevoie de instalarea caracteristicii Continuity. (sursă)

 

3-autoritatea-ue-antitrust-ecommerce-reguliAutoritatea de reglementare antitrust a UE avertizează că vânzările online trebuie să urmeze regulile de competiție corectă.

Un raport preliminar al Comisiei Europene spune că 40% din retailerii online au raportat restricții contractuale sau recomandări ale producătorilor privind prețurile pe care le pot oferi consumatorilor, iar 18% din retaileri au primit restricții din partea producătorilor privind vânzarea pe marketpalce-uri online precum Ebay. Raportul spune că astfel de practici ar putea viola legile antitrust ale UE. (sursă)

 

Samsung înlocuiește telefoanele Galaxy Note 7 sau le rambursează  valoarea pe teritoriul SUA.

Samsung a retras 1 milion de smartphone-uri de pe piață în urma sesizărilor consumatorilor legate de baterii supra-încălzite, care au rezultat în incendierea sau deteriorarea telefoanelor. Samsung cooperează cu autoritățile americane în această problemă, care este extrem de costisitoare pentru companie. (sursă)

 

Amazon introduces Amazon Alexa, Echo and the All-New Echo Dot atAmazon va vinde Echo și Echo Dot în UK și Germania cu asistentul vocal Alexa bilingv.

Asistentul digital Alexa va vorbi cu accent britanic în UK și în limba germană în Germania. Acestea reprezintă primele lansări pe piețe din afara SUA. Lansarea din Germania va marca prima versiune în care Alexa va vorbi în altă limbă decât engleză. (sursă)

 

Toys R Us va angaja mai mulți lucrători sezonieri pentru a prelucra comenzile de Sărbători din zona e-commerce.

Anul trecut, retailerul american a angajat 40000 de lucrători sezonieri. (sursă)

 

Compania indiană Boltt a creat un pantof inteligent.

Reprezentanții companiei declară că pantoful sport folosește știința pentru a îmbunătăți alergarea și crește nivelul de fitness prin oferirea de feedback în timp real alergătorului. Boltt plănuiește lansarea în 13 țări, inclusiv SUA. Precomenzile se pot face începând din octombrie. (sursă)

 

6-raport-ecommerce-on-the-rise-in-suaRaport: E-commerce-ul înregistreză o creștere dramatică în Asia de Sud Est.

China Academy of Telecommunication Research: În 2015 au fost vânzări de 5,5 miliarde USD în țările din zonă și previziunile spun că vânzările vore crește la 88 miliarde USD în 2015. Rata de comenzi online este încă relativ scăzută în regiune, mai ales din cauza sistemelor slabe de plată. (sursă)

 

-visual-commerceRichard W. Lee, fondator și CEO Netra: Realitatea augmentată va înlocui computerele și telefoanele ca principal mediu de consum și interacțiune cu media în 3 până la 5 ani. (sursă)

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.