Stirile zilei in e-commerce – 19 septembrie 2016

armo-19-septembrie-stirile-zilei-ecommerce

 

Fandango vanzari Facebook bilete filmPublicul american poate cumpăra bilete la film prin Facebook.

Acest lucru se poate face prin aplicația Fandango, deținută de NBCUniversal. Fandango permite de asemenea userilor de Apple să cumpere bilete la film direct din aplicația de messaging a iPhone. (sursă)

 

 

Globe și Kiva lansează împrumuturi de tip crowdfunding pentru IMM-uri. 

Operatorul telecom din Filipine Globe și ONG-ul internațional Kiva lansează aceste împrumuturi adresate filipinezilor care nu își pot permite un credit. Kiva oferă micro-credite în 80 de țări pentru micro-întreprinderi din zone precum agricultură, alimente, retail și servicii. Clienții Globe pot ajuta micro-antreprenorii donând prin platforma de plăți online mobile Gcash a companiei. (sursă)

 

Compania braziliană Globo, cel mai mare conglomerat media din America de Sud achiziționează publicația Valor Economico de la compania partener Grupo Folha.

Cea mai mare recesiune economică din Brazilia din ultimii 80 de ani a forțat publisherii să desființeze posturi și să își vândă activele. Grupo Folha a renunțat la publicația Valor pentru a reduce costurile. Companiile media tradiționale sunt concurate din ce în ce mai mult de Internet, în special în zona de știri. (sursă)

 

2-rapid-3d-printing-primeste-81-milioane-usd-finantareCompania Carbon, specializată în tehnologii de printare 3D rapidă, primește 81 de milioane USD finanțare.

Printre investitorii strategici în această nouă rundă de finanțare se numără BMW, GE, Nikon și JSR Corp. (sursă)

 

 

3-samsung-vinde-actiuniSamsung își vinde participațiile în alte companii de tehnologie pentru a acoperi din pierderile de 1 miliard USD cauzate de retragerea smartphone-urilor Note 7 din aceasta perioadă.

Samsung deja a vândut acțiunile deținute în companii producătoare de drivere de computere, chipuri, semiconductoare sau în companii de prestigiu precum Sharp. Samsung va retrage luna aceasta peste 2,5 milioane de smartphone-uri Galaxy Note 7 la nivel global. (sursă)

 

4-skype-paraseste-londraMicrosoft va închide biroul din Londra al Skype.

Cel mai probabil cei 400 de angajați din birou vor fi concediați. Deși face parte integrantă din istoria companiei, biroul va fi închis datorită plecărilor masive a mai multor membri cheie din executivul Skype. Microsoft va manageria Skype din Redmond.  (sursă)

 

 

5-hub-internet-da-in-judecata-guvernul-geman-pentru-supraveghereCel mai mare hub de Internet din lume dă în judecată guvernul German.

De-Cix a decis să lupte împotriva ordinului primit din partea BND (Serviciul German de Informații) de a permite monitorizarea comunicațiilor care trec prin nodul informațional Frankfurt. De-Cix dorește să demonstreze că monitorizarea strategică a comunicațiilor care trec prin Germania, după modelul controversatei legi americane FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act), este ilegală. (sursă)

 

detinatorii amazon echo cheltuiesc cu 10% mai mult pe amazonDeținătorii de Amazon Echo cheltuiesc cu 10% mai mult pe Amazon.

Comenzile clienților care dețin Amazon Echo sunt cu 10% mai mari, indică un studiu al NPD Group. Amazon a vândut aproximativ 1,6 milioane de unități Amazon Echo și se pregătește să relanseze o variantă Echo Dot mai accesibilă. (sursă)

 

 

Pinterest facilitează advertiserilor derularea de campanii promoționale.

Pinterest lansează un buton dedicat și a creat un ghid de bune practici pentru Promoted Pins. (sursă)

 

7-usda-food-stamps-for-online-testUSDA va lansa un test pentru folosirea online a timbrului de alimente.

Departamentul de Agricultura al SUA caută 5 retaileri din 3 state pentru a putea lansa un proiect pilot privind beneficiile cumpărării de alimente online. USDA plănuiește lansarea testului vara viitoare.  (sursă)

 

 

8-urmatoarea-pereche-de-pantofi-ar-putea-veni-din-printer-3dUrmătoarea pereche de pantofi pe care o cumpărăm ar putea proveni dintr-o imprimantă 3D.

Feetz este o companie care produce pantofi folosind imprimarea 3D. Fiecare din cele 100 de imprimante 3D ale Feetz pot fi resetate pentru a face pantofi de diferite mărimi. Acum se poate descărca o aplicație de smartphone și clienții pot face poze propriilor picioare pentru ca Feetz să le poată produce o pereche de pantofi custom printată 3D din materiale reciclabile. (sursă)

 

9-indochino-dynamic-data-experiente-de-cumparareMagazinul fizic Indochino oferă experiențe de cumpărare excelente fără a avea vreun produs pe rafturi.

Indochino, retailerul canadian de îmbrăcăminte pentru bărbați a realizat că omnichannel este viitorul. Folosind big data, Indochino a fabricat experiențe de cumpărare pentru 3 audiențe de bază: participanții la o petrecere de nuntă, cei care își caută primul job și VIP-ul. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.