Stirile zilei in e-commerce – 22 septembrie 2016

armo-22-septembrie-2016-stirile-zilei-ecommerce

1-stitchfixmen-extindere

Stitch Fix va lansa o linie fashion pentru bărbați.

Compania a angajat 10 persoane pentru acest proiect, a încheiat parteneriate cu 50 de branduri pentru bărbați și a lansat două linii private-label. (sursă)

 

 

Amazon magazine fizice coasta de est suaEste de așteptat ca Amazon să mai deschidă magazine fizice pe coasta de est a SUA.

Amazon a publicat 20 de slujbe în librăriile sale și va începe să colecteze taxe de vânzări în Washington începând de luna viitoare. Astfel încep să apară zvonuri că Amazon va stabili o prezență puternică prin magazine fizice.  (sursă)

 

3-zappos-ofera-streetart-oraselorZappos va recompensa 10 orașe cu desene murale.

Zappos a încheiat un parteneriat cu ONG-ul Beautify Earth în vederea creării de artă stradală care va expune valorile companiei. De aceste opere de artă urbane vor beneficia orașele în care retailerul are cela mai mari vânzări. Mesajele transmise vor fi „Livrează WOW prin serviciile tale” în Miami, “Fii pasionat și hotărât” în New York și “Creează distracție si puțină ciudățenie” în Austin, Texas. (sursă)

 

Google lansează un asistent digital pentru aplicația de messaging Allo.

Asistentul virtual va avea de îndeplinit operațiuni de e-commerce, precum rezervarea de bilete sau mese la restaurant. De asemenea, asistentul virtual va fi implementat în viitoarea linie de boxe pe care Google o va lansa în curând. (sursă)

 

4-ebay-isi-creste-vanzarile-in-timpul-unui-show-de-gatitEbay a raportat o creștere masivă în interesul pentru produse de bucătărie în UK în timpul unui show de gătit.

Acest proces se numește „dual-screening”: consumatorii cumpără online în timp ce vizionează show-uri populare. Ebay a raportat o creștere de 67% în interesul acordat produselor de bucătărie în timpul premierei sezonului 7 al emisiunii “The Great British Bake Off”, cu o creștere de 133% a interesului  în ora de imediat după emisiune. (sursă)

 

5-brandurile-prefera-instagram-storiesRaport SCOUT: Marketerii vor fi cel mai probabil atrași de Instagram Stories în dauna Snapchat Stories.

Instagram are mai multe caracteristici folositoare, precum salvarea și editarea poveștilor înainte de publicare. (sursă)

 

 

Target va folosi roboți autonomi în depozitele sale.

Roboții de la compania Symbotic vor putea pune și aduce cutii de pe rafturi. Fondatorul Symbotic, Rick Cohen: “Ceea ce facem noi cu roboții autonomi este similar cu ce face Google cu mașinile autonome”. (sursă)

 

Studiu ABI: Folosirea de scannere portabile pentru retail și logistică se va tripla până în 2021.

Device-uri precum scannere de coduri de bare în formă de inel sau mănuși, ochelari inteligenți vor permite scanarea de coduri de bare, înregistrarea proceselor și accesarea de informații fără întreruperi. (sursă)

 

6-mailchimp-are-magazin-online-freddie-and-coMailChimp a deschis propriul magazin online, Freddie and Co, în luna mai și oferă lecțiile învățate din această experiență prin blogul său. (sursă)

 

 

 

8-flipkart-depaseste-100-milioane-clientiFlipkart ajunge la 100 de milioane de utilizatori.

Compania declară că baza de useri reprezintă 63% din conexiunile wireless și broadband din India. Platforma avea 75 de milioane de utilizatori acum 6 luni. (sursă)

 

 

OakNorth profitabila dupa un anBanca digitală britanică OakNorth atinge pragul de profitabilitate după un an.

Focusul OakNorth este pe acordarea de împrumuturi micilor afaceri. Banca declară că volumul împrumuturilor s-a dublat în cele două luni de după votul Brexit. OakNorth folosește serviciile web ale Amazon pentru a scala rapid afacerea folosind resurse puține. (sursă)

 

Ericsson și Grundfos încheie un parteneriat cu scopul de a îmbunătăți accesul la apă potabilă.

Parteneriatul eagă providerii de portofele digitale și furnizorii de servicii de apă pentru a facilita accesul consumatorilor finali. Va fi posibil pentru clienții finali să plătească pentru apă folosind telefonul. Serviciul va fi lansat săptămâna aceasta în Kenya. (sursă)

 

SK lansează un device inteligent de shopping.

SK Telecom a introdus Smart Button Kkuk, prin care se vor putea comanda online produsele de uz zilnic. Device-ul este de mărimea unui deget  și se conectează prin Wi-Fi la aplicația smart home a SK. Userii vor selecta produsele dorite, cantitatea, metoda de plată și destinația de livrare la prima comandă, putând repeta comanda oricând apăsând pur și simplu butonul device-ului. (sursă)

 

McLaren neaga interestul AppleMcLaren neagă că ar fi fost abordată de Apple pentru vânzarea echipei de Fomula 1.

Financial Times a prezentat informații cum că Apple ar fi interesată de o posiiblă achiziție a McLaren. Zvonurile din industrie sugerează că Apple lucrează la producerea unei mașini autonome. Apple a angajat zeci de experți în industria de automobile în ultimul an și explorează piața de încărcătoare pentru mașini electrice. (sursă)

 

11-amazon-angajeaza-ceo-de-startup-in-ecommerce-conversationalAmazon aduce în companie CEO-ul Angel.ai, start-up specializat în e-commerce conversațional.

Deși nu au existat comentarii privind atribuțiile în companie, există speculații potrivit cărora Amazon dezvoltă chatbots pentru platformele de messaging existente. (sursă)

 

 

12-chan-zuckerberg-initiative-announce-3b-initiative-to-cure-diseasesChan Zuckerberg Initiative anunță un proiect de 3 miliarde USD cu scopul de a trata și vindeca orice boală până la finalul secolului 21. (sursă)

 

 

 

13-abc-news-parteneriat-facebook-livestream-dezbateri-presedintia-americanaABC News și Facebook  se aliază pentru transmisia live a dezbaterilor pentru alegerile prezidențiale din SUA. (sursă)

Dezbaterea va fi transmisă live pe rețeaua de socializare și va exista și live-streaming din orașele care vor participa. Parteneriatul vine în urma colaborării dintre cele două companii privind transmisiunile live ale Convenției Republicane și respectiv Democrate. ABC News a raportat 28 de milioane de vizualizări pe paginile sale de Facebook ca rezultat al colaborării.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.