Stirile zilei in e-commerce – 26 septembrie 2016

armo-26-septembrie-2016-stirile-zilei-ecommerce

Retailerul IGA lansează opțiuni e-commerce pe site-ul său, IGA GO.

Printre opțiuni se vor număra posiblitatea pentru clienți de a-și ridica o comandă din magazin sau a li se livra. Noua platformă a fost creată de Digital Foodie și Freshop. (sursă)

 

Amazon mărește valoarea comenzii minime pentru transport gratuit în Canada.

Creșterea este de la 25 la 35C$. În SUA a fost o creștere de la 35 la 49 USD în februarie. (sursă)

 

2-fashion-brands-chatbotsChatbots sunt apreciați în industria fashion.

Branduri precum Tommy Hilfiger și Burberry folosesc chatbots pentru a face produsele fashion mai accesibilie consumatorilor. Mariah Chase, Eloquil: Aplicațiile de messaging aduc o experiență imediată și intimă. (sursă)

 

 

3-oreo-noi-arome-canale-socialeOreo își promovează noile arome în social media.

Oreo a încheiat un parteneriat cu starul Facebook Arron Crascall și canalul social Twisted pentru a promova biscuiții cu aromă de mentă și cheesecake cu căpșuni. (sursă)

 

 

Cererea de centre de distribuție crește datorită creșterii retailului online

Amazon și alți retaileri online încearcă să obțină cât mai mult spațiu pentru centrele de distribuție și de multe ori caută depozite în centrul zonelor urbane și locații mai mici la marginile zonelor metropolitane. (sursă)

 

Tirias Research: Încărcătoarele wireless vor deveni tehnologie mainstream în 3 până la 5 ani.

În această perioadă majoritatea device-urilor vor avea capabilități de încărcare wireless. Mai multe companii vor debuta pe piața încărcătoarelor wireless în următoarea perioadă. (sursă)

 

4-miliarde-de-dolari-in-taxe-de-folosire-a-cartilor-de-creditRetailerii și consumatorii plătesc mai mult de 50 de miliarde USD anual băncilor pentru folosirea cardurilor swipe. (sursă)

 

 

 

Macys servicii beauty domiciliu deschide apple storeMacy’s va oferi servicii de beauty la domiciliu și va deschide un Apple Store în interiorul magazinului din New York. (sursă)

 

 

 

 

6-americanii-vor-cheltui-8-miliarde-dolari-de-halloweenStudiu NRF: Americanii plănuiesc să cheltuiască 8,4 miliarde USD de Halloween

Suma este cea mai mare din ultimii 11 ani pentru cumpărăturile de Halloween. 17% din respondenții studiului au spus că vor căuta idei de costume pe Pinterest, 17% pe Facebook. (sursă)

 

 

Comenzile online din Washington DC vor fi livrate de roboți

Din această toamnă, comenzile de zi cu zi și takeout din Washington DC vor fi livrate de roboți dotați cu 6 roți și care pot căra pâna la 18 kg. Roboții fac parte dintr-un proiect pilot al Starship Technologies, care dorește să lanseze mai multe astfel de proiecte și în alte orașe americane. (sursă)

 

Whole Foods investește în Instacart.

Această mișcare reprezintă o întărire a parteneriatului dintre ceke două companii. Tot în același spirit, prețul acțiunilor a fost cel de la evaluarea din 2014 a Instacart de 2 miliarde USD. (sursă)

 

Twitter se află în discuții informale cu potențiali cumpărători după interesul arătat de Salesforce.

Nu există garanția unei achiziții, astfel că Twitter a angajat Goldman Sachs pentru a explora și alte opțiuni, precum cesionarea bunurilor neesențiale ale companiei. Acțiunile Twitter au scăzut în ultimul timp, însă compania rămâne valoroasă datorită bazei sale de date și utilizatori și influenței sale în viața socială. (sursă)

 

Echo și Alexa ar putea adăuga 11 miliarde USD veniturilor Amazon până în 2020.

Firma de invetiții Mizuho afirmă că 4 miliarde USD ar putea veni din vânzarea device-urilor Echo și retul de 7 miliarde USD din tranzacțiile asociate vânzării Echo. (sursă)

 

ups livreaza cu drona medicalaUPS efectuează o livrare cu o dronă medicală.

UPS a efectuat un test prin care o dronă a zburat 3 mile deasupra oceanului pentru a verifica dacă vehiculele aeriene fără pilot pot fi integrate cu succes în spațiul aerian american. A fost simulată livrarea urgentă de materiale medicale. Drona de 42 de inci cântărește aprox. 10 kg și poate căra aprox. 1 kg și jumătate zburând cu 22 de mile/h. (sursă)

 

 

9-snapchat-lanseaza-spectacles-primul-produs-hardwareSnapchat lansează primul său produs hardware, Spectacles. (sursă)

 

 

 

 

Lenovo, Intel și PayPal se aliază pentru a încheia folosirea parolelor.

Companiile doresc să introducă autentificarea prin amprente  în dotarea laptop-urilor. Senzorii de amprente vor înlocui parolele pentru logarea în servicii conforme cu FIDO, precum PayPal. FIDO este un consorțiu fondat în urmă cu câțiva ani de Lenovo și PayPal și susținut de companii mari precum Google, Bank of America sau Microsoft, cu scopul de a dezvolta metode de autentificare mai simple și mai sigure deât parolele. (sursă)

 

Advertiserii Instagram se dubleazaNumărul advertiserilor de pe Instagram s-a dublat de la lansarea Instagram Business Tools.

Aplicația se laudă cu 500 de milioane de utilizatori și 1,5 milioane de companii. Business Tools permite companiilor să își creeze profile pe Instagram și utilizatorilor să contacteze aceste companii prin telefon, e-mail sau mesaje text. Instagram se așteaptă la un venit de 1,5 miliarde USD din publicitate în anul acesta.  (sursă)

 

11-amazon-uk-vinovat-ca-a-transportat-bunuri-periculoaseAmazon UK a fost găsit vinovat de încălcarea legilor de aviație din cauza încercărilor sale repetate de a expedia bunuri periculoase cu avionul.

Compania a fost amendată cu 65000 de lire sterline și trebuie să plătească costuri de judecată de 60000 de lire sterline. Judecătorul care a dat sentința a afirmat că este vorba de un “eșec sistemic” al companiei, după ce aceasta a fost avertizată în mai multe rânduri între noiembrie 2013 și mai 2015. (sursă)

 

12-tesla-da-in-judecata-michiganTesla Motors a dat în judecată statul Michigan după ce i-a fost refuzată licența de a vinde direct către consumatorii din stat.

Tesla afirmă că legea statală din Michigan violează drepturile sale constituționale și protejează rivalii consacrați, precum General Motors. Tesla a întâmpinat rezistență masivă în SUA din partea dealerilor independenți și producătorilor tradiționali de mașini în procesul de deschidere a reprezentanțelor proprii. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.