Stirile zilei in e-commerce – 29 septembrie 2016

Uber va intra pe piața de transport de marfă.

Uber a achizitionat recent Otto, un start-up care dotează camioane cu tehnologie self-drive. Uber dorește să devină un transportator de top și un partener tehnologic pentru industria de transport. Compania a început deja să abordeze alte companii de transport, flote de camioane și transportatori independenți pentru a-și vinde serviciile. (sursă)

 

2-allianz-cumpara-participatie-in-moneyfarmAllianz achiziționează o participație în MoneyFarm, o platformă automatizată de investiții din Italia.

Cele două companii plănuiesc lansarea unui consultant robotizat care să gestioneze fondurile active ale clienților. MoneyFarm a fost fondată în 2011 în Milano și în prezent are în jur de 80000 de clienți în Italia și Marea Britanie. (sursă)

 

3-deutsche-post-cumpara-uk-mailDeutsche Post achiziționează UK Mail pentru 315,5 milioane USD.

Deutsche Post DHL se extinde pe piața europeană și accelerează creșterea în Marea Britanie. UK Mail este unul din cei mai mari operatori de servicii poștale și livrare de colete din Marea Britanie, cu mai mult de 50 de imobile și 2400 de vehicule deținute. (sursă)

 

 

Citigroup se aliază cu mai multe bănci mari pentru a dezvolta o platformă de plăți P2P prin care să rivalizeze cu alte companii din industria fintech, precum Venmo.

Citigroup va deveni membră a clearXchange, o rețea din care mai fac parte Wells Fargo, JP Morgan, Bank of America, US Bancorp și altele. (sursă)

 

4-google-express-se-extinde-in-new-englandGoogle Express se extinde pe coasta de est a SUA.

Serviciul permite userilor să comande electronice, haine, produse health&beauty, home deco și chiar mâncare de pe internet sau prin aplicații dedicate. Cumpărătorii pot beneficia de livrare în aceeași zi în zonele metropolitane. Prin această extindere, Google Express va ajunge mai aproape de aprox. 70 de milioane de clienți și va concura mai îndeaproape cu Amazon. (sursă)

 

5-walmart-va-copia-amazon-fulfillmentWalmart exploreză posibilitatea de a oferi un program de fulfillment similar cu cel al Amazon pentru comercianții de pe marketplace-ul său. (sursă)

 

 

 

6-aliexpress-mareste-comisioanele-de-la-5-la-8-la-sutaAliExpress va mări comisionul de la 5% la 8% începând din 10 octombrie pentru anumite categorii de produse.

Printre categoriile vizate se numără haine și accesorii, home and deco, jucării și peruci. Mărirea se datorează creșterii cerințelor de calitate din partea cumpărătorilor internaționali. AliExpress va oferi sprijin adițional comercianților din categoriile de produse înrudite. (sursă)

 

7-opensesame-marketplace-de-training-online-finantareOpenSesame, marketplace de training-uri online, primește finanțare de 9 milioane USD.

Clienții OpenSesame pot găsi cursuri dintr-o multitudine de domenii. Cu banii obținuți din noua rundă de finanțare compania va investi în traininguri de realitate virtuală și augmentată și în promovare. (sursă)

 

8-smartphone-paid-search-takeoverSmartphone-urile devin cel mai folosit mediu pentru click-urile pe reclamele plătite Google.

Dacă în 2015 aprox. o treime din click-urile pe reclamele Google veneau de pe un smartphone, în trimestrul al doilea la acestui an cifra a ajuns la jumătate. (sursă)

 

apple deloitteApple încheie un parteneriat cu Deloitte.

Prin noul acord Deloitte va aloca 5000 de consultanți lui Apple. Cele două companii vor colabora pentru crearea unui program numit EnterpriseNext care va crește adopția de hardware, software și servicii compatibile iOS. (sursă)

 

 

5a associationAudi, BMW, Daimler, Ericsson, Intel, Nokia și Qualcomm au format 5G Automotive Association.

Asociația va dezvolta, testa și promova, va susține standardizarea și disponibilitatea comercială a produselor comerciale care au ca scop îmbunătățirea siguranței și mobilității pe drumuri publice. (sursă)

 

11-parteneriat-istoric-ai-google-ibm-microsoft-amazonGoogle, Facebook, Amazon, IBM și Microsoft încheie un parteneriat cu autorități de reglementare denumit Partnership on AI.

Deși inteligența artificială este un domeniu controversat, este de asemenea considerată viitorul informaticii. Părțile componente ale Partnership on AI se vor dedica cercetării în acest domeniu și creării produselor și serviciilor care intuiesc nevoile userilor și facilitează comunicarea. (sursă)

 

 

12-whatsapp-nu-va-executa-ordinul-indiei-de-a-sterge-datele-userilorWhatsApp refuză să execute ordinul Înaltei Curți din New Delhi, India de a șterge toate datele colectate de la utilizatorii care au optat să renunțe la noua politică de confidențialitate a companiei înainte de 25 septembrie. (sursă)

 

 

13-target-speech-recognition

Target dezvoltă împreună cu start-up-ul AddStructure un tool de speech-recognition similar cu Alexa al Amazon. (sursă)

 

 

 

 

David Willis, Gartner:  Utilizatorii vor folosi din ce în ce mai puțin aplicațiile mobile și din ce în ce mai mult tehnologiile emergente precum inteligența artificială și roboții. (sursă)

 

 

sears uberSears încheie un parteneriat prin care va oferi puncte recompensă celor care folosesc Uber.

Programul a fost lansat în Chicago și New York dar se va extinde la nivel național în SUA. Inclusiv șoferii Uber vor fi recompensați. (sursă)

 

 

15-centennials-tipare-diferite-de-consumDavid Bruno, Director Marketing Aptos: Generația Z va avea o putere de cumpărare de 200 miliarde USD până în 2018. (sursă)

Centennials, așa cum sunt denumiți cei 14 milioane de membri ai generației Z, sunt mai buni cunoscători ai social media decât millennials, cheltuie mai atent banii și folosesc smartphone-ul pentru a compara prețurile din magazine și online.

 

Saks integrează cele mai apreciate caracteristici ale cumpărăturilor online și in-store  în noul design al magazinului său de pe Fifth Avenue din New York. (sursă)

Boston Consulting Group: Aproape 60% din cumpărăturile luxury sunt influențate de research online, însă numai 7% din vânzări au loc online.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.