Stirile zilei in e-commerce – 3 octombrie 2016

1-target-invita-companii-la-tech-start-upTarget a lansat un website prin care companiile de tehnologie pot propune idei de îmbunătățire a experienței de cumpărare pe mai multe canale.

Ținta este de a găsi parteneri pentru proiecte pilot. Target afirmă că site-ul nu este un loc în care start-up-urile să își promoveze produsele. (sursă)

 

Multe magazine mici din New York încă folosesc case de marcat.

Noile tehnologii de plată cu posibilitate de plată pe mai multe device-uri și cu operare pe touchscreen sunt ignorate de mulți comercianți newyorkezi. În anumite magazine, vânzătorii trebuie să își amintească ei înșiși prețurile. (sursă)

 

best buy magazine vrBest Buy va deschide 350 de magazine la miezul nopții pe 13 octombrie pentru lansarea headset-urilor VR de la PlayStation.

Un număr limitat de căști de realitate virtuală va fi disponibil dimineața următoare în toate locațiile Best Buy. (sursă)

 

 

3-fashion-botsMai mulți retaileri din fashion folosesc inteligența artificială pentru a se conecta cu cumpărătorii.

Platforma de chat Kik a lansat o categorie de chatbots adresată industriei fashion. Inteligența artificială are rolul de a lăsa cumpărătorilor senzația că fac shopping cu prietenii. Printre primele companii care vor adopta această tehnologie sunt H&M și Sephora. (sursă)

 

4-burger-king-facebook-literacy-monthBurger King lansează o campanie pentru Luna Mondială a Alfabetizării

Noua campanie Burger King va include ambalaje cu litere deformate și postări pe Facebook și Instagram pe care consumatorii le pot traduce folosind funcția Facebook translate pentru a descoperi mesaje importante despre importanța alfabetizării. (sursă)

 

 

5-project-runaway-ebay-charity-auctionProject Runway va scoate la licitație pe eBay creațiile concurenților săi.

Fanii show-ului vor avea ocazia să cumpere creațiile designerilor participanți la show imediat ce acestea vor fi prezentate. Sumele obținute în urma licitației vor merge către ONG-ul Robin Hood Foundation. (sursă)

 

 

6-amazon-lockersAmazon a introdus dulapuri securizate în mai multe locații din SUA.

Dulapurile securizate Amazon oferă cumpărătorilor posibilitatea să își ridice comenzile de pe site din locațiile desemnate în loc să le fie livrate. Dulapurile sunt galben deschis și au fost personalizate cu nume de persoane pentru a facilita găsirea acestora de către clienții Amazon. (sursă)

 

 

7-drizly-lanseaza-magazin-online-bauturi-alcooliceDrizly lansează un magazin online de băuturi alcoolice.

Serviciul de livrare de băuturi alcoolice Drizly a lansat un marketplace online cu mii de produse și opțiuni diversificate de livrare. Aproximativ 3% din magazinele de băuturi alcoolice din SUA sunt prezente pe Drizly. (sursă)

 

 

Studiu: Cele mai de succes 5 branduri pe Twitter.

Lauren DiZazzo: Nationwide Insurance oferă valoare publicului în fiecare tweet, Denny’s folosește umorul pentru a se conecta cu fanii. (sursă)

 

8-studiu-cele-mai-eficiente-metode-de-publicitateStudiu: Cele mai eficiente modele de reclame cross-channel

Advertising Research Foundation: Reclamele plătite pe mai multe platforme și o abordare creativă care să ofere coerență comunicării reprezintă cea mai eficientă metodă. De asemenea, alăturarea de reclame TV cu reclame pe canale digitale poate îmbunătăți ROI-ul cu 60%. (sursă)

 

fashion-up-preia-click-4-fashionRetailerul online FashionUP preia operațiunile Click4Fashion din România, Ungaria și Bulgaria.

Astfel, FashionUP va integra în strategia sa toate operațiunile din aceste țări, dar și o mare parte din echipa Click4Fashion. Pe lângă cele peste 50000 de produse deja listate pe site-ul FashionUP, clienții vor putea găsi și brandurile oferite până acum de Click4Fashion. (sursă)

 

9-india-vanzare-mare-de-appliances

Flipkart și Amazon colaborează pentru a îmbunătăți vânzările de electrocasnice în cadrul Big Billion Days, echivalentul indian al Cyber Monday. (sursă)

 

 

 

Amazon Prime va adăuga streaming de jocuri video la abonamentul de 99 USD pentru un an.

Amazon își extinde serviciile de entertainment și se poziționează ca și concurent pentru producătorii de console de jocuri video Sony și Microsoft. Abonații Amazon Prime vor primi abonament gratuit pe Twitch Interactive, site-ul său de video-game streaming. Amazon de asemenea dezvoltă trei jocuri online multiplayer în studiourile sale. (sursă)

 

10-google-lansare-pixel-phoneEste așteptată lansarea telefonului Pixel la evenimentul anual de toamnă al Google.

Smartphone-ul Pixel va înlocui gama Nexus și va fi disponibil în variantele Pixel și Pixel XL. Telefonul va fi construit de HTC și va avea ca preț de pornire 649 USD în SUA. Printre alte produse Google pregătite pentru lansare se numără un nou Chromecast, un router, speaker-ul Google Home cu AI integrat și posibil un nou headset de realitate virtuală. (sursă)

 

Facebook testează o caracteristică similară cu Snapchat Stories.

Messenger Day, o nouă platformă Facebook, permite utilizatorilor să posteze fotografii și clipuri video care sunt șterse automat după 24h. Acest serviciu este inspirat de Snapchat și a fost lansat pe Instagram. Momentan serviciul nu este disponibil pe Facebook, aflându-se în teste în Polonia. (sursă)

 

11-amazon-micsoreaza-preturile-si-veniturile-ebook-si-print-scadVeniturile din cărți tipărite și e-books ale editurilor au scăzut în urma politicii de prețuri a Amazon.

Editurile au reușit să ia controlul prețurilor e-book-urilor din mâna Amazon, însă acest lucru a dus la scăderea prețurilor cărților tipărite. Amazon cumpără cărțile tipărite en-gros și poate stabili propria politică de prețuri. Voci din domeniul editurilor acuză Amazon de situația creată. Practic, veniturile editurilor scad deoarece Amazon vinde foarte multe cărți. (sursă)

 

 

12-rakuten-parteneriat-cu-rakutenRakuten încheie un parteneriat cu Payoneer.

Parteneriatul permite comercianților să vândă oriunde pe glob folosind platforma Rakuten și să fie plătiți în moneda lor locakă prin Payoneer. Rakuten are peste 20 de milioane de clienți, oferă 22 de milioane de produse de la mii de comercianți. Rakuten declară că a fost preferat Payoneer datorită simplității, eficienței de cost și flexibilității sale la vânzarea pe alte marketplace-uri online. (sursă)

 

banci franceze card cod se schimba la ora

Două bănci franceze oferă carduri de credit al căror număr de identificare se schimbă la fiecare oră, timp de 3 ani.

Tehnologia numită MotionCode a fost dezvoltată de Oberthur Technologies, companie franceză din domeniul securității digitale care produce chipuri și carduri bancare cu PIN de peste două decenii. Această tehnologie a fost dezvoltată în urma atacurilor din ce în ce mai dese asupra conturilor bancare online. (sursă)

 

 

SAP alocă 2 miliarde USD pentru investiții în Internet of Things. (sursă)

 

google ue practici antitrustAutoritatea UE de reglementare antitrust va ordona Google să oprească practicile anti-competitive.

Prin ordinul UE, Goole va fi obligată să nu mai ofere stimulente financiare producătorilor de smartphone-uri la pre-instalarea Google Search pe device-urile acestora. Nerespectarea ordinului va atrage o amendă consistentă. UE afirmă că practicile anti-competitive ale Google au fost semnalate încă din 2011. (sursă)

 

AT&T oprește programul de colectare a datelor pentru clienții broadband.

Compania a strâns până acum date de la clienții săi de internet boradband pentru a le oferi reclame targetate. Pe lângă motivații comerciale, încetarea programului de colectare a datelor vine și în urma acțiunilor Comisiei Federale a Comunicațiilor (FCC), care dispune colectarea datelor clienților numai în urma acordului explicit al acestora. (sursă)

 

15-xiaomi-3-milioane-de-precomenziXiaomi înregistreză mai mult de 3 milioane de pre-comenzi pentru noua sa gamă de smartphone-uri lansată recent.

Compania se așteaptă ca modelele Mi 5s și 5s Plus, dotate cu senzor ultrasonic de detectare a amprentelor,  să aducă un nou trend în producția de smartphone-uri. Xiaomi a înregistrat o scădere a vânzărilor în ultima perioadă, astfel că prin lansarea noii game de telefoane va concura mai agresiv cu  rivalii de pe piața internă și internațională. (sursă)

 

germania acuza facebook hate speechProcurorii germani iau în calcul acuzarea Facebook de încălcarea legilor naționale împotriva discursului instigator la ură.

Autoritățile germane afirmă că Facebook nu a întreprins acțiuni suficiente pentru a opri postările cu caracter rasist și amenințător, postări care s-au înmulțit odată cu fluxul de imigranți către Europa. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.