Stirile zilei in e-commerce – 20 octombrie 2016

1-black-friday-emag-18-nov-2016eMag: Black Friday va avea loc pe 18 noiembrie.

Ziua cu cele mai multe reduceri din an, Black Friday, a ajuns la ediția cu numărul șase. La eveniment vor participa peste 2.000 de magazine listate pe eMAG Marketplace. Ofertele vor acoperi produse din game foarte variate: TV, telefoane mobile, tablete și laptopuri, produse IT, produse smart (brățări, smartwatch-uri), electrocasnice, produse pentru copii, fashion, cosmetice, produse home&deco, articole sportive, produse și accesorii pentru masină. (sursă)

 

14-black-friday-la-f64Black Friday: Vânzări de 10,5 milioane lei pentru F64

Ediţia din 2016 a campaniei de reduceri Black Friday Pro a adus în cele trei zile de campanie comenzi de aproximativ 10,5 milioane de lei. Această valoare este echivalentă cu vânzarea medie lunară a companiei, astfel că acest weekend al reducerilor a adus rezultate de 10 ori mai bune decât cele obţinute în restul anului. (sursă)

 

2-facebook-adauga-optiunea-de-food-deliveryFacebook va permite utilizatorilor să comande mâncare prin intermediul aplicației sale.

Prin noile caracteristici adăugate în ultimul timp, de la comenzi de bilete online la calendare de evenimente in-app, Facebook încearcă să fie mai mult decât o rețea socială. (sursă)

 

3-ing-reintra-in-uk-cu-aplicatieING reintră pe piața din Marea Britanie cu noua aplicație gratuită numită Yolt.

Yolt permite utilizatorilor să vizualizeze date despre toate conturile lor bancare de la diferite bănci pe o singură platformă. Momentan aplicația se află în beta-testing și va fi disponibilă pentru numai 2500 de clienți. Lansarea este programată pentru începutul lui 2017. (sursă)

 

 

 

4-google-semneaza-acord-cu-cbs-pt-web-tvGoogle a încheiat un acord cu CBS prin care va transmite programele acestora pe platforma sa de web TV.

Serviciul va face parte din platforma YouTube și lansarea acestuia este programată în primul trimestru al 2017. Oferta Google va fi disponibilă pentru un cost între 30 și 40 USD lunar. Momentan Google oferă mai puține canale TV decât o ofertă medie de cablu. Gigantul american se află în discuții și cu 21st Century Fox, Walt Disney și Viacom pentru distribuția canalelor acestora.  (sursă)

 

5-amazon-aws-educateAmazon include servicii de e-learning și recrutare pe platforma AWS Educate.

AWS Educate va oferi cursuri online gratuite și module de cursuri pe patru arii profesionale: arhitectură cloud, dezvoltare de software, support pentru operațiuni, specializare în analytics și big data. AWS Educate se va lansa în SUA, India, Singapore, Coreea de Sud, Japonia și China. (sursă)

 

 

6-alibaba-suning-joint-ventureAlibaba și Suning vor forma împreună o nouă companie e-commerce.

Noua platformă se va numi Chongqing Maoning E-commerce și se va ocupa de administrarea și gestionarea vânzărilor și branding-ului magazinelor deschise pe platformele Alibaba de către unitățile de business ale Suning. (sursă)

 

7-aplicatia-de-social-payments-circle-se-extindeAplicația de plăți sociale Circle este acum disponibilă și în Spania și Irlanda.

Circle afirmă că dispune de cele mai bune rate de schimb pentru consumatori și nu percepe taxe pentru transferuri. Circle a fost lansată în Europa în aprilie și are de curând și o prezență  în China, după obținerea unei finanțări de 60 milioane USD. (sursă)

 

 

8-walgreeens-click-and-collectWalgreens oferă de acum serviciul click and collect, numit Ship to Store, și va permite utilizatorilor să opteze pentru ridicarea comenzilor dintr-unul din cele 7600 de magazine ale sale.  

Nu se percep taxe de transport și comenzile ajung între una și trei zile lucrătoare. Datorită rețelei sale impresionante de magazine fizice, Walgreens poate deveni o companie importantă în mediul online. 75% din populația SUA locuiește într-o rază de 5 mile față de un magazin Walgreens. (sursă)

 

 

9-veniturile-ebay-cresc-profitul-scadeVeniturile Ebay au crescut cu 5,6% pentru al treilea trimestru consecutiv.

Reprezentanții Ebay afirmă că investițiile în motorul de căutare și imaginea companiei au început să aducă rezultate. (sursă)

 

 

 

Retailerul german Zalando afirmă că anul acesta va avea profituri mai mari decât cele prevăzute inițial.

Noile previziuni vin în urma profiturilor neașteptat de mari pe trimestrul 3 al acestui an. CEO Zalando: “Am fost cost-effective în pofida faptului că piața fashion a mers slab în septembrie și investițiilor masive pe care le-am făcut”. Compania a investit în mărirea capacității de depozitare, show-uri de fashion și tehnologie îmbunătățită pe site-ul său. (sursă)

 

 

Amazon Music Unlimited va fi singurul serviciu de music streaming pe care va fi disponibilă muzica artistului country Garth Brooks.

Garth Brooks era printre puținii artiști cunoscuți care nu folosea streamingul pentru a-și promova muzica. Amazon va oferi aproape în întregime discografia artistului. Garth Brooks este, în afară de Beatles, cel mai vândut artist din SUA. (sursă) 

 

11-pinterest-lanseaza-pins-collectivePinterest lansează Pin Collective, noul program care va uni brandurile și advertiserii cu creatorii de conținut.

Astfel Pinterest folosește influenceri pentru a-și activa utilizatorii. (sursă)

 

 

 

12-godaddy-oferta-pt-wordpressGoDaddy lansează un program prin care afacerile mici și mijlocii să își poată construi rapid și ușor un site în WordPress.

Serviciul nu este nou, însă GoDaddy este singurul provider major de hosting, în afară de WordPress.com, care are o ofertă specială adresată micilor afaceri. Oferta GoDaddy include domeniu, e-mail și suport gratuit.  (sursă)

 

13-yahoo-transparenta-guvern-usaYahoo cere guvernului SUA să ofere clarificări cetățenilor privind ordinele pe care le transmite companiilor de internet în vederea obținerii de user data.

Deși scrisoarea deschisă trimisă de Yahoo șefului National Intelligence se referă în mod specific la acuzațiile aduse companiei, se urmărește stabilirea unui precedent de transparență de care vor beneficia toți cetățenii și utilizatorii de internet. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.