Stirile zilei in e-commerce – 21 octombrie 2016

1-jd-si-walmart-parteneriatJD și Wal-Mart încheie un parteneriat pentru a aduce produse de import mai aproape de consumatorii chinezi.

Lansarea oficială a operațiunilor este programată pe 11 noiembrie de Singles Day, cea mai importantă zi din calendarul de shopping din China. Wal-Mart va avea acces la infrastructura la nivel național a JD iar Wal-Mart a deschis Wal-Mart Global Store prin care consumatorii chinezi au acces la bunuri de calitate din import. (sursă)

 

2-mastercard-africa-33-de-tariMasterCard a semnat un acord cu Ecobank Group pentru lansarea soluției de plată mobilă Masterpass QR în 33 de țări africane. (sursă)

 

 

 

 

Paypal-venituri-mai-mari-decat-asteptareaPayPal a raportat pentru trimestrul trei al 2016 venituri cu 18% mai mari decât previziunile inițiale.

Veniturile au crescut la 2,67 miliarde USD față de 2,26 miliarde USD în aceeași perioadă din 2015. Venitul net a crescut de la 301 milioane la 323 milioane USD. Volumul total de plăți a crescut cu 25%, la 87 miliarde USD. (sursă)

 

 

4-google-android-se-lanseaza-in-hong-kongGoogle lansează Android Pay în Hong Kong.

Utilizatorii de Android care au device-uri dotate cu tehnologie NFC și sistemul KitKat 4.4 și au instalată aplicația Android Pay vor putea face plăți contactless în peste 5000 de magazine din Hong Kong. Cardurile de credit Mastercard sau Visa eliberate de 6 bănci din Hong Kong vor putea fi conectate cu aplicația. (sursă)

 

 

5-paypal-integrare-cu-xoomUtilizatorii serviciului internațional de transfer monetar Xoom vor putea trimite bani prin PayPal.

Până acum, tranzacțiile prin PayPal trebuiau făcute între conturi de PayPal, însă odată cu integrarea Xoom, pot fi depuși bani direct în contul unei persoane, banii pot fi ridicați dintr-o anumită locație, se pot plăti facturi sau alimenta cartele de telefon în 50 de țări. (sursă)

 

 

Plums in wooden bowl with napkin.Platforma de mobile marketing Leanplum obține 29 milioane USD finanțare.

Platforma monitorizează în jur de 4 miliarde de interacțiuni zilnic și previziunile tind către 12 miliarde. Leanplum și-a triplat veniturile în ultimul an și printre clienții săi se numără Tinder, Lyft, Zynga și Macy’s. (sursă)

 

 

 

6-yelp-nowait-nationallyYelp lansează o platformă mobile în parteneriat cu Nowait, platformă care va permite utilizatorilor să își păstreze locurile la coadă în timp ce așteaptă să fie serviți. (sursă)

 

 

 

7-orange-cash-pentru-piata-de-adolescentiOrange oferă o nouă versiune a aplicației de tip mobile wallet Orange Cash pentru a atrage piața de adolescenți din Franța. 

Caracteristica Orange Cash Jeune permite adolescenților până în 18 ani să facă plăți prin mobile folosind contul părinților. Pentru a crea un cont, părinții sau tutorii legali ai copiilor trebuie să se înscrie la Orange Cash și să instaleze aplicația pe telefoanele copiilor. Printr-o interfață web, părinții vor deține controlul asupra sumelor de bani folosite și vor putea vizualiza tranzacțiile în timp real. (sursă)

       

8-china-depaseste-sua-in-veniturile-iosÎncasările din App Store pe piața din China au depășit încasările din SUA cu peste 15%.

Creșterea este dată de puterea de cumpărare în creștere a utilizatorilor chinezi și creșterea încasărilor din jocuri. (sursă)

 

 

Microsoft raportează rezultate record de încasări.

Pe primul trimestru fiscal din 2017, compania a raportat încasări de 22,3 miliarde USD. (sursă)

 

9-stripe-lanseaza-radar-impotriva-fraudei-e-commerceStripe lansează un nou serviciu prin care va împiedica apariția fraudelor în tranzacțiile de pe platforma sa.

Serviciul se numește Radar, va fi implementat la nivel global ca parte intregrantă din serviciul primar de plăți online, iar companiile care folosesc API-ul Stripe pentru plăți nu vor fi nevoie să plătească în plus sau să întreprindă alte acțiuni. (sursă)

 

 

10-wipro-achizitioneaza-appirio-pentru-500-milioane-usdWipro achiziționează Appirio pentru 500 de milioane USD. (sursă)

 

 

 

 

T-Mobile amendaT-Mobile a fost amendată cu 48 milioane USD pentru că nu ar fi dezvăluit în întregime termenii și condițiile ofertelor sale de date mobile nelimitate.

Din amenda decisă de FCC, doar 7,5 milioane USD reprezintă compensații financiare, T-Mobile fiind obligat să implementeze și un program de 35 milioane USD prin care să ofere clienților săi discounturi de 20% la accesorii și 4GB adiționali de date mobile. (sursă)

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.