Stirile zilei in e-commerce – 24 octombrie 2016

AtT-cumpara-time-warnerAT&T pregătește o fuziune gigant cu Time Warner, în valoare de 85 miliarde USD.

Mișcarea este una strategică: orice platformă de streaming va avea nevoie să licențieze conținut de la cele două mari conglomerate media pentru a supraviețui și se vor putea targeta mult mai bine reclamele. (sursă)2-paysimple-115-milioane-investitiePaySimple primește 115 milioane USD investiție pentru creștere.

PaySimple oferă o platformă cloud-based care permite business-urilor de servicii să își integreze ofertele cu o soluție de customer management. API-ul PaySimple oferă companiilor SaaS capabilități de acceptare de plăți, customer management și automatizarea facturării. PaySimple lucreză în prezent cu peste 17000 de companii din SUA. (sursă)

 

3-flipkart-lanseaza-magazine-offlineFlipkart ia în calcul posibilitatea de a lansa magazine fizice în orașe mai mici din India pentru a atrage mai mulți clienți.

Programul se numește intern “comerț asistat” și este un răspuns la mișcare Amazon India care a intrat în parteneriat cu o platformă de e-commerce adresată cumpărătorilor din zona rurală. Flipkart, ca și Amazon, își propune să ajungă în zonele cele mai îndepărtate din India și să atragă clienți în zona de comerț electronic. (sursă)

 

Walmart-investeste-in-bacanie-online-chinezaWal-Mart investește 50 de milioane USD în compania chineză de grocery și livrare online New Dada.

Investiția va ajuta Wal-Mart să targeteze mai ușor cumpărătorii chinezi și să le ofere acestora livrare mai rapidă pe piața chineză ultra-competitivă de grocery. New Dada are peste 25 de milioane de clienți înregistrați și livrează în peste 300 de orașe din China. (sursă)

 

5-google-play-india-facturare-vodafone-si-airtelUtilizatorii indieni de Google Play de pe Vodafone, Airtel și Idea vor putea cumpăra aplicații și alte servicii plătind direct prin operatorul telecom.

Google India a încheiat parteneriate cu aceste companii. Clienții prepaid constituie 95% din utilizatorii din India și aceștia vor plăti direct din contul lor prepaid. Pentru abonați, suma datorată va fi adăugată pe factura de la finalul lunii.(sursă)

 

TD Ameritrade este aproape de a ajunge la o înțelegere pentru achiziția companiei de brokeraj online Scottrade pentru 4 miliarde USD.

Platformele de brokeraj online sunt folosite de consumatori, consultanți financiari și investitori pentru a cumpăra și a vinde titluri de valoare în afara rețelelor tradiționale de brokeraj. Această achiziție marchează un trend de consolidare în industrie. (sursă)

 

6-agenti-ai-companii-de-un-trilion-de-dolariAgenții AI precum Siri sau Alexa ar putea ajuta la crearea primelor companii de un trilion de dolari.

Companiile care folosesc astfel de agenți, precum Google, Apple, Amazon sau Microsoft vor avea acces la o bază imensă de clienți și vor putea câștiga mult mai mulți bani datorită achizițiilor clienților prin intermediul  acestor agenți. (sursă)

 

 

7-alipay-ofera-plati-in-18-monede-internationale-pe-tmallAlipay acceptă de acum plăți în 18 monede naționale, inclusiv USD, GBP, EUR sau JPY.

Alipay oferă servicii de plăți în peste 200 de țări și are peste 40 de milioane de utilizatori la nivel internațional. Acești clienți vor putea face cu ușurință achiziții de Singles Day, pe 11 noiembrie. (sursă)

 

 

8-apple-da-in-judecata-sellerii-pe-marketplace-care-au-falsificat-produse-appleApple dă în judecată un furnizor de adaptoare și cabluri de încărcare, acuzația fiind aceea că produsele au fost contrafăcute, branduite Apple și vândute pe Amazon și Groupon.

Companiei Mobile Star i se cer de către Apple daune de până la 150.000 USD pentru fiecare încălcare a copyright-ului și până la 2 milioane USD pentru fiecare tip de produs vândut. Apple a menționat că cei care au cumpărat produsele contrafăcute au raportat probleme serioase cu acestea, inclusiv supraîncălzire și incendiere. (sursă)

 

 

9-facebook-va-renunta-la-cenzura-daca-imaginile-sunt-bune-de-dat-la-stiriFacebook va oferi în curând conținut până acum cenzurat, precum imagini cu violență și nuditate, atâta timp cât acest conținut are valoare informațională.

Vicepreședintele de politici globale Facebook: “Intenția noastră este de a oferi imagini cu conținut grafic fără însă a îi expune pe minori și pe cei care nu doresc să le vadă la acestea”. Facebook insistă asupra faptului că oferă utilizatorilor ceea ce aceștia își doresc. (sursă)

 

 

10-suedia-interzice-zborurile-de-drone-cu-cameraCurtea Administrativă Supremă din Suedia a interzis zborul dronelor cu cameră de filmat.

Argumentul Curții: dronele echipate cu camere de luat vederi constituie instrumente de supraveghere și spionaj. Cei care vor să folosească astfel de drone trebuie să obțină un permis special pentru folosirea lor în scop de a împiedica infracțiuni sau accidente. Curtea nu permite excepții pentru jurnaliști. Decizia va fi foarte probabil extrem de greu de implementat. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.