Stirile zilei in e-commerce – 27 octombrie 2016

 

1-snapchat-ipo-4-miliarde-usdOferta publică inițială de acțiuni a Snapchat ar putea valora 4 miliarde USD.

Veniturile companiei sunt mai mici de 1 miliard USD, așa că documentele IPO vor fi confidențiale. Snap țintește venituri de 350 milioane USD din publicitate anul acesta, cu 59 milioane mai mult deâct anul trecut. Twitter, care are mai puțini useri și o valoare de piață mai mică, se așteaptă la 2 miliarde USD anul acesta. (sursă)

 

 

2-busfor-ticketing-europa-de-estBusfor obține 20 de milioane USD finanțare pentru a se extinde în Europa de est și Asia.

Platforma rusească oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a găsi și cumpăra bilete de autobuz în întreaga țară. Busfor are parteneriate cu peste 5000 de companii de transport din Rusia, Europa de Est, Comunitatea Statelor Independente și Thailanda și servește peste 2 milioane de clienți lunar. (sursă)

 

 

3-groupon-achizitioneaza-livingsocialGroupon achiziționează LivingSocial, absorbind astfel vechiul său rival de pe piața ofertelor de discount.

Groupon a declarat că achiziția nu a implicat tranzacții financiare. Acțiunile Groupon au scăzut în pofida noii achiziții și încasărilor conforme cu estimările. Achiziția va mări baza de clienți a Groupon datorită ofertelor locale ale LivingSocial. (sursă)

 

 

4-lendio-finantare-20-milioane-usdLendio, marketplace online de împrumuturi pentru IMM-uri, obține 20 milioane USD finanțare.

Fondurile vor fi folosite penru accelerarea creșterii prin marketing, vânzări și brand awareness. Lendio a oferit peste 63 de milioane USD în împrumuturi pentru 2900 de afaceri din 46 de state. (sursă)

 

Esty-deal-Ayden-procesare-de-platiEtsy renunță la procesatorul de plăți WorldPay în favoarea Ayden.

WorldPay a fost în mijlocul unui dezastru pentru Etsy luna trecută, atunci când un update de server a rezultat în tranzacții duplicate și eronate. 15000 de clienți s-au plâns pe chat-ul Etsy, astfel încât compania a adus un alt procesator de plăți. (sursă)

 

 

6-goldman-sachs-finantare-pentru-nanopayGoldmanSachs este printre finanțatorii NanoPay, companie canadiană de plăți online care deține inclusiv moneda digitală MintChip.

NanoPay a obținut 10 milioane USD finanțare totală. MintChip este o monedă dezvoltată de Monetăria Regală Canadiană și care promite să aducă beneficiile cash-ului în lumea digitală. Monetăriei i s-a transmis să renunțe la bunurile sale înainte de o lansare comercială, astfel că NanoPay a intrat în scenă. Moneda digitală poate fi folosită în plăți P2P și în magazine. (sursă)

 

Amazon-intareste-paris-express-delivery.Amazon încheie parteneriate cu mai multe companii locale pentru a extinde oferta de produse a serviciului său de livrări rapide Prime Now în Paris și suburbiile sale.

Amazon s-a aliat cu Fauchon, companie de gastronomie de lux, Bio c’Bon, lanț de gastronomie organică și Lavinia, retailer de vinuri. Au fost astfel adăugate 5000 de produse, oferta Prime Now ajungând la 18.000. Mișcarea Amazon vine în urma testelor pe care Carrefour, cel mai mare retailer francez, le efectuează cu un serviciu similar de livrare. (sursă)

 

8-alexa-upgrade-amazonAmazon a lansat un update de software al asistentului virtual Alexa.

Alexa va fi instalat pe tabletele Fire ale Amazon. O altă caracteristică adăugată va fi cea de information cards, un pop-up pe display-ul tabletei care va afișa scorul unui meci, prognoza meteo, un playlist sau prin care se va putea comanda de pe Amazon.com. (sursă)

 

 

Enniu, compania care a dezvoltat aplicația de management al cărților de credit U51, a obținut finanțare de 84 milioane USD.

Finanțarea va fi folosită pentru fuziuni și achiziții în zona de carduri bancare și pentru stabilirea unui fond pentru investiții în domeniul de date, credite și active bancare. (sursă)

 

9-lifestage-app-facebook-ajunge-pe-androidLifestage, aplicația dezvoltată de Facebook și destinată exclusiv adolescenților, a fost lansată pe Android.

Aplicația a fost dezvoltată pentru a concura Snapchat și încă nu are o rată de adopție semnificativă. (sursă)

 

 

10-youtube-lanseaza-tool-pentru-ecranul-de-finalYouTube lansează un tool pentru ecranul de final al clipurilor.

Tool-ul End Screens este mobile friendly. Cu acest tool, creatorii pot include mici overlay-uri în ultimele 20 de secunde ale clipurilor prin care să transmită spectatorilor să se aboneze, să vizioneze alte clipuri sau să întreprindă alte acțiuni. Ultimul tool de acest tip, Annotations, a fost lansat în 2008 și nu era compatibil cu ecranele telefoanelor. (sursă)

 

 

11-mai-multe-trade-groups-vor-alibaba-pe-lista-de-piracyMai multe grupuri comerciale au transmis o scrisoare către US Trade Representative prin care cer repunerea Alibaba pe lista marketplace-urilor care vând produse contrafăcute.

Taobao, unul din site-urile Alibaba, a fost vizat în mod special. Site-ul fusese scos de pe lista neagră în 2012, în urma îmbunătățirilor aduse în monitorizarea și raportarea falsurilor.  (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.