Stirile zilei in e-commerce – 28 octombrie 2016

1-amazon-profituri-mai-mici-decat-asteptarileAmazon a raportat cel mai scăzut profit trimestrial de anul acesta, în urma investițiilor făcute în pentru a oferi livrări cât mai rapide clienților săi.

Costurile Amazon au crescut din cauza deschiderii de noi depozite și livrării de articole în timp foarte scurt. Amazon a deschis 23 de noi depozite începând din iulie și a raportat o pierdere de 541 milioane USD pe segmentul internațional. (sursă)

 

 

2-noi-reguli-fcc-protejeaza-clientii-de-ispsNoile reguli ale FCC restricționează drastic datele care se pot colecta de către providerii de servicii de internet fără acordul utilizatorilor.

De acum vor fi necesare permisiuni afirmative de tip opt-in pentru a se obține date cu caracter “sensibil”. În această categorie intră: date precise de localizare, informații despre copii, informații despre starea de sănătate sau conturile bancare ale cuiva și istoricul de utilizare de browser sau aplicații. (sursă)

 

 

Alphabet-rezultate-mai-bune-decat-asteptarileAlphabet a raportat cifre de profit și venituri mai mari decât previziunile.

Veniturile în trimestrul 3 au fost de 22,4 miliarde USD. Creșterea a fost realizată datorită veniturilor mari din publicitate pe YouTube și Google, business-ului din zona cloud și datorită proiectelor speciale ale Alphabet, în speță Nest, Fiber și Verily. (sursă)

 

 

4-zto-express-rezultate-slabe-la-ipoZTO Express, companie care printre altele oferă servicii de transport și livrare pentru Alibaba, a obținut 1,4 miliarde USD în cadrul ofertei publice inițiale de acțiuni și a închis ziua cu 15% sub prețul de deschidere al acțiunilor la listarea pe bursa din New York.

IPO-ul ZTO Express este cel mai mare pe 2016. Compania a avut un profit net de 115 milioane USD în prima jumătate a anului. Momentan, compania deține 14,3% cotă de piață în China. (sursă)

 

Apple lansează o nouă versiune a ghidului TV în cadrul unui eveniment în California.

Apple dorește să ușureze găsirea conținutului video pe care utilizatorii vor să îl urmărească, fără să fie nevoie ca aceștia să caute în mai multe aplicații. Ghidul Apple va agrega conținutul disponibil și îl va trimite direct către utilizatori prin deep links. Surse din industrie afirmă că Netflix nu va fi inclus în acest serviciu. (sursă)

 

 

6-samsung-pay-se-lanseaza-in-malaezia-rusia-si-tailandaSamsung Pay se va lansa în Malaezia, Rusia și Thailanda și va beneficia de noi caracteristici pentru piața din SUA.

Samsung Pay va fi lansat pe noile piețe până la finalul anului, devenind astfel disponibil în 10 tări. În SUA, serviciul va simplifica tranzacțiile online prin parteneriatul cu MasterPass. Mai mult de 25% din cele 2 trilioane USD obținute din tranzacțiile procesate global reprezintă plăți online. (sursă)

 

 

inkedIn-venituri-in-crestereLinkedIn raportează creșteri în vânzări în trimestrul 3 al acestui an.

Veniturile pe trimestrul 3 au atins 960 milioane USD, în creștere cu 23%. Numărul membrilor a ajuns la 467 milioane iar traficul este 60% pe mobile. Este de așteptat ca Microsoft  să finalizeze achiziția LinkedIn, tranzacție în valoare de 26 de miliarde USD, până la finalul anului. (sursă)

 

 

witter-trimestru-3-puternicTwitter încheie trimestrul 3 cu cifre pozitive.

Veniturile companiei au ajuns la 616 milioane USD și serviciul are în prezent 317 milioane de utilizatori. Veniturile din publicitate au crescut cu doar 6%. Twitter a confirmat că va concedia 9% din angajați și va închide serviciul Vine. (sursă)

 

 

9-apple-un-nou-macApple a lansat o nouă linie de MacBook Pro.

Noile laptopuri Apple sunt mai ușoare, mai subțiri și mai înguste decât precedentele, vin în varianta cu display de 13 sau 15 inci. Ca noi caracteristici sunt Touch ID, scanner de amprente prin care se poate plăti folosind Apple Pay și Touch Bar, funcție de display care poate schimba funcționalități și înlocuiește butoanele fizice. (sursă)

 

10-microsoft-lanseaza-noul-surfaceMicrosoft lansează Surface Studion, un nou desktop all-in-one.

Device-ul va avea “cel mai subíre monitor desktop creat vreodată”, asistentul Cortana integrat, o gamă largă de microfoane și mai multe aplicații Microsoft instalate. Prețul Surface Studio va începe de la 2999 USD. (sursă)

 

 

11-profile-fb-verificateProfilele de Facebook verificate vor putea share-ui conținut branduit.

Politica demarată în aprilie pentru paginile verificate s-a extins și către profilele personale verificate. Conținutul branduit înseamnă orice postare care include text, fotografii, clipuri, articole, link-uri, clipuri video 360 în care este prezent un produs, brand sau sponsor al unei terțe părți. (sursă)

 

 

12-verizon-cumpara-vessel-video-serviceVerizon achiziționează serviciul video Vessel.

Vessel a fost fondat de fostul CEO al Hulu. Serviciul este pe bază de abonament și are la bază o tehnologie proprie. Vessel a obținut 130 de milioane USD finanțare și a oferit abonamente early access pentru 2,99 USD pe lună. Verizon va integra tehnologia pe platforma proprie, iar serviciul Vessel va fi dezactivat la finalul acestei luni. (sursă)

 

 

13-samsung-trimestru-dezastruosSamsung a raportat o scădere a profitului de 16,8% pe trimestrul 3 al acestui an.

Scăderea a fost cauzată de dezastruoasa retragere de pe piață a smartphone-urilor Galaxy Note 7. Este cel mic profit trimestrial de la lansarea gamei Samsung Galaxy. Samsung se așteaptă la scăderi ale profitului și pe următoarele două trimestre. (sursă)

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.