Stirile zilei in e-commerce – 31 octombrie 2016

 

armo-article-featured-imageAsociația Română a Magazinelor Online, ARMO,  a devenit membru Ecommerce Europe. 

Astfel numărul asociațiilor naționale de e-commerce prezente în Ecommerce Europe ajunge la 19. ARMO își consolidează poziția de voce a comerțului electronic în Europa. Florinel Chiș, director executiv ARMO: “Alăturarea la Ecommerce Europe a fost un pas natural și punem astfel dinamicul sector românesc de e-commerce pe harta UE.”  (sursă)

 

Kinnevik evaluează Quikr la 1,47 miliarde USD.

Quikr este printre puținele start-up-uri indiene a cărui valoare crește. Compania a achiziționat 5 companii în ultimele 6 luni și a înregistrat creșteri de venituri pe toate cele 5 verticale de business ale sale, inclusiv imobiliare și beauty. (sursă)

 

 

1-amazon-prime-se-lanseaza-in-chinaAmazon Prime a fost lansat oficial în China.

Membership-ul costă aproximativ 57 USD pe an și abonații au livrări nelimitate. Pentru primele 4 luni, Amzon oferă un preț promoțional de aproximativ 28 USD. Abonații chinezi au acces la o selecție de produse de pe piața domestică și americană, însă nu au încă acces la streaming video și de muzică. (sursă)

 

2-lotte-lanseaza-mall-online-in-vietnamLotte, cel mai mare retailer din Coreea de Sud, lansează un mall online în Vietnam.

Lotte se va baza pe rețeaua sa considerabilă de magazine și va oferi inclusiv livrare directă și servicii pe bază de abonament. Mai mult de 90% din produsele cumpărate în Ho Și Min City vor fi livrate în decurs de 24 de ore. Serviciul de livrări va fi disponibil și în alte 5 mari orașe din Vietnam. (sursă)

 

 

3-ocbc-transferuri-cash-prin-siri-si-imessageOCBC este prima bancă din Asia care permite transferuri de bani prin Siri și iMessage.

Serviciile prin aplicația mobilă OCBC Pay Anyone P2P sunt disponibile tuturor celor care folosesc device-uri iPhone cu software iOS 10. Pentru a trimite bani prin Siri, utilizatorii trebuie doar să dea o comandă vocală prin care să indice persoana din lista de contacte către care fac transferul monetar și suma pe care vor să o transfere. (sursă)

 

 

4-baidu-prima-pierdere-inregistrataBaidu a raportat prima pierdere înregistrată până acum.

Printre cauzele pierderilor au fost numite reglementările guvernamentele care au restricționat piața de advertising pe motoare de căutare. Profitul net al Baidu a fost totuși în creștere, datorită în special invetițiilor în noi servicii și business-ului din zona de delivery și logistică. Previziunile companiei privind propriul său viitor sunt însă pesimiste. (sursă)

 

 

5-lazada-va-achizitiona-redmartLazada, portalul e-commerce din Asia de sud-est deținut de Alibaba, se află în discuții pentru achiziția RedMart, business online de grocery.

Suma vehiculată pentru achiziție este de 35 milioane USD. Start-up-ul se află într-o situație nefavorabilă de ceva timp, ofertele de achiziție adresate către lanțul de supermarketuri NTUC, fondul de invetiții GIC și chiar Amazon căzând pe rând. (sursă)

 

 

 

6-trivago-ipo-pana-la-final-de-noiembrieTrivago își va lista acțiunile pe bursa din New York cel mai probabil la finalul lui noiembrie.

Trivago dorește să obțină inițial 1 miliard USD din listare. Compania a generat venituri de 200 de milioane USD în trimestrul 2 și mai mult de 600 de milioane USD în ultimele 12 luni. (sursă)

 

 

 

7-alibaba-program-global-e-commerceAlibaba lansează programul Global E-commerce Talents (GET) în India.

Programul se adresează studenților, profesioniștilor din IMM-uri și antreprenorilor. Prin GET, acestora li se vor oferi abilitățile și resursele necesare pentru activitatea în industria globală de e-commerce. În primă fază, programul va fi disponibil studenților din două universități indiene. (sursă)

 

 

8-olx-update-android-acces-numai-pt-useri-inregistratiOlx a lansat noi actualizări pentru aplicația sa Android prin care doar utilizatorii și comercianții înregistrați vor putea accesa platforma.

Toți utilizatorii se pot loga cu Facebook, Google+ și numărul de telefon. Ca setare de bază, numerele de telefon vor fi ascunse iar pentru a putea fi vizualizate este necesară inițierea unei conversații private. (sursă)

 

 

Agentia-italiana-antritrust-investigatie-whatsappAgenția italiană antitrust a demarat o investigație pentru a determina dacă WhatsApp și-a obligat utilizatorii să share-uiască date personale cu Facebook și dacă acestora li s-au impus condiții “nedrepte”.

Scopul agenției italiene este, printre altele, acela de determina dacă WhatsApp a transmis utilizatorilor ideea că nu pot continua folosirea serviciului dacă nu acceptă termenii și condițiile impuse, inclusiv transmiterea de date personale. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.