Amazon, McDonald’s si Best Buy in stirile zilei in e-commerce – 18 noiembrie 2016

 

1-amazon-lansare-globala-de-streaming-videoAmazon se pregătește să își lanseze serviciul de video streaming la nivel global.

Prin această mișcare, Amazon va intra în concurență directă cu Netflix. Serviciul video se va lansa odată cu reality show-ul The Grand Tour, în care vedete sunt fostele staruri ale Top Gear. Show-ul va avea premiera în 200 de țări și teritorii. Serviciul nu va fi deocamdată disponibil în Syria, Coreea de Nord, China și Crimeea. Ideea Amazon este că spectatorii vor cumpăra produse precum pantofi sau cărți iar apoi vor cumpăra și alte produse. (sursă)

 

 

2-airbnb-ofera-guide-booksAirBnb lansează Trips, platformă-ghid care va uni zone cheie ale unei călătorii: Experiențe, Locuri și Locuințe.  

Compania plănuiește și lansarea secțiunilor Zboruri și Servicii. Experiențele, de exemplu, sunt activități personalizate și coordonate de experți locali. Trips se lansează cu 500 experiențe în 12 orașe, printre care Los Angeles, Miami, Havana, Londra, Paris, Tokyo sau Seul. (sursă)

 

3-ghidul-uber-de-restaurante-foloseste-datele-calatorieiUber Restaurant Guide folosește datele pentru a îmbunătăți arii ale experienței utilizatorilor, care trec de zona de transport.

Ghidul Uber, un fel de ghid Michelin pentru era big data, oferă informații despre restaurante din 12 orașe din SUA, pentru început, și organizează sugestiile pe categorii și permite utilzatorului navigarea în funcție de popularitate, prestigiu local sau scop dedicat al locurilor. (sursă)

 

 

evomag-featuredevoMAG a dat startul reducerilor de Black Friday la ora 00:00 şi a început deja livrarea către clienţii finali. Astfel, până în prezent, a fost demarat procesul de livrare pentru 1.000 de comenzi. (sursă)

 

 

 

A mascot of Didi Chuxing is seen at the company's headquarters in BeijingVolkswagen și Didi Chuxing vor lansa un serviciu high-end de car-hailing similar cu Uber sau Lyft.

Didi Chuxing are 300 de milioane de utilizatori în 400 de orașe din China. Compania și-a cimentat dominația în țară după ce a achiziționat operațiunile Uber.  (sursă)

 

 

 

5-tencent-platforma-muzicaJoox, serviciul de music streaming al Tencent este un succes în Asia.

Aplicația Joox a fost descărcată de mai mult de 50 de milioane de ori în acest an, reprezentând 50% din toate descărcările de music streaming din Hong Kong, Thailanda, Malaezia și Indonezia. Joox a fost lansată în ianuarie în variantă freemium. (sursă)

 

 

McDonald's incoming U.S. President Chris Kempczinski speaks during a press conference in New YorkMcDonald’s lansează serviciul de comenzi online pe mobile în 2017.

Acest serviciu va fi disponibil în SUA, Australia, Canada, Franța și Marea Britanie. Compania țintește ca până în 2018 să extindă programul către 25000 de francize la nivel global. Printre caracteristicile serviciului se vor număra, printre altele, chioșcuri self-service. (sursă)

 

 

 

7-aol-concediaza-500-de-angajatiAOL intră în restructurări pentru a se concentra pe zona de mobile și video.

Restructurările implică faptul că 5% din angajați vor fi concediați. Resursele companiei vor fi direcționate către serviciile de mobile, video și date. Momentan operațiunile AOL sunt împărțite în 2 arii: Media și platform. Printre proprietățile media ale AOL se află TechCrunch și Huffington Post. (sursă)

 

 

8-coreea-de-sud-opreste-google-din-extinderea-mapsCoreea de Sud blochează extinderea serviciilor Google Maps în țară.

Coreea de Sud a refuzat, pe motive de securitate națională, o cerere din partea Google de a exporta date legate de hărți digitale. Google încearcă de câțiva ani să obțină aprobare din partea guvernului sud-coreean de a stoca date pe servere externe. Google oferă doar serviciul Maps de bază în Coreea de Sud. (sursă)

 

 

9-best-buy-crestere-pe-onlineBest Buy înregistrează o creștere de 24% în vânzările online din SUA pe trimestrul 3.

Vânzările online au crescut în trimestrul 3 la 881 milioane USD. Per total, profitul Best Buy a crescut la 194 milioane USD, față de 125 de milioane în urmă cu un an. Veniturile totale au fost de 8,95 miliarde USD. (sursă)

 

 

Mobile World Congress 2011Verizon achiziționează SocialRadar, start-up care promite să ofere servicii extrem de precise de localizare pentru business.

Verizon va folosi tehnologia SocialRadar în cadrul serviciului MapQuest. (sursă)

 

 

 

11-uk-legea-spionajului-pe-internetMarea Britanie adoptă o lege controversată care va acorda statului noi puteri de supraveghere.

Legea Investigatory Powers creează practic un cadrul legal prin care actorii statali vor putea monitoriza device-urile, rețelele și serviciile cetățenilor. Printre prevederi se mai numără stocarea de date în masă și obligativitatea companiilor de a decripta date la cerere. (sursă)

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.