Amazon, BuzzFeed si eMag in stirile zilei in e-commerce – 22 noiembrie 2016

 

Uber lansează un serviciu de transport pentru nunți în India.

Clienții pot pre-plăti o cursă, care poate fi împărtită cu membri ai familiei și prieteni pentru drumuri legate de nuntă, cum ar fi cumpărături sau ajungerea la locație. Uber a lansat serviciul la apogeul sezonului de nunți din India. (sursă)

 

2-amazon-ataca-transmisiuni-tv-sportAmazon explorează posibilitatea de a oferi pachete Amazon Prime cu transmisiuni sportive live.

Amazon se află în discuții cu NBA, MLB și NFL pentru drepturi de televizare. Dacă va reuși să pătrundă în lumea transmisiunilor sportive premium, Amazon va constitui o amenințare pentru televiziunea prin cablu. Compania a abordat inclusiv ligile de fotbal, lacrosse și surfing, precum și ESPN și alte rețele TV în încercarea de a obține drepturi de televizare pentru competițiile netransmise de acestea. (sursă)

 

 

3-monsanto-cumpara-companie-farm-softwareMonsanto achiziționează o companie care produce software pentru agricultură.

Compania estoniană Vital Fields va ajuta Monsanto să monitorizeze folosirea de pesticide și agnți de fertilizare și să se asigure că operațiunile respectă legile legate de mediul înconjurător ale UE. Astfel, Monsanto își diversifică operațiunile din Europa, care a interzis semințele modificate genetic care aduc 13,5 miliards USD anual al Monsanto. (sursă)

 

 

4-buzzfeed-achizitie-ecommerceBuzzFeed achiziționează Scroll, start-up e-commerce.

Prin această achiziție, BuzzFeed țintește fuziunea între product development, distribuție și marketing. Eforturile de până acum din zona e-commerce ale companiei erau legate de linkuri afiliate. BuzzFeed intră astfel în zona de social commerce. (sursă)

 

 

5-amazon-appstore-campionat-de-mobile-gamingAmazon Appstore anunță un campionat de e-sports pe mobile pentru gameri casual.

Campionatul, denumit Champions of Fire International, va avea premii totale în valoare de 100.000 USD și va aduce pe 2 decembrie celebrități din zona gaming-ului. Evenimentul va fi transmis live pe Amazon Twitch și televizat în rețeaua CBS Sports. Printre jocurile din cadrul campionatului vor fi 8 Ball Pool, Fruit Ninja sau Pac-Man 256. (sursă)

 

 

6-buzzfeed-obtine-finantare-de-la-nbcBuzzFeed obține de la NBC Universal o rundă de finanțare de 200 de milioane USD.

Parteneriatul dintre cele două companii se întărește. NBCU și BuzzFeed au venituri comune din publicitate și parteneriate pe zona de conținut. CEO BuzzFeed: “Investiția NBCU ne ajută să rămânem o companie independentă, însă cu acces la resursele unei companii media foarte puternice.” (sursă)

 

7-retaileri-romani-vanzari-record-de-bfRetailerii români înregistează creșteri record de Black Friday.

eMag a anunțat că a vândut 1,1 milioane de produse pe 18 noiembrie, din care 700,000 în primele 8 ore de Black Friday, cu 64% din comenzi venind de pe mobile. evoMAG a anunțat că vânzările de Black Friday au crescut cu 70% față de evenimentul de anul trecut. PayU a anunțat că a procesat 86,657 de tranzacții, creștere cu 9%. (sursă)

 

 

8-android-pay-live-in-poloniaAndroid Pay a fost lansat în Polonia.

Polonia este prima țară din Europa centrală și de est și a doua din Europa, după Marea Britanie, care adoptă acest serviciu de plăți. Google a confirmat știrea, afirmând că Android Pay este disponibile pentru deținătorii de carduri MasterCard de la Alior Bank, T-Mobile Banking și Bank Zachodni WBK. În curând serviciul va fi disponibil și în cazul altor bănci din Polonia. (sursă)

 

Facebook, Google și Verizon accelerează monitorizarea datelor clienților.

Verizon încearcă să ajungă din urmă ceilalți doi giganți pe partea de advertising și a dezvăluit planul său de a combina informații offline (adresă poștală, tip de device) cu informații online (cookie-uri și ID-uri de advertising). Astfel, aceste companii vor sincroniza toate informațiile identificabile ale consumatorilor cu datele de utilizare a browserelor și aplicațiilor, opreațiuni care vor necesita acordul utilizatorilor, conform noilor reguli FCC. (sursă)

 

10-update-instagram-ephemeral-photos-live-videoNoul update Instagram combină cele mai bune caracteristici ale Snapchat și Periscope.

Instagram Live permite streaming video live către followeri în timp real, însă ei se pot uita doar în timpul streaming-ului. O altă caracteristică este posibiltiatea trimiterii unui mesaj direct temporar (ephemeral) către prieteni apropiați, care pot citi mesajul doar de 2 ori înainte ca acesta să dispară. (sursă)

 

11-china-preseaza-companiile-sa-police-internetChina pune în vedere companiilor de Internet că pot lupta împotriva infracțiunilor online și că pot cenzura vederile radicale.

La a treia ediție a conferinței anuale World Internet Conference, China și-a expus viziunea: companiile tech și online și guvernele pot lucra împreună pentru a aduce ordinea în spațiul virtual. Această viziune vine pe fondul dezbaterii din lumea vestică privind monitorizarea social media și accesul poliției pe device-urile populației. Alibaba, de exemplu, are 3000 de angajați care lucrează în securitate cibernetică și antiterorism. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.