Amazon, Macy’s si Google in stirile zilei in e-commerce – 24 noiembrie 2016

 

1-airbnb-cumpara-rival-chinezAirBnb se află în discuții pentru achiziția rivalului său chinez, Xiaozhu.

Cele două companii au avut deja mai multe întâlniri și discuțiile sunt în stare avansată. AirBnb are 75000 de proprietăți listate în China și planuri să mărească de 10 ori numărul de angajați. Piața de închirieri online de locuințe de vacanță ar putea ajunge la 1,5 miliarde USD în 2017. (sursă)

 

 

2-amazon-serviciu-video-chatAmazon plănuiește lansarea unui serviciu de video messaging, în urma achiziției Twitch și Elemental Technologies.

Zvonurile din industrie afirmă că anunțul lansării va fi făcut la conferința Amazon de luna aceasta și că Amazon extinde oferta de servicii disponibilă în AWS. (sursă)

 

 

3-ebay-indiaEbay India a anunțat parteneriatul său cu Oxigen Services, provider de soluții de plăți.

Astfel, clienții Ebay India vor putea accesa peste 100 de milioane de produse listate. Oxigen Services oferă soluții de plată offline to online pe Ebay India prin portofelul său electronic. Clienții care intră într-o locație dotată cu infrastructură Oxigen pot vedea produsele pe un PC sau smartphone și pot plasa apoi o comandă. (sursă)

 

 

 

Dancers perform underneath logo of Tencent at Global Mobile Internet Conference in BeijingTencent și un grup de șapte investitori lansează o companie de asigurări de viață în China cu o finanțare de 218 milioane USD.

Industria financiară a Chinei este în creștere în ultimii ani. Tencent mai sprijină o companie de asigurări, care va fi înregistrată pe bursa din Hong Kong cu o valoare de 2 miliarde USD. (sursă)

 

 

5-shopify-app-frenzyShopify lansează o aplicație dedicată vânzărilor-fulger, numită Frenzy.

Lansarea se produce în perioada anului în care consumerismul ajunge la apogeu. Aplicația permite utilizatorilor să vizualizeze toate ofertele de la o serie de retaileri într-un singur loc. Yeezy și Snapchat au lansat aplciații similare și concurează în meciul ofertelor de Sărbători. (sursă)

 

 

7-parada-macys-de-thanksgivingParada de Ziua Recunoștinței de la Macy’s este transmisă live pe YouTube.

A fost încheiat un parteneriat cu Verizon și NBCUniversal, astfel că parada va fi filmată cu camere de 360 de grade și spectatorii o vor putea urmări din orice unghi. Parada poate fi urmărită live pe YouTube de pe orice browser compatibil sau device handheld. (sursă)

 

 

8-google-maps-arata-aglomeratiaGoogle Maps oferă de acum o posibilitatea de a vizualiza în timp real locațiile aglomerate.

Google Search și Maps oferă de acum update-uri live privind cât de aglomerat este un anumit loc. Compania este de părere că acest serviciu va ajuta oamenii să își găsească mai ușor drumul prin mulțimile de Black Friday. (sursă)

 

 

A sticker reading 'Review us on Google' is pictured at a smartphone shop in Ambassador Mall in JakartaGoogle este aproape de a ajunge la un acord cu guvernul Indoneziei privind impozitele retroactive ale companiei.

Conform acordului, Google va plăti o serie de impozite retroactiv și gigantul american va trebui să accepte condițiile unui alt tip de calcul de profit pentru Indonezia. În septembrie, autoritatea fiscală indoneziană declara că Google ar putea plăti 400 milioane USD numai pentru anul 2015. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.