Stripe, Macy’s si Johnson&Johnson in stirile zilei in e-commerce – 28 noiembrie 2016

 

1-stripe-2-mld-usd-valoareValoarea Stripe crește de la 5 miliarde USD la 9,2 miliarde USD.

Software-ul Stripe este folosit de companii pentru a accepta și monitoriza plăți online. Noua evaluare a fost făcută în vederea unei noi runde de finanțare. Investitorii au încredere că Stripe va putea menține o creștere solidă, pe măsură ce se extinde internațional. (sursă)

 

 

 

Shoppers stand in a checkout line during Black Friday sales at a Target store in Culver CityStudiu RetailNext: Vânzările în magazine fizice au scăzut de Ziua Recunoștinței și Black Friday în SUA cu 10% față de anul trecut.

Scăderea s-a produs deși reducerile au durat mai mult decât în weekend. Mai mulți clienți au făcut cumpărături online. Vânzările online au depășit pentru prima oară 3 miliarde USD de Black Friday. Vânzările online de Thanksgiving și Black Friday au totalizat 5,3 miliarde USD. Mai mult de 1 miliard USD din venituri au fost realizate pe mobile. (sursă)

 

 

3-chasepay-lansat-in-locatii-suaChase Pay a fost lansat săptămâna trecută în peste 7500 de locații Starbucks și 1400 de locații BestBuy.

ChasePay este portofelul online bazat pe QR code al celei mai mari bănci din SUA. Chase crede că serviciul său va reuși să domine piața datorită costurilor mai mici și protecția totală împotriva fraudelor pe care le oferă comercianților. (sursă)

 

 

4-siteul-macys-cazut-de-bfSite-ul Macy’s a suferit numeroase căderi și întreruperi de Black Friday.

Acest lucru s-a întâmplat în contextul în care compania încearcă să își convingă clienții și investitorii că poate gestiona mai mult trafic online. Zona e-commerce este astfel pusă sub presiune în condițiile în care Macy’s va închide mai multe magazne fizice. (sursă)

 

 

A general view shows Swiss biotech group Actelion Headquarters in AllschwilJohnson&Johnson se află în discuții preliminare în vederea preluării celei mai mari companii biotech europene, Actelion.

Actelion, companie elvețiană specializată în tratarea bolilor pulmonare a confirmat că a fost abordată de Johnson&Johnson. Actelion este evaluată în prezent la 20 miliarde USD. Achiziția Actelion ar însemna presiune mai mică pe zona de pricing, întrucât medicamentele companiei elvețiene, fiind adresate unor boli rare, nu pot fi concurate foarte ușor. (sursă)

 

 

6-germania-lege-privacyGermania anunță un proiect de lege care va limita drepturile de confidențialitate a datelor.

Un proiect de lege controversat al minsterului de interne german afirmă că cetățenii nu vor avea dreptul să știe ce date se colectează despre ei dacă dezvăluirea acestora “pune în pericol statul german sau periclitează serios activitățile comerciale”. De asemenea, în proiectul de lege este prevăzută legalitatea folosirii de software de recunoaștere facială și ilegalitatea de a se sancționa agențiile de securitate de către autoritățile de reglementare a protecției datelor. (sursă)

 

7-letonia-lege-startup-si-inovatieParlamentul leton adoptă o lege referitoare la inovație și start-up-uri prin care practic va dubla numărul investitorilor cu capital de risc din țară.

Practic, noua lege adoptată, va scădea povara taxelor pentru companii. Astfel, angajații vor fi protejați pe măsură ce companiile în care aceștia lucrează cresc. Până acum, companiile din Letonia plăteau aproximativ jumătate din venituri pe contribuții sociale și impozite pe venit. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.