Amazon, Apple si CNN in stirile zilei in e-commerce – 30 noiembrie 2016

 

1-uber-grevaȘoferii Uber în grevă în mai multe orașe din SUA pentru a atrage atenția asupra luptei pentru un salariu minim de 15 USD pe oră.

Șoferii Uber sunt solidari și cu alte categorii profesionale, precum lucrătorii fast-food, profesori, lucrători sociali sau asistenți, care de asemenea cer salariul minim de 15 USD/oră. Evenimentul Fight for $15 a avut ca scop dereglarea funcționării normale a serviciilor pentru a atrage atenția asupra dezideratelor celor implicați. (sursă)

 

2-yoox-joint-venture-middle-eastYoox și Symphony Investments vor crea o nouă platformă de retail de lux pentru Orientul Mijlociu.

Yoox Net-a-Porter va avea o participație de 60% în parteneriat, iar Symphony Investments restul. Noua companie va gestiona Net-a-Porter, Mr. Porter, Yoox și Outnet, precum și mai multe magazine online de fashion. Sediul va fi în Dubai și vor fi deservite EAU, Arabia Saudită, Bahrain, Kuwait, Qatar și Oman, iar planurile de extindere includ alte țări din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. (sursă)

 

3-amazon-extinde-magazin-cadouriAmazon își extinde magazinul online de cadouri.

Amazon a lansat o caracteristică denumită “Interesting Finds”, asemănătoare Pinterest. Această secțiune a Amazon, între timp îmbunătățită, oferă cumpărătorilor o selecție de produse din categorii precum home&deco, produse pentru femei, bărbați și copii și alte secțiuni populare. (sursă)

 

 

4-vodafone-m-pesa-retragere-cashVodafone India oferă posibilitatea clienților de a scoate bani cash din cont folosind aplicația M-Pesa.

Portofelul digital al Vodafone poate fi de asemenea alimentat prin card de debit, credit sau Internet banking. Aplicația M-Pesa poate fi folosită și pentru cumpărături online, plata facturilor sau trimiterea de bani. Noile facilități vin în contextul crizei bancare din India. (sursă)

 

5-apple-castiga-batalia-mobile-payments-australiaApple obține o mare victorie privind viitorul tehnologiei de plăți online după ce autoritatea de reglementare australiană a refuzat unor bănci dreptul de a negocia colectiv privind introducerea Apple Pay.

Autoritatea australiană a declarat că beneficiile acestei metode nu sunt suficiente. Negocierea în bloc a băncilor ar putea reduce competiția între bănci privind oferta de servicii de plăți mobile pentru iPhone. (sursă)

 

6-barclays-integreaza-online-banking-si-investitiiBarclays integrează online banking cu conturile de investiții.

Astfel, clienții Barclays își vor putea crea un plan financiar personalizat și opera în vederea atingerii scopurilor acelui plan cu ajutorul tool-urilor și conținutului oferit de bancă. Printr-un singur login, clienții vor putea vizualiza starea contului bancar, a investițiilor și economiilor. Serviciul Barclays nu are o sumă minimă de investiții și oeră o structură transparentă de pricing. (sursă)

 

7-cnn-cumpara-aplicatia-lui-casey-neistatCNN achiziționează Beme, aplicația socială co-fondată de YouTuberul Casey Neistat, pentru a atrage membrii generației Millennials.

Neistat va conduce echipa Beme ca un sub-brand în cadrul CNN. Gigantul media intenționează să investească în mărirea echipei și în producție pentru a putea crea un brand adresat exclusiv generației Millennials. (sursă)

 

 

8-att-directvAT&T dezvăluie prețurile pentru serviciul său de streaming TV, DirecTV Now.

Debutul serviciului va fi miercuri 30 noiembrie și prețurile vor merge de la 35 USD/lună pentru 60 de canale către un maxim de 70 USD/lună pentru peste 120 de canale. Promoțional și în mod limitat, va exista oferta de 35 USD/lună pentru 100+ de canale. Astfel, AT&T speră că va obține 1 milion de abonați și că va capitaliza piața de mobile video. Clienții pot adăuga servicii premium pentru 5 USD/lună. (sursă)

 

 

9-gourmondo-extindere-europaGourmondo, distribuitor online german de specialități culinare, se extine în Europa.

Site-ul e-commerce se extinde în UK, Irlanda și Austria, după lansarea în Germania și Olanda. Consumatorii din aceste țări pot de acum cumpăra vin și specialități, cu o gamă de 17000 de produse. (sursă)

 

 

10-netflix-ar-putea-fi-interzis-in-rusiaAccesul la Netflix în Rusia ar putea fi limitat din cauza unui proiect de lege care restricționează filmele și muzica online aflate sub proprietate străină.

Deputatul care propune legea cere guvernului să întocmească o listă cu toate serviciile audiovizuale cu mai mult de 100.000 de utilizatori lunari din Rusia. Dacă legea va fi adoptată, aceste servicii vor fi limitate la 20% până în iulie 2017. În urma unei legi similare referitoare la publicații și transmisiuni publice din 2014, mai multe companii străine au avut de suferit. Companiile care nu vor respecta aceste condiții vor fi interzise pe piață. (sursă)

 

Samsung va extinde programul de returnare a banilor către investitori, va angaja cel puțin un director din exterior și își va revizui structura internă.

Compania a declarat că va petrece 6 luni pentru a evalua posibilitatea de a crea o strutură de holding și fezabilitatea listării sale pe bursele internaționale. Acțiunile Samsung au crescut cu 33% în acest an. Cifrele indică venituri de 8,1 miliarde USD în 2016. Samsung va crește dividendele cu 30% în 2016. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.