Amazon, Facebook si Alipay in stirile zilei in e-commerce – 1 decembrie 2016

 

1-amazon-echo-cu-ecranAmazon dezvoltă un speaker similar cu Echo, însă dotat cu ecran.

Noul device va avea un touchscreen de 7 inci. Astfel va putea fi accesat mai ușor conținut de tipul prognoze meteo, calendar de întâlniri sau știri. Amazon își consolidează astfel poziția de jucător mare pe piața de smart home gadgets. (sursă)

 

 

2-fb-instant-mess-gamesFacebook Messenger lansează Instant Games.

Pe Facebook Messenger sunt acum disponibile jocuri precum Pac-Man, Space Invaders și Words With Friends. Aceastea se încarcă foarte rapid datorită construcției lor în HTML5, spre deosebire de situația în care ar fi aplicații native. Instant Games ar putea deveni și o sursă de venituri din publicitate pentru Facebook. (sursă)

 

 

JD.com lansează un serviciu de livrări programate plătite.

Clienții care au nevoie ca livrarea să li se facă într-un anumit interval orar, pot plăti o taxă și specifica ora la care să li se aducă o comandă. Programările se pot face între 9 dimineața și 10 seara. Serviciul este momentan disponibil doar în câteva orașe mari din China, însă se va extinde către 211 locații. (sursă)

 

 

3-alipay-dating-appAplicația Alipay a fost actualizată și i s-a introdus o caracteristică numită Circles care permite utilizatorilor să dea mesaje și să distribuie fotografii.

În mod controversat, numai femeile au putut să posteze imagini vizibile public iar bărbații au fost împărțiți în două grupuri, în funcție de ratingul de credit obținut din sistemul Sesame al Alipay. Se poate spune că Alipay a devenit astfel o aplicație de dating. Ant Financial a aplicat aceste caracteristici sociale pentru a putea concura cu WeChat. (sursă)

 

 

4-amazon-loyaltyRaport Feedvisor: Clienții Amazon sunt atât de fideli încât sunt mai puțin înclinați să cumpere de la retaileri concurenți.

Pe măsură ce Amazon continuă să adauge benficii în programul Prime, trendul este posibil să continue. Clienții Amazon cumpără și de la alți retaileri, însă mult mai rar. Retailerii care se bazează pe vânzările în magazine fizice vor avea de pierdut pe măsură ce Amazon vinde din ce în ce mai mult online. (sursă)

 

 

5-morgan-stanley-reduce-valoarea-flipkartMorgan Stanley poziționează valoarea Flipkart la 6 miliarde USD, scădere masivă de la 15 miliarde USD.

Morgan Stanley deține o participație în Fipkart. Este a noua oară când valoarea Flipkart este scăzută de investitori. Zvonurile din industrie afirmă despre compania e-commerce indiană că se află în discuții cu Wal-Mart pentru o rundă de finanțare de 1 miliard USD. Scăderea valorii evaluate a multor companii indiene descurajează investițiile. (sursă)

 

6-amazon-revinde-frontiersAmazon adaugă Frontier Communications în portofoliul său de reseller de servicii de internet.

Amazon Cable Store vindea deja serviciile internet și TV ale Comcast. Recent a adăugat și ofertele Frontier. Cumpărătorii online pot compara planurile de tarifare pentru servicii de internet, TV și telefonie ale acestor companii și le pot ulteror achiziționa. (sursă)

 

 

Apple MusicApple Music Student se extinde în 25 de țări.

Studenții înscriși la o universitate sau un colegiu primesc și 50% reducere la abonamentul Apple Music. Reducerile variază în funcție de țară. Printre tările în care ofertele pentru studenți sunt disponibile se află Austria, Brazilia, China, Franța, Hong Kong, India, Italia, Rusia, Spania sau EAU. (sursă)

 

 

UberModul în care Uber colectează datele a fost denumit “illegal și înșelător” într-o plângere adresată FTC.

În urma celei mai recente actualizări ale aplicației Uber, modul în care compania colectează datele s-a schimbat: Uber cere userilor să își partejeze datele de locație. Deși aplicația poate monitoriza constant localizarea userilor săi, chiar rulând în background, Uber afirmă că nu face acest lucru. Legalitatea și corectitudinea acestui mod de a colecta date a fost pus la îndoială de Electronic Privacy Information Center. (sursă)

 

Cumpărătorii online au cheltuit în jur de 3,45 miliarde USD online de Cyber Monday, record de vânzări în istoria e-commerce a SUA.

Smartphone-urile au constituit aproximativ 20% din vânzări. Totalul de vânzări a fost doar cu 3% mai mare față de Black Friday. Weekendul de Ziua Recunoștinței devine riscant pentru comercianți, care își erodează marjele de profit, pe măsură ce zilele de reduceri se confundă și concurența cu Amazon crește. Cele mai vândute articole: Sony Playstation 4, televizoare Samsung 4K și Lego. (sursă)

 

 

9-indonezia-facebook-taxe-neplatiteIndonezia vizează Facebook pentru neplata impozitelor și penalităților.

După ce guvernul indonezian a ajuns la un acord cu Google, prin care gigantul search va plăti o parte din impozitele retroactive și va modifica modul de calculare a profitului său, Ministerul de Finanțe din Indonezia a afirmat într-o scrisoare trimisă pe adresa sediului din Irlanda al companiei că Facebook datorează 148 de milioane USD în taxe, impozite și penalități. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.