Amazon, WeChat si FBI in stirile zilei in e-commerce – 2 decembrie 2016

 

1-amazon-lanseaza-linie-de-fashionAmazon India lansează o a doua linie proprie de fashion.

Brandul Myx este adresat femeilor și are un stil etnic. Astfel Amazon și-a variat oferta de produse fashion și, prin modificarea politicii de retur pentru fashion, a rezolvat și problema produselor nepotrivite. Fashion este una din verticalele de business de top pentru Amazon. (sursă)

 

 

2-wechat-portofele-ethereumPortofelele electronice dotate cu interfață inspirată din cea a WeChat vor fi disponibile pe Ethereum.

Prin noile aplicații, utilizatorii vor putea controla aplicații descentralizate cu mesaje instant trimise din portofelul electronic. Userii vor putea inclusiv plăti pentru cumpărături. Astfel, interacțiunea dintre aplicații, browsing și shopping devine o paradigmă solidă în business. (sursă)

 

3-just-eat-roboti-autonomiLocuitorii din Greenwich, Londra își pot primi comenzile prin intermediul roboților.

Compania JustEat livrează comenzile “last mile” cu ajutorul unor roboți cu șase roți. Faza de testare a acestora s-a terminat și aceștia au intrat în serviciu activ în zona Greenwich din Londra. Roboții sunt protejați împotriva efracției și sunt asociați la întâmplare comenzilor. (sursă)

 

MasterCard și VeriFone lansează o aplicație prin care clienții din UK pot plăti în rate lunare cumpărăturile făcute prin POS.

Parteneriatul dintre cele două companii este primul de acest tip din Marea Britanie. Serviciul de plată în rate fixe și cu dobândă variabilă va fi disponibil la terminalele de plată VeriFone din cadrul anumitor magazine din UK începând cu ianuarie 2017. Acest serviciu trebuie să fie aprobat de bancă pentru fiecare client. (sursă)

 

 

4-appiermarketing-ai-finantareAppier, companie de marketing bazat pe inteligență artificială, obține finanțare de 20 milioane USD.

Start-up-ul Taiwanez obține un total de 42,5 milioane USD finanțare, bani pe care îi va folosi la extinderea în Japonia și Singapore, dezvoltarea de noi prodouse și angajări. Compania oferă tool-uri dotate cu AI pentru extragerea de informații de marketing din datele obținute de la utilizatori. (sursă)

 

5-amazon-prime-hbo-cinemaxHBO și Cinemax intră în portofoliul Amazon Prime.

Cele două canale sunt disponibile pentru abonații Amazon Prime la prețul de 14,99 USD și respectiv 9,99 USD lunar. Prin această nouă ofertă, Amazon dorește să mărească numărul de abonați Prime, care beneficiază deja de livrări gratuite și servicii streaming de tipul Netflix. (sursă)

 

 

 

6-fitbit-cumpara-pebbleFitBit achiziționează Pebble pentru o sumă vehiculată a fi între 34 și 40 milioane USD.

Pebble este producător de smartwatches și a beneficiat de finanțare Kickstarter. Producătorul de ceasuri Citizen a făcut o ofertă de achiziție de 740 milioane USD în 2015, iar Intel a oferit 70 milioane USD după lansarea Pebble 2. Pebble a refuzat ambele oferte. FitBit a oferit o sumă mai mică deoarece Pebble are datorii foarte mari. (sursă)

 

WeChat Pay și Alipay au anunțat că vor limita numărul de transferuri online care se pot face de pe un singur cont prin platformele lor, în urma implementării noilor reglementări ale guvernului Chinei.

Numărul de transferuri zilnice va fi limitat la 100. Sumele transferate sunt limitate de reglementările Băncii Populare Chineze încă din decembrie 2015. Aceeași instituție a publicat noile reglementări pe 30 septembrie 2016, reglementări referitoare la prevenția fraudelor prin rețelele telecom. (sursă)

 

The word 'password' is pictured on a computer screen in this picture illustration taken in BerlinEforturile Senatului american de a bloca sau întârzia implementarea reglementărilor care vor extinde puterea de supraveghere a guvernului au eșuat.

Prin noua legislație, judecătorii americani vor putea emite mandate care vor permite FBI să acceseze de la distanță computerele din orice jurisdicție internă, posibil și din alte țări. Aceste mandate se vor putea emite în cazul în care un potențial infractor folosește tehnologie care împiedică localizarea computerului sau în cazul unor investigații în rețele suspecte. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.