Facebook, Uber si Honda in stirile zilei in e-commerce – 8 decembrie 2016

 

1-ebay-classifieds-product-searchEbay dezvăluie planuri de a își integra rezultatele search cu anunțurile.

Ebay a început anul acesta cu experimentele pe platforma australiană Gumtree. Astfel, cine căuta, de exemplu, Xbox 360, vedea rezultate de pe ambele platforme. Planul este ca până la jumătatea lui 2017 Ebay să ofere listinguri relevante pe toate site-urile sale de anunțuri. (sursă)

 

2-facebook-e-money-europaFacebook obține licență pentru emiterea de monedă electronică (e-money) de la Banca Centrală a Irlandei.

Această licență permite Facebook să implementeze serviicii de plăți, transfer de credit, procesare de tranzacții și remitere de bani. Irlanda este membră a UE, astfel că licența se aplică și în celelalte 27 de state membre. Astfel, Facebook Messenger va putea implementa plăți P2P în Europa. (sursă)

 

 

A portrait of the Snapchat logo in VenturaTurner Broadcasting va crea mai mult conținut video pentru Snapchat, în extinderea parteneriatului dintre cele două companii.

Colaborarea pe partea de advertising se va extinde și ea, cu scopul de a ajunge la audiența formată din Millennials. Unitatea Time Warner va crea seriale originale exclusiv pentru Snapchat. Prin Live Stories se vor posta fotografii și clipuri din emisiunile sportive ale Turner. Turner va face vânzările pentru Live Stories iar Snapchat va obține sponsorizări pentru canalele Discovery. (sursă)

 

 

4-starbucks-parteneriat-tencentPlanurile Starbucks pe 2017 în urma Conferinței investitorilor săi: noi feluri de mâncare, îmbunătățiri aplicației mobile și parteneriat strategic cu Tencent.

Aplicația Starbucks va avea caracteristici AI, reunite sub numele My Starbucks Barrrista, cu ajutorul cărora clienții vor putea comanda prin chatbots. Pentru creșterea vânzărilor în China, Starbucks  a încheiat un parteneriat strategic cu Tencent, prin care clienții vor putea primi cadouri virtuale prin WeChat și prin care se va putea plăti prin WeChat Pay în magazinele Starbucks din China. (sursă)

 

 

5-wish-investitie-500-mil-usdWish confirmă o investiție de 500 milioane USD.

Banii vor fi folosiți la ameliorarea timpului de transport. Wish ar putea avea vânzări de 4 miliarde USD în următoarele 12 luni. Compania vinde în jur de 2 milioane de articole pe zi, un client cumpărând în medie de 16 ori pe an. (sursă)

 

 

6-facebook-workplaceFacebook Workplace lansează o nouă platformă.

Noua platformă este dedicată comunicărilor interne ale companiilor. Acestea vor putea să integreze soluții Saas și să beneficieze de servicii precum CRM, Google, aplicații tip calendar sau pentru productivitate sau să își dezvolte propriile aplicații. Facebook Workplace este folosit de companii ca Hootsuite, Club Med sau Royal Bank of Scotland. (sursă)

 

 

7-uber-america-latinaUber se concentrează pe piața din America Latină.

După retragerea de pe piața din China de anul acesta, Uber isi concentrează eforturile pe orașe gigant din America de Sud, precum Mexico City sau Sao Paulo. În ultimul an, numărul curselor Uber din aceste orașe a crescut de 10 ori. Compania își propune să ofere servicii în 200 de orașe până la finalul lui 2017. (sursă)

 

 

8-slack-parteneriat-googleSlack își întărește parteneriatul cu Google.

Printre noile caracteristici adăugate Slack se numără update-ul integrării sale cu Google Drive, adăugarea de boți pentru managementul notificărilor, posibilitatea conectării canalelor Slack cu Team Drives. Compania a precizat că va reveni cu detalii la lansarea oficială a boților. (sursă)

 

 

9-honda-masina-ai-cu-emotiiHonda lansează o mașină electrică dotată cu tehnologie AI care poate genera propriile emoții.

Gigantul auto japonez a declarat că a lucrat îndeaproape cu mai multe companii pentru a dezvolta un motor de generare de emoții umane care să stimuleze interacțiunea dintre șoferi și vehicule. (sursă)

 

 

10-apple-film-studiosApple se află în discuții cu studiouri de la Hollywood pentru posibilitatea de a putea închiria pe iTunes filmele care încă rulează în cinematografe.

Anumiți manageri de studio doresc să existe opțiunea de a închiria filme la două săptămâni după apariția în cinematografe, iar Apple oferă iTunes ca serviciu pentru acest deziderat. De asemenea, Apple dorește acces la filmele noi înainte de lansarea lor oficială. (sursă)

 

 

11-vr-associationGoogle, HTC, Oculus, Samsung, Sony și Acer  au creat GVRA – Global Virtual Reality Association.

Această întreprindere are ca scop principal reducerea fragmentării și eșecurilor tehnologice din această industrie și maximizarea potențialului realității virtuale. Fiecare din aceste companii vor avea de lucrat la elaborarea unor standarde și aducerea tehnologiei lor la acele standarde. (sursă)

 

 

12-alibaba-cinema-analyticsAlibaba Pictures investeșre în Showtime Analytics, companie irlandeză de anaytics pentru industria filmului.

Yueke, subsidiara Alibaba Pictures, va aduce datele oferite de Showtime Analytics pe piața de film din China. Yueke va avea un membru în consiliul director al companiei irlandeze. Aceasta se specializează în analiză de date operaționale legate de cinematografe, analiză demografică și trenduri printre spectatorii de film. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.