Amazon, Google si Samsung in stirile zilei in e-commerce – 14 decembrie 2016

 

Amazon lansează Prime Video în India.

Cineaști de la Bollywood vor fi alături de vice-președintele Amazon Prime Video la conferința de lansare. Această lansare are ca scop și concurența directă cu Netflix, foarte popular în zonele urbane indiene. Amazon a încheiat parteneriate cu studiouri indiene de film și a achiziționat drepturile pentru blockbustere regionale. În India, abonamentul Amazon Prime costă 7,4 USD/an. (sursă)

 

Google are un nou sistem de operare pentru device-uri smart.

Google va introduce o nouă versiune Android în smart device-uri, versiune numită Android Things. Acest sistem poate opera în cadrul unor produse precum boxe conectate, camere de securitate și routere. Noul sistem de operare este conceput să ușureze livrarea de hardware pentru companii care folosesc deja tool-urile Android. (sursă)

 

Google plănuiește lansarea unui serviciu de ride-sharing în colaborare cu Fiat.

Waymo, proiectul Google pentru mașini autonome va deveni o unitate de sine stătătoare în cadrul Alphabet. Waymo plănuiește un serviciu de ride-sharing cu Fiat Chrysler. Google va oferi o versiune semi-autonomă a monovolumului Chrysler Pacifica la finalul lui 2017. (sursă)

 

 

Europcar achiziționează franciza Europcar Irlanda.

Europcar este cel mai mare grup de firme de închirieri de mașini din Europa. Compania caută să se extindă în zona de car-sharing, iar noua achiziție reflectă această dorință. Europcar Irlanda deține cea mai mare operațiune car-sharing din țară, operațiune denumită GoCar. Aceasta operează în 19 locații, deține în jur de 150 de vehicule și lucrează cu 95000 de vehicule. (sursă)

 

Canada a demarat o campanie de promovare pentru susținerea producerii locale de conținut digital.

Prin această campanie, Canada oferă guvernelor locale justificarea de a crea legi care să ofere finanțare și promovare pentru conținut media local. De exemplu, servicii precum iTunes sau Netflix vor trebui să susțină produse media create în țara lor de origine. (sursă)

 

Snapchat introduce Groups, o caracteristică ce permite utilizatorilor să converseze cu până la 16 prieteni deodată.

Utilizatorii Snapchat vor putea crea grupuri sau ferestre de chat 1-la-1, denumite Quick Chats. Ei vor putea să alterneze între cele două conversații. Această mișcare are sens, având în vedere că mulți dintre concurenții Snapchat oferă deja astfel de caracterstici în aplicațiile lor. (sursă)

 

Samsung plănuiește lansarea unui smart speaker dotat cu asistentul virtual al Microsoft, Cortana.

Samsung intră astfel în competiție directă cu Amazon Echo, dotat cu Alexa și cu Google Home, care folosește Google Assistant. Momentan device-ului nu i s-a dat un nume. Samsung a achiziíonat în 2016 pentru 8 miliarde USD firma care produce device-ul, Harman, și a depus documentație pentru un speaker denumit Scoop. (sursă)

 

UnionPay lansează standarde pentru plățile prin QR code.

Acest anunț a fost făcut în timpul unei ceremonii organizate în parteneriat cu mai multe bănci comerciale chineze. Reprezentanții UnionPay au declarat că stabilirea unor standarde reprezintă primul pas în promovarea și implementarea plăților prin QR code în parteneriat cu instituții membre. Aceste standarde se referă la echipamente de scanare, aplicații mobile și securitatea datelor de plată. (sursă)

 

Google achiziționează Cronologics, start-up care dezvoltă sisteme de operare pentru smartwatches.

Fondatorii companiei au lucrat înainte la Google. Anumite elemente de tehnologie ale companiei au fost deja implementate în smartwatch-ul CoWatch. Cronologics a dezvoltat inclusiv un sistem de operare echipat cu Alexa pentru ca utilizatorii să poată controla smartwatch-ul cu ajutorul vocii. Google ar putea dori o implementare similară pe Android pentru aplicații și Google Home. (sursă)

 

Președintele Alibaba, Jack Ma, se alătură unui grup de lideri globali în filantropie pentru lansarea unui fond de 1 miliard USD destinat producerii de energie curată.

Fondul Breakthrough Energy Ventures va investi în tehnologie de reducere a emisiilor de gaze de seră și va lupta împotriva schimbărilor climatice. Fondul este condus de Bill Gates. Se va avea în vedere și  finanțarea de tehnologii pentru producerea de energie curată care să acopere cererea, mai ales în economiile în dezvoltare din Africa Sub-sahariană, Asia de sud și sud-est. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.