AirBnb, Apple si Cisco in stirile zilei in e-commerce – 19 decembrie 2016

 

AirBnb va extinde ultima sa rundă de finanțare în încercarea sa de a obține 153 de milioane USD în plus.

Cu aceastră sumă, compania dorește să își continue expansiunea la nivel global. AirBnb a autorizat vânzarea a 153 de milioane USD de capital propriu către investitori. În septembrie, compania a obținut 555 de milioane USD și este evaluată de investitorii săi la 30 miliarde USD. O acțiune AirBnb costă acum 105 USD, în creștere față de prețul de 93 USD per acțiune de anul trecut. (sursă)

 

Careem, Uber-ul Orientului Mijlociu, este evaluat la 1 miliard USD și va primi finanțare de la companii mari.

Saudi telecom va investi 100 de milioane USD în Careem. Compania a lucrat alături de Credit Suisse pentru a obține 500 de milioane USD de la mai mulți investitori. Careem a debutat în 2012 și operează în 47 de orașe din Turcia, Pakistan, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. (sursă)

 

 

Raport: Google nu mai este o sursă de trafic la fel de bună ca până acum pentru search engine referrals.

Compania de analytics Parse.ly a publicat un raport prin care arată ce referreri trimit cel mai mult trafic către site-uri din rețeaua sa. Facebook rămâne dominant, cu 37% din referral traffic, față de 41% în urmă cu un an. Google trimite doar 32% din vizitatori, față de 40% anul trecut. Proporția de trafic trimisă de Yahoo a scăzut la rândul ei. Parse.ly sugerează că traficul venit de la motoarele de căutare a scăzut în general în ultimul timp. (sursă)

 

Banca online sud-coreeană K-Bank, susținută de Ant Financial, a primit aprobarea de funcționare de la autoritățile de reglementare din Coreea de Sud.

K-Bank va furniza servicii financiare precum depozite, împrumuturi, carduri de credit, finațări și schimb valutar. Ant Financial este singura companie investitoare chineză dintr-un grup de 20 de investitori instituționali ai K-Bank. Este prima bancă nouă în Coreea de Sud în ultimii 24 de ani. K-Bank va primi capital de 201 milioane USD și va avea 150 de anagajați la sediul din Seul. (sursă)

 

Zibby, o platformă de consumer leasing pentru retaileri online, fizici sau omnichannel, primește o linie de credit de 100 de milioane USD.

Compania newyorkeză va folosi linia de credit pentru a își extinde platforma de leasing pentru shopping online sau în magazine fizice. Cumpărătorii care vor să cumpere mobilă, electronice, electrocasnice sau alte produse de folosire îndelungată pot aplica pentru leasing direct în magazin sau prin butonul Zibby de pe site-ul unui retailer și pot primi între 300 și 3500 USD. (sursă)

 

Nissan, Renault și Mitsubishi vor fi parteneri în platforma Leaf pentru mașini electrice.

Cele trei companii pune în comun componente auto cheie, precum motorul, invertorul sau bateria. Prețul unei mașini electrice Leaf va scădea astfel cu aproximativ 20%. Acest vehicul va fi cel mai probabil pus în vânzare în jurul începutului lui 2018. (sursă)

 

Ministrul Justiției din Germania, Heiko Mass: “Judecătorii și procurorii trebuie să acționeze imediat împotriva celor care publică și diseminează știri false pe Facebook.”

Heiko Mass a pus în vedere în repetate rânduri Facebook să respecte legile din Germania privind defăimarea. Ministrul a declarat pentru Bild că principiul liberei exprimări nu protejează calomnierea și a precizat că cei care se fac vinovați de aceasta, chiar și online, pot primi pedepse de până la 5 ani închisoare. Oficiali din guvernul german și-au exprimat îngrijorarea privind influența știrilor false asupra alegerilor parlamentare din septembrie 2017. (sursă)

 

Cisco a confirmat faptul că va pune capăt proiectului Intercloud  în valoare de 1 miliard USD.

Intercloud, proiectul cloud al Cisco, va fi închis în martie 2017 iar aplicațiile și datele stocate acolo vor fi mutate către un alt provider de servicii cloud. Vocile din industrie afirmă că acel provider ar fi Amazon, deoarece serviciile acestuia ar fi mai complete. Intercloud a fost lansat în 2014 tocmai ca răspuns la acapararea din ce în ce mai mare a pieței de cloud de către Amazon. (sursă)

 

Apple va face apel împotriva deciziei UE ca gigantul american să plătească 13,8 miliarde USD în impozite retroactive.

Apple afirmă că autoritățile de reglementare ale UE au ignorat părerea experților financiari și legile privind corporațiile și au găsit o metodă de a aplica amenda maximă companiei. De aceea, Apple intenționeză să facă apel la decizia Comisiei Europene. Oficiali companiei afirmă că Apple a fost amendată din cauza succesului său. (sursă)

 

ONU își va formaliza eforturile de gestionare a provocărilor aduse de proliferarea sistemelor de armament care ar putea selecta și ataca ținte în absența controlului unui factor uman.

Acordul vine în urma semnării de către 123 de state a unui pact de control a armelor convenționale. Directorul diviziei de control al armamentului din cadrul Human Rights Watch, Steve Goose, afirmă că trebuie oprită dezvoltarea “roboților ucigași”, deoarece odată ce aceste sisteme de armament vor exista, vor fi foarte greu de controlat și oprit. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.