AirBnb, Uber si Facebook in stirile zilei in e-commerce – 20 decembrie 2016

 

AirBnb dezvoltă un serviciu de rezervări de bilete de avion.

Serviciul se va numi Flights și va concura cu Priceline și Expedia. Ar putea urma achiziția unei agenții de turism online sau date de licențiere de la un provider precum Amadeus sau Sabre. AirBnb dorește să lanseze Flights înainte de IPO-ul programat în următoarele 18 luni. (sursă)

 

 

Consumer Watchdog și Privacy Rights, două grupuri din domeniul de confidențialitatea datelor, au înaintat o plângere împotriva Google către FTC.

Prin această plângere, autorităților de reglementare ale SUA li se cere o re-evaluare a politicii de confidențialitate a Google din iunie anul acesta. Google a cerut utilizatorilor săi să accepte condiții prin care compania putea combina istoricul de browsing cu istoricul de search pentru a livra reclame personalizate. Cele două grupuri afirmă că prin această mișcare, Google a folosit practici de business înșelătoare și a încălcat un ordin precedent al FTC. (sursă)

 

Expedia lansează un chatbot pentru Skype.

Chatbotul a fost realizat cu Microsoft Bot Framework și va fi integrat cu asistentul virtual Cortana. Expedia va fi prima companie de travel dotată cu această tehnologie. Chatbotul Skype va fi folosit pentru a înregistra sau anula rezervări de zboruri sau cazare sau pentru a intra în legătură cu departamente de customer support. (sursă)

 

iPrice, agregatorul e-commerce activ în 7 țări din Asia de sud-est, primește finanțare de 4 milioane USD pentru a deveni o destinație unică pentru tot comerțul online din zonă.

Ideea iPrice este de a unifica ofertele e-commerce din regiune, în care sunt prezenți jucători mari din industrie, într-un singur site. iPrice are mai mult de 100 de angajați și lucrează împreună cu retailerii parteneri pentru a câștiga vizibilitate, trafic și vânzări. (sursă)

 

Consumatorii pot plăti de acum cu Citibank prin PayPal.  

PayPal a intrat în parteneriat cu Citibank, cel mai mare operator de carduri de credit la nivel global. Serviciul va fi disponibil la debut numai cumpărătorilor din SUA și va fi lansat la începutul lui 2017. Pentru PayPal, parteneriatele au devenit o parte importantă a strategiei sale de dezvoltare. (sursă)

 

Uber înregistrează o pierdere de 800 milioane USD în trimestrul 3.

Uber a avut o creștere în vânzări, de la 1,1 miliarde USD în trimestrul 2, la 1,7 miliarde USD în trimestrul 3. Pierderile din trimestrul 3 se datorează cheltuielilor mari pe promoții și investițiilor în flota de mașini autonome și UberEats. În lumina viitorului IPO, Uber va fi nevoită să își amortizeze pierderile pentru a nu speria potențialii investitori.  (sursă)

 

 

Facebook Messenger a lansat serviciul de conversații video pentru grupuri.

O conversație video prin Facebook Messenger poate aduce laolaltă până la 50 de participanți, 6 putând fi văzuți și restul fiind spectatori, care pot interacționa prin mesaje text, stickere, emoji sau gif-uri. Serviciul este disponibil pe iOS și Android. (sursă)

 

 

Proiectul Yahoo Radar, asistentul mobil de călătorie al Yahoo, considerat alternativa la Kayak sau TripAdvisor, a fost întrerupt.

Yahoo Radar a fost conceput ca un serviciu care poate integra mai multe aspecte ale planificării unei vacanțe. Research-ul putea fi făcut cu ajutorul inteligenței artificiale și chatbots-ilor. Yahoo Radar necesita un cont de e-mail și scana inbox-ul pentru a afla de planuri de călătorie. Serviciul nu a fost un succes. (sursă)

 

Uber încheie un parteneriat cu al doilea cel mai mare operator de servicii de taximetrie din Indonezia, PT Express.

Uber va primi acces la flota PT Express de 11.000 de taxiuri și 17000 de șoferi și va intra astfel în legalitate privind parteneriatul cu o companie locală. Șoferii PT Express vor putea prelua comenzi UberX pentru a-și suplimenta venitul. (sursă)

 

 

OneWeb a primit 1,2 miliarde USD finanțare de la Softbank și alți investitori pentru a construi sateliți performanți.

Compania a declarat că banii primiți vor fi folosiți la dezvoltarea de tehnologie și construcția unei incinte în care să se producă volume mari de sateliți, în Exploration Park, Florida. Tranzacția va fi cel mai probabil finalizată în primul trimestru al anului următor. (sursă)      

 

Vodafone Italia a anunțat lansarea serviciului Vodafone TV pentru abonații săi la internet prin fibră optică.

Prețul serviciului va fi de 10 euro pe lună și poate fi contractat în 33 de magazine din Italia. Operatorul a încheiat recent parteneriate cu mai multe firme de telefiziune prin cablu. Abonații vor avea acces la conținut de la Discovery Italia, Viacom și șase luni de Netflix. (sursă)

 

Un nou proiect de lege privind Legea E-commerce-ului din China a fost trimis spre aprobare.

Autoritățile chineze vor studia proiectul de lege care diferențiază între operatorii e-commerce “normali” și terțe părți, propune dezvoltarea e-commerce-ului cross-border și pune accent pe protecția datelor personale ale utilizatorilor. (sursă)

 

Alibaba dezvăluie informații despre programul său de combatere a produselor contrafăcute.

Programul denumit “Operațiunea Cloud Sword” folosește algoritmi complecși, machine learning, tehnologii mapping și recunoaștere optică de caractere. Astfel, Alibaba poate trimite spețe concrete de falsuri către autorități pentru ca acestea să poată investiga. Din aprilie până în iulie, au fost oprite 417 operațiuni de contrafacere și 332 de suspecți au fost arestați de autorități. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.