TripAdvisor, Amazon si 7-Eleven in stirile zilei in e-commerce – 21 decembrie 2016

 

HelloFresh, companie susținută de Rocket Internet, obține 88,5 milioane USD într-o nouă rundă de finanțare, compania fiind evaluată la 2 miliarde USD.

Valoarea companiei este cu 20% mai mică față de în urmă cu 15 luni. Participația Rocket Internet va scădea de la 56% la 53%. Compania de delivery a arătat semne de slăbiciune și acest lucru se corelează și cu climatul de fundraising aflat pe un trend descendent în cazul majorității companiilor. (sursă)

 

TripAdvisor a înregistrat o creștere după ce a semnat un acord prin care clienții pot rezerva direct de pe platforma camere la hoteluri de peExpedia.

Anul trecut, TripAdvisor a semnat un acord similar cu Priceline, ceea ce a făcut ca acțiunile sale să crească cu 26%. TripAdvisor se află în procesul de a schimba modalitatea de monetizare de la primirea unei sume pentru recomandarea de clienți către alte site-uri de booking la una prin care userii pot rezerva camere direct prin TripAdivsor. (sursă)

 

Casa Albă a publicat un raport prin care avertizează în privința roboților și device-urilor dotate cu inteligență artificială care vor lua locul angajaților umani.

Raportul afirmă că deși robotizarea și tehnologiile de automatizare sunt la început, acestea se află într-o rapidă dezvoltare și au potențialul de a destabiliza piața muncii pentru milioane de americani. Casa Albă recomandă guvernului investiții în educația de profil tehnologic pentru tineret și programre de reconversie profesională, precum și în programe de asistență socială. (sursă)

 

Lloyds achiziționează MBNA UK, divizie de carduri de credit, de la Bank of America pentru 2,4 miliarde USD.

Lloyds încearcă să își mărească profitul și să se bazeze mai puțin pe credite ipotecare. Este prima achiziție majoră a Lloyds, deținută parțial de guvern încă de la bail-out-ul din timpul crizei din 2007-09. Reprezentanții companiei spun că tranzacția va fi finalizată în prima jumătate a lui 2017. Analiștii consideră că Lloyds a făcut o investiție bună. (sursă)

 

Amazon vinde tot stocul online de boxe Amazon Echo.

Conform Amazon, speakerul Echo de 180 USD nu mai apare în stoc până pe 19 ianuarie iar Echo Dot de 50 USD va fi disponibil abia după Crăciun. Ambele produse au primit discounturi masive în această perioadă pentru a concura lansarea Google Home, care costă 129 USD. Boxele Amazon Echo ar mai putea fi disponibile la alți retaileri. (sursă)

 

 

7-Eleven a efectuat deja 77 de livrări comerciale cu drona în statul Nevada.

Retailerul american s-a bazat pe Flirtey, serviciu de livrare cu drona care și-a construit o reputație prin livrările de pizza Domino în Noua Zeelandă și de cărți în Australia. 7-Eleven a efectuat prima livrare cu dronă aprobată de FAA în iulie. Comenzile pentru aceste livrări s-au făcut printr-o aplicație specială. Conform informațiilor date presei, o livrare cu drona a durat în medie mai puțin de 10 minute. (sursă)

 

 

Comisia Europeană acuză Facebook pentru faptul că a oferit informații incomplete în timpul preluării WhatsApp.

Dacă acuzațiile se dovedesc a fi adevărate, compania ar putea plăti o amendă echivalentă cu 1% din cifra de afaceri. Obiecțiile ridicate de Comisie nu vor afecta însă aprobarea de către UE a fuziunii de 22 de miliarde USD dintre Facebook și WhatsApp. Controversa vine de la posibilitatea tehnică de a îmbina user ID-ul Facebook cu cel de WhatsApp. (sursă)

 

Nielsen achiziționează Gracenote, companie care oferă metadate privind utilizarea TV și consumul de muzică și alte tipuri de media, pentru 560 de milioane USD.

Gracenote este deținută de Tribune Media Company și oferă date despre 12 milioane de listinguri TV și peste 200 de milioane de melodii. A fost achiziționată de Sony în 2008 și apoi vândută către Tribune în 2014. CEO Gracenote: “Nielsen este o companie naturală pentru Gracenote. Ambele entități oferă date despre ceea ce oamenii urmăresc, ascultă și cumpără.” (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.