Apple, Amazon si Boohoo.com in stirile zilei in e-commerce – 30 decembrie 2016

 

Sears plănuiește închiderea a 30 de magazine la începutul lui 2017.

Lichidările de stoc vor începe la 6 ianuarie iar închiderea magazinelor este preconizată pentru martie și aprilie 2017. Vânzările au scăzut cu 10% și 4,4% în magazinele Sears respectiv Kmart în ultimul trimestru. (sursă)

 

 

 

Raport Flurry: Cele mai multe device-uri Apple sunt activate în jurul Sărbătorilor.

Cele mai multe activări au avut loc în săptămâna Crăciunului, aproape jumătate din activări venind de la companie. Samsung și Huawei au fost pe locul 2 și respectiv 3 la numărul de activări. (sursă)

 

 

Magazinul “conectat” Aldo îmbină tehnologia mobile și tehnologie in-store.

Retailerul de pantofi Aldo este un concept store care folosește o aplicație mobile, o aplicație asociată, tehnologie “endless shelf”  și senzori in-store pentru a aduce engagement in store și o experiență avansată de shopping. Aldo tocmai a deschis un magazin în complexul World Trade Center din New York. (sursă)

 

 

Documentele privind patentele înaintate de Amazon dezvăluie operațiuni de dezvoltare a unor centre de fulfillment aeriene.

Aceste centre vor exista sub forma unor zeppeline, se vor afla in zone în care retailerul se așteaptă la cereri mari de anumite produse și vor fi alimentate cu produse cu ajutorul dronelor. (sursă)

 

 

Amazon se pregătește de prima promoție Digital Day.

Compania va oferi discounturi la peste 1000 de articole digitale precum filme, muzică, jocuri sau show-uri TV în magazinul său pe 30 decembrie în cadrul ediției inaugurale a Amazon Digital Day. Acest eveniment se adresează celor care au cumpărat device-uri de Sărbători și acum doresc să adauge conținut pe acestea. (sursă)

 

 

Boohoo.com oferă 20 de milioane USD pentru proprietatea intelectuală a Nasty Gal.

Nasty Gal a intrat în procedura de faliment luna trecută. Falimentul Nasty Gal ar putea deveni noul trend în falimentele retail. În cadrul acestei proceduri, falimentul va împărți doar compania, operațiunile sale și proprietatea intelectuală fiind separate. Oferta Boohoo vine în acest nou context. (sursă)

 

Cum a evoluat social media în 2016.

2016 a fost un an încărcat în social media. Au existat controverse privind știri false și statistici incorecte în cazul Facebook și Twitter. Live video a devenit o prioritate pentru YouTube, Facebook, Instagram și Twitter. Snapchat a adăugat conținut original și o platformă de tehnologie de advertising. (sursă)

 

 

Previziune Gartner: 20% dintre interacțiunile mobile ale utilizatorilor vor include asistenți virtuali.

Gartner se așteaptă ca acest trend să devină realitate în următorii 3 ani și ca acesta să influențeze comportamentul de cumpărare. Previziune Javelin Research: plățile mobile location-based vor fi în cuantum de 92 de miliarde USD în următorii 3 ani. (sursă)

 

 

Sesiunea congresională a SUA 2015-2016 se încheie și apar concluzii și politici noi.

Sesiunea 2015-2016 s-a încheiat cu un ciclu electoral fără precedent. NRF anticipează că administrața Trump va acționa pe trei zone care vor afecta comerțul online: reforma sistemului de taxe și impozite, reforma sistemului de reglementare și respingerea Affordable Care Act. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.