Samsung, Amazon si Gap in stirile zilei in e-commerce – 6 ianuarie 2017

 

Carousell, marketplace mobile P2P, achiziționează compania rivală Duriana.

Astfel Carousell și-a consolidat poziția pe piața din Asia de sud-est, fiin a treia achiziție a companiei în mai puțin de șase luni. Duriana are peste 5 milioane de listinguri în Malaezia și peste un milion în Filipine. (sursă)

 


Grail caută să obțină finanțare de peste 1 miliard USD pentru un test de detectare în fază incipientă a cancerului.

Printre cei care au investit deja în Grail pentru acest proiect se numără Bill Gates, Jeff Bezos, Google Ventures și mai multe companii de investiții din Silicon Valley. Grail folosește un sistem de secvenționare a genelor pentru a detecta orice urmă de cancer înainte ca simptomele să apară. Dacă ar obține finanțarea dorită, Grail ar fi într-o poziție avantajoasă față de alte companii biotech. (sursă)

 

Alipay anunță parteneriatul cu McDonald’s în programul său Red Envelope.

McDonald’s va sponsoriza premiile oferite de Anul Nou Chinezesc în Beijing, Shanghai, Guanzhou și Hangzhou. Utilizatorii pot sta în fața unui restaurant McDonald’s în aceste orașe, pot deschide funcția de realitate augmentată Red Envelope în cadrul aplicației Alipay și să găsească și scaneze un cod pentru a primi un premiu. (sursă)

 

Numărul de curse cu Lyft a ajuns la 53 de milioane în trimestrul 4, aproape dublu față de trimestrul 4 al anului trecut.

În decembrie, au fost 18,7 milioane de curse, cu 13% mai mult față de noiembrie. Rivala Uber a raportat în jur de 78 de milioane de curse în decembrie în SUA. Cursele cu Lyft s-au triplat față de 2015, ajungând la 162 de milioane în 2016. Lyft oferă stimulente din ce în ce mai mari atât pentru șoferi cât și pentru utilizatori iar CEO-ul companiei estimează că până în 2025 nu vor mai exista mașini proprietate personală. (sursă)

 

CloudCraze, start-up e-commerce care se integrează în serviciile cloud ale Salesforece, obține o finanțare de 20 milioane USD.

Compania oferă altor business-uri un tool de generare de venituri online prin conectarea cumpărătorilor și comercianților pe multiple canale. Printre clienții CloudCraze se numără Coca-Cola, GE și Kellogg’s. În urma acestei finanțări și în urma achiziției rivalului Demandware, Salesforce își stabilește o prezență puternică în zona e-commerce. CloudCraze va continua extinderea în SUA și în țările EMEA. (sursă)

 

Naver afirmă că aplicația sa mobile de video messaging Snow a atras mai mult de 100 de milioane de utilizatori la nivel global până în decembrie 2016.

Aplicația a fost lansată în septembrie 2015 și este considerată un competitor pentru Snapchat în Asia. Snow este populară printre tinerii în jur de 20 de ani, în special cei din Japonia și Asia de Sud Est. Snow permite utilizatorilor să facă schimb de mesaje foto și video și să adauge filtre și alte elemente selfie-urilor și clipurilor video. (sursă)

 

Prețul Bitcoin scade cu 23% față de maximul istoric înregistrat săptămâna aceasta.

Bitcoin a ajuns până la prețul de 888,99 USD și s-a stabilizat ulterior la valoarea de 957,54 USD. Datorită adopției masive a monedei virtuale în China și în alte state în care moneda națională estre strict controlată, Bitcoin a urcat săptămâna aceasta până la 1161 USD. (sursă)

 

Samsung raportează cel mai mare profit operațional din ultimii trei ani.

Samsung demonstrează viabilitatea modelului său de business și, în pofida eșecului Galaxy Note 7 de anul acesta, înregistrează o creștere de 50% a profitului operațional trimestrial. Creșterea se datorează prețurilor mici la smartphone-uri, cererea pentru acestea în China și creșterea prețurilor la chip-uri. Profitul operațional al Samsung pe trimestrul încheiat în decembrie este de 7,8 miliarde USD. (sursă)

 

Twitter a semnat un acord prin care va transmite live mai mult de 70 de ore din turneul de golf PGA Tour din acest sezon.

Twitter a devenit platforma exclusivă la nivel global pentru anumite evenimente din cadrul PGA Tour. Totuși, acordul are anumite limitări: se pot transmite maxim 90 de minute dintr-un singur eveniment. Aceasta este una dintre recentele inițiative ale Twitter din zona de live streaming. (sursă)

 

Amazon va deschide o librărie în Manhattan.

Librăria se va deschide în Time Warner Center din Manhattan, New York în primăvară. Ar fi a opta librărie fizică pe care Amazon o deschide sau căreia îi anunță deschiderea. (sursă)

 

 
Gap testează o aplicație mobile care va permite utilizatorilor să probeze hainele virtual cu ajutorul unor avataruri care vor mima forma corpului utilizatorului.

DressingRoomapp, soluția de realitate augmentată a Gap, va permite userilor să se vizualizeze din mai multe unghiuri purtând hainele dorite înainte de a lua decizia de cumpărare. Pentru început vor fi disponibile doar 5 tipuri de forme ale corpului pre-determinate, ulterior putându-se integra fotografia utilizatorului. Aplicația va fi disponibilă luna aceasta pentru Lenovo Phab2 Pro și Asus ZenFone AR, două modele de telefon dotate cu tehnologia de realitate augmentată Google Tango. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.