Ant Financial, PayPal, Alphabet si Microsoft in stirile zilei in e-commerce – 27 ianuarie 2017

 

Ant Financial achiziționează MoneyGram pentru 880 milioane USD.

Brațul financiar al Alibaba, Ant Financial, va obține o prezență importantă pe piața americană și își va extinde imperiul global de servicii de transferuri de bani și va putea concura mai puternic împotriva PayPal. MoneyGram este asociată cu 350.000 de bănci, magazine și alte locații în 200 de țări. (sursă)

 

Amazon și PayPal se află în discuții privind ajungerea la un acord prin care utilizatorii Amazon să își poată plăti cumpărăturile prin conturile lor de PayPal.

Astfel, PayPal poate atrage noi parteneri după despărțirea de Ebay în 2015. Platforma are în prezent 200 de milioane de utilizatori. Momentan nici una din părți nu a anunțat vreun detaliu privind acordul, însă au menționat că discuțiile s-au concentrat pe punerea în comun de resurse spre beneficiul consumatorilor. (sursă)

 

Alphabet a raportat profituri sub așteptări în trimestrul 4, principala cauză pentru scădere fiind impozitele mai mari, de 22%, față de cei 19% de până acum.

Analiștii au exprimat păreri pozitive privind diversificarea business-ului mai departe de advertising, zonă care a crescut cu 17,4%, la 22,4 miliarde USD în trimestrul 4. CFO-ul Alphabet a precizat că direcțiile de dezvoltare ale companiei vor fi hardware, vânzarea de aplicații și serviciile cloud. Ar fi de menționat și Google Fiber, Nest și Waymo, venture-uri profitabile pentru Alphabet. (sursă)

 

Veniturile PayPal au ajuns la 2,98 miliarde USD în trimestrul 4, creștere cu 17%, datorită vânzărilor de Sărbători.

Compania a declarat că a procesat în ultimele 3 luni din 2016 un volum de plăți de 99,3 miliarde USD, cu 22% mai mare față de aceeași perioadă din urmă cu un an. PayPal a adăugat mai multe conturi într-un trimestru decât adăugase în ultimii 2 ani, ajungând la 197 de milioane de utilizatori activi ai serviciului. Profitul a fost de 390 de milioane USD pe trimestrul 4. (sursă)

 

Verily, subsidiara din zona de health a Alphabet, obține finanțare de 800 de milioane USD din partea Temasek.

Verily, fosta Google Life Sciences, a primit finanțarea de la Temasek, entitate descrisă ca fiind focusată pe companiile care abordează trenduri pe termen lung. Verily se încadrează în această descriere, compania propunându-și să vindece boli de vedere și Parkinson. De asemenea Verily acționează și în zona de diagnostic și producția de device-uri care să monitorizeze și să amelioreze starea de sănătate a paicenților. (sursă)

 

Microsoft a raportat o creștere de 3,6% a profiturilor din al doilea trimestru fiscal, datorată creșterii serviciului de cloud computing al companiei.

Marja brută de profit a business-ului cloud Microsoft a fost de 48%. Vânzările de Office 365 au crescut cu 49%. Vânzările din zona de personal computing, inclusiv software Windows, a scăzut cu 5%, la 11,8 miliarde USD. LinkedIn a contribuit cu 228 milioane USD. Venitul net al Microsoft a crescut la 5,2 miliarde USD. (sursă)

 

Bertelsmann, gigantul german al publishing-ului, pariază pe cărțile în format fizic.

CEO Bertelsmann: “Publishing-ul rămâne unul dintre nucleele strategice ale business-ului nostru”. CEO-ul companiei își va crește participația în Penguin Random House la 53%, după ce Pearson a declarat că dorește să vândă cota sa de 47% în companie. Penguin este publisherul de cărți nr.1 în lume, având vânzări de 4 miliarde USD în 2015. (sursă)

 

Hugo Barra va conduce divizia de realitate virtuală a Facebook după ce recent a demisionat din cadrul companiei chineze producătoare de smartphone-uri Xiaomi.

Barra va trebui să capitalizeze interesul față de produsele Facebook, precum Oculus Rift și Gear, care nu sunt încă dominante pe piață. Facebook se va baza pe experiența lui Barra din cadrul Google în a crea un sistem de operare și experiența sa de a crea un brand de hardware, obținută în cadrul Xiaomi. CEO-ul Oculus a primit un rol mai restrâns și i se pregătește un înlocuitor. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.