Alibaba, Amazon, Snapchat si Apple in stirile zilei in e-commerce – 30 ianuarie 2017

 

Alibaba și Tencent oferă cadouri în cadrul Pokemon Go pentru a sărbători Anul Nou chinezesc.

WeChat Pay și Alipay își promovează plățile mobile prin oferirea de cadouri disponibile la scanarea unui QR code. De asemenea, utilizatorii pot trimite cadouri pentru altcineva pe baza unei locații GPS tagguite în prealabil. Până în acest weekend de sărbătoare, Tencent și Alibaba au oferit plicuri roșii festive în valoare de 65 de milioane USD pentru 511 milioane de utilizatori. (sursă)

 

 

JD.com creează noi rute pentru livrările cu drone.

JD a început programul de livrare cu ajutorul dronelor anul trecut. Acest serviciu este disponibil pentru 4 provincii din China. Compania plănuiește crearea a 100 noi rute de livrare de-a lungul întregii țări. Sunt dispnibile 5 tipuri de drone, în funcție de mărimea pachetului de livrat. Fiecare dronă poate căra între 8 și 15 pachete. (sursă)

 

Daimler achiziționează Taxibeat, aplicație de comenzi de taxi din Grecia, pentru 43 de milioane USD.

Prin această înțelegere, Taxibeat va fi integrată în aceeași divizie a Daimler care include și aplicațiile My Taxi și Hailo. Spre deosebire de alte servicii on-demand, Taxibeat are o interfață de tip marketplace prin care un user poate selecta un anume șofer și o anume mașină. Serviciul are o creștere anuală de 180%, are în jur de 850.000 de clienți în Atena și este profitabil. (sursă)

 

Amazon Pantry, un serviciu care livrează bunuri de larg consum alimentare și pentru gospodărie, s-a extins în 14 orașe din India.

Serviciul a fost lansat într-un areal restrâns în 2016. În cadrul unei perioade promoționale, utilizatorii Prime nu vor fi taxați pentru livrare. Produsele Amazon Pantry vor fi livrate în decurs de 24h. Amazon a încheiat un parteneriat și cu serviciul similar Kirana. (sursă)

 

AirBnb se află în discuții de achiziționare a Tilt, serviciu de plăți online pentru evenimente sociale.

Suma vehiculată pentru posibila tranzacție este de 50 de milioane USD. Tilt este un serviciu popular în campusurile universitare pentru rezervări și bilete la evenimente sociale precum excursii și petreceri. Extinderea este una naturală pentru AirBnb, care a intrat în zona de experiențe. (sursă)

 

Snap se pregătește să înainteze documentația pentru oferta sa publică inițială de acțiuni.

Se preconizează că acest lucru se va întâmpla la finalul acestei săptămâni. Astfel, IPO-ul va deveni oficial undeva în martie. IPO-ul va fi lansat de Morgan Stanley și Goldman Sachs, împreună cu alte bănci de investiții. Va fi cel mai mare IPO din zona tech din ultima vreme. (sursă)

 

Ford a declarat că va pune în vânzare un device prin care va putea oferi conectivitate și pentru modelele mai vechi de mașini.

Device-ul se numește SmartLink și va permite folosirea unor caracteristici precum pornire de la distanță, alerte de securitate, hotspot WiFi și asistență de localizare pentru vehicululele Ford și Lincoln produse între anii 2000 și 2016. Device-ul va concura cu unele similare de la AT&T și Verizon. (sursă)

 

Cisco și Bosch, alături de mai multe companii, au format un consorțiu care are drept scop folosirea tehnologiei blockchain pentru securizarea și îmbunătățirea aplicațiilor IoT.

Grupul nou format va include mai multe bănci, precum Bank of New York Mellon, Foxcon, companii de securitate precum Gemalto și start-up-uri blockchain. Acordul vine în contextul mai multor sectoare de business care vor să capitalizeze ascensiunea bitcoin și aplicațiile Internet of Things. (sursă)

 

Apple s-a alăturat Parteneriatului AI pentru Beneficiul Persoanelor și Societății, fondat de Amazon, Facebook, Google, Microsoft și IBM.

Apple va fi declarat membru fondator al organizației. Companiile implicate vor colabora în cadrul mai multor proiecte de cercetare pentru elaborarea de bune practici în și alte proiecte legate de AI. Apple, Twitter, Intel și Baidu nu au participat inițial la proiect, însă Apple s-a declarat încă de la un început un susținător entuziast al acestuia. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.