Walmart, Starbucks si Daimler in stirile zilei in e-commerce – 31 ianuarie 2017

 

Walmart a început să ofere livrare gratuită în 48 de ore pentru 2 milioane de produse fără obligativitatea unei taxe de membership.

Walmart a testat până acum ShippingPass, un serviciu similar cu Amazon Prime, însă la jumătate de preț. Acum retailerul va oferi livrare gratuită în 48h pentru produsele marcate ca disponibile în site. Comanda minimă pentru primirea livrării gratuite este de 35 USD. (sursă)

 

Prin aplicația Starbucks se va putea comanda vocal.

Acest lucru va fi posibil prin aplicația “My Starbucks Barista” pentru cei care comandă de pe un iPhone sau speakere dotate cu Alexa. Clienții pot plasa o comandă pentru orice băutură sau fel de mâncare disponibil în meniu, le pot ridica de la un Starbucks din apropiere și pot plăti în avans. (sursă)

 

Square oferă discounturi utilizatorilor de Apple Pay.

Square va oferi reduceri de până la 350 USD pentru taxele de procesare de plăți pentru fiecare comerciant care va folosi serviciul Apple Pay. Prin acest serviciu comercianții pot accepta forme moderne de plată și nu trebuie să își facă griji pentru partea legală, deoarece Apple Pay respectă toate legile în vigoare și este la zi cu toate reglementările. Promoția este limitată. (sursă)

 

Car2Go, serviciu de car-sharing deținut de Daimler, va oferi posibilitatea utilizatorilor să conducă mașini de lux Mercedes Benz CLA și GLA, nu numai vehicule Smart de două locuri.

Noile vehicule vor putea fi conduse pentru început în 6 orașe nord-americane. CEO-ul Daimler declară că prin noile adăugiri serviciul va deveni mai popular printre cei care au nevoie de mai mult spațiu, țin la imagine sau doresc mai mult confort. Mișcarea este un răspuns la extinderea serviciului similar ReachNow al BMW în SUA. (sursă)

 

Uber oferă un serviciu de mic-dejun în Londra prin aplicația sa UberEats.

Se poate face o comandă de mic-dejun începând cu ora 7am. Cei care sunt pe fugă, pot introduce o locație ulterioară de livrare, precum adresa biroului. Printre partenerii Uber pentru acest serviciu se numără PAUL sau Bagel Factory. Deși nu este ieftin, este un serviciu atractiv, permițând Uber să concureze cu Deliveroo, care a demarat un program similar în Londra. (sursă)

 

Sony,  taxă de depreciere de 976 milioane USD.

Business-ul de filme al Sony a suferit o depreciere în trimestrul încheiat în decembrie, pe măsură ce serviciile de streaming au scăzut cererea de DVD-uri. Sony a scăzut previziunile de profit pentru aceste produse. De asemenea, compania își va reduce participația în M3, operator de servicii medicale online, de la 39,3% la 34% pentru a se redresa financiar în această perioadă. (sursă)

 

Vodafone se află în discuții cu operatorul telecom Idea Cellular în vederea unei fuziuni pe piața din India.

În urmă cu câteva luni, Idea Cellulat nega în presă zvonurile unei astfel de mișcări. Vodafone a confirmat în schimb recent discuțiile. Gigantul telecom afirmă că piața de telecom indiană este una extrem de competitivă și nu mai este prea mult spațiu de manevră pentru companiile mai mici. (sursă)

 

Platforma de video-hosting DailyMotion, blocată permanent în Rusia.

DailyMotion, deținută de compania franceză Vivendi, va fi blocată în urma unui ordin dat de o instanță de judecată din Moscova privind acuzațiile de încălcare a drepturilor de autor neadresate adecvat de platformă. În cazul de față, Gazprom a înaintat acuzația către instanța de judecată după ce DailyMotion nu a respectat cererea de a înlătura de pe site-ul său conținut video urcat fără permisiune de pe platforma Pyatnitsya!, deținută de Gazprom. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.