Alibaba, Apple, Uber si Google in stirile zilei in e-commerce – 6 februarie 2017

 

Alibaba și Lazada se extind în Australia.

Alibaba a deschis un sediu în Melbourne pentru operațiunile sale din Australia și Noua Zeelandă. Sunt mai mult de 1300 de branduri australiene ți 400 de branduri neozeelandeze pe Alibaba șI Tmall. Alibaba a semnat și un acord cu Australia Post pentru înlesnirea operațiunilor logistice între Australia și China și dezvoltarea primului marketplace australian pe Lazada, în Asia de sud-est. (sursă)

 

Wells Fargo a semnat un acord de schimb de date cu Intuit.

Se va folosi un API prin care Wells Fargo va importa date financiare de la clienții Intuit fără nevoia ca aceștia să își share-uiască numele de utilizator și parolele. Companiile fintech americane au creat un grup de activism pentru drepturile consumatorilor de a share-ui datele financiar-bancare cu terțe părți. (sursă)

 

Alibaba va conduce o rundă de investiții de 200 de milioane USD pentru retailerul online indian Paytm E-commerce.

Datorită noii investiții, compania va fi evaluată la 1,1 miliarde USD. Astfel, Alibaba își va mări investițiile pe o piață în care liderii sunt Amazon și Flipkart. Scopul Alibaba este ca jumătate din veniturile sale să vină din afara Chinei, momentan această cifră fiind la între 20 și 30%. (sursă)

 

Apple Pay va intra pe piața din Taiwan.

Șapte bănci vor lua parte la lansarea inițială a serviciilor Apple Pay din Taiwan, printre care Cathay United Bank, Standard Chartered sau Union Bank of Taiwan. Taiwanul va deveni a paisprezecea țară în care va fi disponibil sistemul de plăți online Apple Pay. (sursă)

 

 
Utilizatorii WeChat au făcut 46 de miliarde de plăți digitale în perioada Anului Nou Chinezesc.

Raportul agenției Xinhua arată că userii au trimis 46 de miliarde de “pachete roșii” digitale. Trimiterea de pachete roșii este o veche tradiție de Anul Nou Chinezesc, care anul acesta a fost pe 28 ianuarie. Numărul de pachete roșii trimise anul acesta pe WeChat în perioada 27 ianuarie – 1 februarie  a crescut cu 43% față de aceeași perioadă din 2016. (sursă)

 

Target întrerupe subit proiectele sale inovative majore, în urma unui sezon de vânzări mult sub așteptările companiei.

Unul din proiecte, intitulat “Magazinul viitorului” presupunea un magazine Target de format mic, în care să fie inclus și un depozit și un showroom. Al doilea proiect, un start-up intern denumit Goldfish, presupunea crearea unui marketplace pentru retaileri externi rețelei Target. (sursă)

 

WhatsApp testează caracteristica location sharing în timp real.

WhatsApp a dezvoltat o opțiune de localizare în timp real care poate fi folosită de utilizatorii aplicației. Caracteristica se numește Live Location Tracking și se află în fază beta, disponibilă momentan doar pe Android. Un user poate porni localizarea în timp real pentru un timp limitat, de 1, 2 sau 5 minute iar prietenii pe care îi selectează îi pot urmări locația exactă pe hartă. (sursă)

 

IPO-ul Spotify ar putea fi amânat pentru anul 2018.

Anumite surse din industrie declară că decalajul ar putea oferi Spotify mai mult timp pentru a ajunge la o balanță financiară mai echilibrată, pentru a-și schimba modelul de business și a-și îmbunătăți marjele de profit și a îmbunătăți relațiile cu casele de discuri. (sursă)

 

 

Uber întrerupe serviciile de ride-hailing în Taiwan, la 4 ani după lansarea sa pe acea piață.

Vestea vine în contextul mai multor luni în care autoritățile taiwaneze au aplicat presiuni considerabile și amenzi consistente, acuzând Uber că este “un serviciu ilegal de taximetrie”. Șoferii Uber au primit sancțiuni între 3100 USD și 790.000. Uber a operat peste 15 milioane de curse în Taiwan din 2013 și a cerut în repetate rânduri autorităților să include serviciile app-based în lege. Serviciul de delivery UberEats nu va fi afectat. (sursă)

 

O instanță de judecată americană a ordonat Google să se supună condițiilor unui mandat de percheziție care cere companiei să pună la dispoziția FBI e-mail-urile hostate în afara SUA.

Mandatul a fost emis pentru o investigație într-un caz de fraudă internă. Decizia curții se opune unui verdict de anul trecut al unei curți de apel, prin care s-a decis că Microsoft nu este nevoită să pună la dispoziția guvernului SUA date stocate pe servere din altă țară. Recenta decizie a curții a avut la bază faptul că Google a transferat pe servere din afara țării informații stocate înainte în SUA. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.