GM, IBM, Amazon si Mail.ru in stirile zilei in e-commerce – 20 februarie 2017

 

Ant Financial achiziționează o participație în compania filipineză de fintech Mynt.

Mynt este deținută de Globe Telecom, are 3 milioane de utilizatori înregistrați și operează GCash, serviciu care permite userilor să plătească facturi, să trimită bani și să cumpere online. De asemenea, operează și Fuse Lending, care oferă împrumuturi personale și de business. Ant Financial continua extinderea în Asia de sud-est după recenta investiție pe piața din Thailanda. (sursă)

 

Social Finance (SoFi) este aproape de a obține 500 de milioane USD finanțare pentru extindearea serviciilor sale de împrumuturi online și servicii financiare personale.

Runda de finanțare va include mai mulți investitori asiatici. SoFi este evaluate la 4,3 miliarde USD. De la fondarea companiei în 2011, aceasta s-a extins în zona de împrumuturi personale, ipoteci, managementul resurselor financiare și asigurări de viață. În 2015, SoFi a acordat împrumuturi în valoare de 5 miliarde USD, ajungând la 15,5 miliarde USD anul trecut. (sursă)

 

General Motors are în plan lansarea în teste a mii de vehicule autonome în cadrul unor flote, în parteneriat cu Lyft.

Această mișcare este programată pentru 2018. Testul cu vehiculele complet autonome este văzut drept cel mai mare de acest tip efectuat de un producător auto major înainte de anul 2020, an în care mai multe companii plănuiesc lansări similare. Vehiculul principal selectat de GM pentru teste va fi Chevrolet Bolt, care va avea pentru început un preț de ordinal sutelor de mii de USD. (sursă)

 

Platforma e-commerce Shopify raportează venituri de 130 de milioane USD în trimestrul 4 din 2016.

Cifra arată o creștere de 86% față de aceeași perioadă din 2015, pe măsură ce Shopify se extinde în zona de IMM-uri. Cifra de afaceri a totalizat 5,5 miliarde USD, datorită unui sezon de Sărbători foarte bun. Per total, anul 2016 a fost unul foarte bun pentru Shopify, care aproape și-a dublat cifra de afaceri față de 2015, înregistrând venituri de 389 milioane USD și adăugând 133.000 de noi clienți. (sursă)

 

IBM Watson, IndieGogo și Arrow Electronics încheie un parteneriat pentru a susține start-up-urile din zona de producție IoT.

Anunțul legat de parteneriat a fost făcut la sediul IBM Watson din Munchen. Prin acest acord, toate companiile care participă în cadrul serviciului vor primi acces la IBM Watson Bluemix și la mai mult de 130 de alte servicii pentru domeniul de Internet of Things. Matt Anderson, președinte Arrow: “Cu IBM Watson, companiile aflate la început de drum nu sunt nevoite să pornească de la zero”. (sursă)

 

Giganții tehnologici sud-coreeni Naver și Kakao au început integrarea chatbots-ilor AI în cadrul platformelor lor.

Naver a demarat un serviciu de comenzi prin chatbots în parteneriat cu Domino’s Pizza. Clienții pot comanda de la francize de pizza apăsând butonul “Order via chatbot”. Kakao a lansat o subsidiară dedeicată dezvoltării AI, prioritară în cadrul programului fiind dezvoltarea de chatbots. Astfel, cele două companii vizează creșterea cotei lor pe piața de e-commerce. (sursă)

 

Apple achiziționează RealFace, startup care dezvoltă tehnologie de recunoaștere facial, care poate fi folosită la autentificarea utilizatorilor.

RealFace a dezvoltat un software care oferă login biometric, serviciu care ar putea face parolele inutile pentru accesarea device-urilor mobile sau PC-urilor. Primul produs RealFace, aplicația Pickeez, alege cu ajutorul software-ului de recunoaștere facială alege în mod automat cea mai bună fotografie a unui utilizator de pe fiecare platformă pe care acesta este prezent. (sursă)

 

Amazon coboară din nou valoarea minimă a unei comenzi pentru transport gratuit la 35 USD.

Membrii Amazon Prime primesc oricum comenzile gratuity, userii care nu sunt înregistrați vor plăti de acum 35 USD. Comanda minimă pentru cărți a rămas de 25 USD. Competitorii Amazon din zona de retail, Wal-Mart și Best Buy au introdus la rândul lor transport gratuit în două zile pentru comenzi de cel puțin 35 USD. (sursă)

 

Twitter, în colaborare cu Showtime, va transmite live în premieră un meci de box.

Transmisia live va fi disponibilă doar în SUA și Canada. Showtime a folosit stream-ul Twitter pentru un preview free în weekend în locul unei investiții într-o metodă nouă de transmisie. Parteneriatul este unul inedit pentru Twitter, care de obicei încheie parteneriate de broadcasting predominant cu posturi de știri. (sursă)

 

YouTube va întrerupe difuzarea reclamelor de 30 de secunde la care nu se poate da skip.

Google a motivat mișcarea prin dorința companiei de a oferi o experiență publicitară mai bună pentru utilizatorii săi. Conform reprezentanților companiei, reclamele unskippable vor fi întrerupte începând cu 2018 și vor fi înlocuite de formate mai prietenoase, atât pentru utilizatori cât și pentru advertiser. Este un semnal că YouTube este  îngrijorat în privința concurenței din partea Facebook. (sursă)

 

Mail.ru lansează Tarantool IIoT, platformă dedicată domeniului de Industrial Internet of Things.

Noul produs va permite colectarea de date de la milioane de senzori din cadrul instalațiilor industriale, mijloacelor de transport și domeniilor agriculturale și transmiterea acestora către centre de date pentru procesarea lor analitică. Tarantool va putea fi instalată pentru un preț relativ mic (30-50 USD) inclusiv pe mini-computere. Platforma poate procesa rapid între 10.000 și 50.000 de tranzacții informaționale pe secundă. (sursă)

 

Bill Gates: Folosirea roboților care înlocuiesc angajații umani ar trebui să fie taxată cu echivalentul impozitului pe venit al angajaților înlocuiți.

Gates argumentează că venitul din aceste taxe, plătite de deținătorii sau producătorii roboților, ar urma să fie folosit pentru finanțarea reconversiei profesionale ale angajaților înlocuiți. Foștii lucrători în fabrici, șoferi și casieri ar urma să facă tranziția către serviciile de sănătate sau educație sau alte domenii în care factorul uman este vital.(sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.