Google, EBay, Amazon si ING in stirile zilei in e-commerce – 23 februarie 2017

 

Reliance Jio a depășit pragul de 100 de milioane de abonați de la lansarea operațiunilor sale comerciale în septembrie 2016 și anunță programul de membership premium.

Utilizatorii Jio au consumat mai mult de 2 miliarde de minute de apeluri video și voce și mai mult de 1 miliard de Gb de date de la lansare. Video este principalul tip de conținut consumat de useri, cu mai mult de 55 de milioane de ore de conținut video consumate zilnic. Programul premium va oferi acces extins la peste 1 Gb de date pe zi și apeluri video gratuite până în martie. (sursă)

 

Ebay încheie un parteneriat cu Snupps, aplicație care își ajută utilizatorii să își organizeze și să vândă lucrurile pe care le dețin.

Ebay a descoperit că 60% din americani au ca obiectiv principal pe 2017 să își reorganizeze spațiul în care locuiesc. Astfel, prin noul parteneriat, Ebay va permite utilizatorilor săi să combine pasiunea pentru redecorat spații cu posibilitatea de a câștiga bani prin vânzarea lucrurilor în plus. Snupps va ajuta cu organizarea și conectarea cu oamenii care au gusturi și bugete similare. (sursă)

 

Snapdeal va concedia 600 de angajați iar fondatorii companiei vor renunța o perioadă la salarii.

Snapdeal dorește să devină profitabilă pe o piață extrem de competitivă. CEO Snapdeal: “Compania a făcut niște greșeli în trecut și trebuie luate decizii drastice pentru a readuce compania pe drumul spre profitabilitate”. CEO-ul Snapdeal prevede redresarea companiei în 2 ani. Snapdeal are în jur de 10.000 de angajați. (sursă)
 

Waze plănuiește extinderea serviciului său de ride-sharing în cadrul aplicației de navigație Waze.

Extinderea ar urma să aibă loc în următoarele luni în mai multe orașe din SUA și America Latină, după ce testele efectuate în Israel și zona San Francisco au întrunit așteptările. Serviciul de ride-sharing și carpool al Google va pune compania în directă competiție cu Uber. Cele două companii vor rivaliza pe zonele de mapping și mașini autonome. (sursă)

 

Banca britanică Starling experimentează cu Google Home.

Compania a integrat API-ul smart speaker-ului și astfel clienții băncii vor putea face interogări privind contul bancar și plățile prin comenzi vocale. Banca a postat un clip video în care arăta inclusiv integrarea cu YouTube. Acest tip de integrare este apreciat de indutria fintech, după ce Ameritrade a integrat Alexa iar Monzo și N26 au integrat Siri. (sursă)

 

Amazon va vinde alimente și alcool prin Amazon Go.

Amazon va comercializa bere și vin în magazinul Go din Seattle. Pentru comercializarea alcoolului, va exista o persoană care va verifica actele de identitate ale cumpărătorilor. Clienții pot cumpăra și plăti prin simpla scanare a unui QR code la ieșirea din magazin. Momentan, primul magazin Amazon Go este disponibil numai pentru vizitele angajaților companiei. (sursă)

 

ING și SocGen vor implementa tehnologie blockchain pentru trading-ul live de petrol.

Prin noua tehnologie, petrolul va putea fi tranzacționat în timp ce se află încă pe vapor. Prin noua integrare, traderii, băncile, agenții și inspectorii își vor putea îndeplini atribuțiile live în cadrul tranzacțiilor. Cei implicați în astfel de tranzacții se declară extrem de mulțumiți de această dezvoltare, deoarece industria de tranzacționare a petrolului se bazează încă masiv pe documentații. (sursă)

 

Disney a achiziționat activele companiei de printere 3D din Marea Britanie MakieLab.

MakieLab printează 3D și comercializează păpuși, în special către Disney. Compania americană de entertainment a demarat achiziția tehnologiei și activelor companiei încă din iulie 2016. MakieLab s-a relocat parțial în SUA după ce a fost acceptată în acceleratorul de start-up-uri al Disney. (sursă)

 

 

Pierderile Square se diminuează în urma unor rezultate de vânzări bune în trimestrul 4.

Veniturile nete ale companiei în trimestrul 4 au crescut cu 20,7%, la 452 milioane USD, în urma unui volum brut de plăți procesare în valoare de 13,7 miliarde USD, în creștere cu 34%. Square continuă să facă investiții, în special în business-ul său de împrumuturi venture, Square Capital, care a procesat 248 de milioane USD în împrumuturi în trimestrul 4. (sursă)

 

 

Knotel obține 25 de milioane USD finanțare.

Knotel oferă “”HQ-as-a-service”, un spațiu de birou flexibil care poate fi optimizat pentru fiecare chiriaș, în timp ce compania evoluează. Acest serviciu ar putea fi atractiv pentru start-up-uri, care și-ar putea dubla sau tripla numărul de angajați și să revină la numărul initial în decurs de un an sau mai puțin. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.