Amazon, Viber, Lyft si Microsoft in stirile zilei in e-commerce – 24 februarie 2017

 

Amazon anunță că Alexa posedă în acest moment peste 10.000 de skill-uri pentru device-uri precum Amazon Echo.

În ianuarie anul trecut erau numai 130 de skill-uri, iar în noiembrie 5000 de skill-uri. Aceste skill-uri au fost create pentru a permite utilizatorilor să dea diverse comenzi vocale, precum comenzi de mâncare, verificarea statusului mașinii sau trimiterea de sms-uri. Skill-urile Alexa pot fi activate sau share-uite din Alexa Skills Marketplace. (sursă)

 

 

Bank of America a devenit primul membru al rețelei Zelle care lansează funcționalitatea de plăți P2P.

Bank of America este una din cele 19 bănci americane care oferă plăți mobile P2P, serviciu oferit din ce în ce mai des din cauza competiției cu Venmo. Prin plățile online P2P lansate de Bank of America fondurile vor intra în conturile destinatarilor în termen de câteva minute iar utilizatorii își vor putea folosi lista existentă de contacte pentru a transfera bani. (sursă)

 

Baidu raportează a doua scădere trimestrială consecutivă, scădere cauzată, conform companiei, de reglementările dure din zona de îngrijiri medicare și reclame asociate.

Veniturile companiei au scăzut cu 2,6%, la aprox. 2,65 miliarde USD în trimestrul 4. Analiștii estimează că zona de healthcare reprezintă 20-30% din venitul din search al Baidu. Venitul net a scăzut, cu 83%, la fel și veniturile din marketing online, care au scăzut cu 8,2%. (sursă)

 

Aplicația de messaging Viber adaugă butonul de Buy.

Această operațiune face parte dintr-un trend mai larg, în cadrul căruia aplicațiile de messagind devin multi-functionale. Viber va oferi articole spre vânzare, articole sugerate conform discuței în care utilizatorii sunt angajați.Vor fi disponibile produse din mai multe categorii, de la electronice, la fashion. Caracteristica va fi lansată pe 6 Martie în SUA. (sursă)

 

AirBnb achiziționează start-up-ul din zona de social payments Tilt.

AirBnb va obține activele Tilt și va păstra aplicația funcțională o perioadă. De asemenea, vocile din industrie afirmă că și echipa Tilt va fi menținută în organizația AirBnb, care caută expertiză și angajați talentați pentru zona de plăți online, care să completeze oferta de booking. (sursă)

 

 

Zibby obține finanțare de 150 de milioane USD.

Zibby este provider de soluții de plăți în leasing pentru point-of-sale în magazine online și fizice. Zibby oferă retailerilor posibilitatea unor plăți lunare flexibile pentru bunurile durabile care nu se califică pentru opțiunile tradiționale de finanțare. (sursă)

 

 

Lyft se extinde în mai mult de 50 de orașe.

Serviciul este acum disponibil și în orașe precum Pensacola, Florida, Fargo, Dakota de Nord, Iowa City, Iowa, Topeka, Kansas și altele. Astfel, Lyft numără în prezent 94 de noi piețe de la începutul lui 2017, numărul total de orașe în care compania operează ajungând la 300. (sursă)

 

 

Kinnevik a anunțat înjumătățirea participației sale în cadrul Rocket Internet.

Kinnevik a vândut 6,6% din Rocket către investitori instituționali prin plasarea a 10,9 milioane de acțiuni la 20,33 USD bucata, pentru o valoare totală de 209 milioane USD. Prețul plătit a fost cu 10% sub prețul de închidere al Rocket. Acțiunile Rocket au scăzut cu 16% în decursul zilei de joi. Mișcarea face parte din strategia Kinnevik de a se concentra pe branduri digitale mai mari. (sursă)

 

Bitcoin atinge cea mai mare valoare din ultimii trei ani, ajungând la 3 USD de cel mai mare nivel al monedei înregistrat vreodată.

Motivul acestei creșteri ar fi iminenta aprobare de către autoritățile de reglementare americane a primului fond de tranzacționare Bitcoin (ETF). Jucătorii financiari tradiționali au respins moneda virutală, motivând volatilitatea și riscul asociate acesteia. Trei burse de exchange Bitcoin caută să obțină aprobarea US Securities and Exchange Commission. (sursă)

 

Microsoft lansează Skype Lite pentru piața din India.

Skype Lite este o nouă versiunii a aplicației Android pentru Skype și a fost proiectată special pentru piața indiană, în așa fel încât să folosească mai puține date și să consume mai puțină baterie și să poată funcționa în condiții de lungime de bandă limitată. Skype Lite va fi disponibil în 7 limbi locale și se va putea descărca gratuit de pe Play Store.  (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.