Netflix, Snap, Lyft si Yahoo in stirile zilei in e-commerce – 2 martie 2017

 

Line anunță o strategie ambițioasă de AI prin care cea mai populară aplicație de instant messaging din Japonia va rivaliza cu Google, Facebook și Amazon.

Line lansează o serie de tool-uri software AI pentru un asistent digital online capabil de a susține conversații în japoneză și coreeană. Speakerul asociat acestui asistent virtual se numește Wave și este similar cu Amazon Echo. Atât asistentul virtual cât și device-ul vor fi disponibile la începutul verii acestui an. (sursă)       

 

Udacity achiziționează CloudLabs.

Udacity face o achiziție strategică pentru a aduce studenților săi cursuri de software development, data science și machine learning. CloudLabs este o inițiativă prin care se pot construi medii interactive de codare care permit grupurilor de programatori să codeze din cadrul browserelor. Instructorii Udacity vor putea inspecta codurile scrise, să atragă atenția asupra anumitor aspecte și să partajeze capturi de ecran cursanților. (sursă)

 

Netflix va produce trei noi seriale în colaborare cu BBC și Canal Plus.

Din 2012, Netflix a investit 1,8 miliarde USD în în conținut original, licențiat și co-producții în Europa. Va continua investițiile în noi programe: Troy: Fall of a City și Black Earth Rising în colaborare cu BBC și The Spy, co-producție Canal Plus. De asemenea, compania va aduce Netflix pe televizor și pentru aceasta a integrat deja serviciile sale cu operatori precum Orange, Vodafone sau BT. (sursă)

 

Etsy a înregistrat un trimestru 4 puternic, cu venituri de 110 milioane USD.

Creșterea este datorată rezultatelor Etsy Marketplace, aflate în creștere 18%. Serviciile comercianților de pe platformă au crescut de asemenea cu 31%. Reprezentanții Etsy mai atribuie creșterea unor inițiative mai dificil de cuantificat, precum implementarea multi-shop checkout, îmbunătățirea motorului de search Blackbird și dezvoltarea funcționalității guest checkout. (sursă)

 

Bitbond, un marketplace P2P de împrumuturi în Bitcoin, obține finanțare de 1,2 milioane USD.

Infuzia de capital va fi folosită pentru business development și extinderea operațiunilor. Bitbond oferă o platformă de împrumuturi în bitcoin pentru afaceri mici. Aceste IMM-uri obțin acces la împrumuturi, iar cei care împrumută câltigă prin dobânzi. Platforma are peste 70.000 de utilizatori și a finanțat 1,6 milioane de împrumuturi. (sursă)

 

Prețul acțiunilor Snap în urma IPO-ului depășește așteptările.

Snap a obținut 3,4 miliarde USD în urma IPO-ului, pe măsură ce investitorii au lăsat deoparte temerile legate de profiturile în scădere și lipsa dreptului de vot în cadrul consiliului de administrație. La 17 USD per acțiune, Snapchat are o valoare de piață de 24 de miliarde USD, dublu față de rivalul Twitter. Este cea mai mare evaluare a unui IPO din zona tech de la IPO-ul Facebook din 2012. (sursă)

 

Netflix a postat instrucțiuni pentru fabricarea unui gadget care să îndeplinească rolul de personal trainer.

Instrucțiunile Netflix se adreseză persoanlor cu cunoștințe în zona de tehnologie și includ o listă de materiale și toate fișierele necesare pentru a construi un device bazat pe Arduino. Device-ul se va conecta la telefonul sau tableta utilizatorului via Bluetooth și va folosi un accelerometru pentru a detecta dacă se ating limitele de efort stabilite. În caz contrar, device-ul va opri muzica sau Netflix video și va oferi un citat motivațional pentru atingerea ritmului setat. (sursă)

 

Lyft se află în discuții cu investitori în vederea unei runde de finanțare de 500 de milioane USD.

În urma infuziei de capital, compania de ride-hailing ar urma să fie evaluată între 6 și 7 miliarde USD. Eforturile de fundraising ale Lyft durează de câteva luni. Competitorii mai bine situați, precum Uber sau Didi, au obținut finanțări foarte mari, ceea ce face dificilă misiunea Lyft de a găsi investitori care să ofere sume mari. Uber este evaluat la 70 de miliarde USD, iar Didi la 35 de miliarde. (sursă)

 

Instacart se află în discuții cu investitori în vederea unei runde de finanțare de 400 de milioane USD.

Ultima finanțare de mare anvergură a companiei a avut loc în urmă cu doi ani, iar infuzia de capital ar urma să îi ofere acesteia o valoare de 3 miliarde USD. Sequoia Capital, care deține o participație în Instacart, ar urma să preia inițiativa noii runde de finanțare. (sursă)

 

 

 

Grail, start-up care oferă tehnologie de detectare a cancerului, a obținut o finanțare de 900 de milioane USD.

Tehnologia Grail se bazează pe teste de sânge pentru detectarea incipientă a cancerului. Compania a mai obținut 100 de milioane USD pentru dezvoltarea studiilor inițiale. Grail folosește mașini pentru înaltă secvenționare a  genomilor de la Illumina, studii clinice și big data pentru a detecta cancerul în stadiu incipient. (sursă)

 

 

Facebook reduce prețul headset-ului VR Oculus Rift cu 100 USD.

În urma unui an sub așteptări în privința vânzărilor, Facebook caută revenirea. Pentru acest scop, a redus prețul device-ului la 499 USD. De asemenea, prețul controllerelor Touch a scăzut la 99 USD, față de 199 USD. Inițial, setul Oculus Rift a fost cotat de reprezentanții companiei între 350 și 500 USD, surprinzând consumatorii atunci când prețul de lansare a fost anunțat a fi 599 USD. (sursă)

 

Board-ul Yahoo a decis că CEO-ul Marissa Mayer nu va primi bonusul anual.

Decizia vine în urma gestionării breșei de secutritate din 2014 în cadrul căreia au fost expuse date de la peste 500 de milioane de conturi de utilizator. Mayer s-a oferit să renunțe și la cota sa din dividende și a cerut ca banii să fie redistribuiți angajaților Yahoo. Investigațiile interne în privința incidentelor de securitate din 2013 și 2014 au concluzionat că Ron Bell, consilierul general al companiei, se face vinovat pentru neinformarea la timp a board-ului. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.