WhatsApp, CNN, Google si Pinterest in stirile zilei in e-commerce – 9 martie 2017

 

WhatsApp testează un sistem prin care business-urile pot vorbi direct cu utilizatorii rețelei sociale.

Testul semnalează modalitatea prin care WhatsApp își va monetiza serviciul. Una din potențialele surse de venit va fi taxa pe care o afacere o va plăti pentru a intra în contact cu userii. WhatsApp întreprinde deja eforturi anti-spam și efectuează sondaje prin care să evalueze cât de mult discută utilizatorii în mod direct cu business-urile și dacă și cât de des primesc spam. (sursă)

 

Royal Bank of Canada integrează serviciul Siri.

Clienții RBC pot folosi asistentul AI al Apple, Siri, pentru a face transferuri de bani Interac prin comandă vocală. Aplicația iOS a RB va confirma numele, va debita contul și va trimite plata, protejată prin TouchID. Această metodă de transfer de bani câștigă în popularitate, PayPal și Square Cash folosind deja Siri pentru acest tip de serviciu. (sursă)

 

Google a anunțat că rezultate ale căutării de pe Baidu, Sogou și Yahoo Japonia se vor conecta direct la Accelerated Mobile Pages (AMP).

AMP este framework-ul Google pentru crearea de articole și alte pagini web care se încarcă mai rapid, serviciu creat pentru a concura cu Facebook Instant Articles. Prin parteneriatele anunțate, conținutul promovat pe Google va putea ajunge la mult mai mulți utilizatori și va putea oferi oportunități mai bune pentru publisheri. (sursă)

 

Alipay a lansat o nouă caracteristică ce permite utilizatorilor să păstreze copii ale documentelor importante în cadrul aplicației.

Prin noua caracteristică, utilizatorii vor putea face o poză cu telefonul cărții de identitate, carnetului de conducere și inclusiv documentelor de proprietate și le pot păstra în cadrul aplicației Alipay. Aceste documente digitale nu pot însă înlocui documentele fizice. Caracteristica este disponibilă doar utilizatorilor din China. (sursă)

 

CNN adaugă clipuri video 360 pe site-ul său și aplicațiile sale Android și iOS.

Astfel CNN face un pas mare în zona de realitate virtuală. De asemenea, rețeaua de știri a anunțat oficial și unitatea sa de VR, CNNVR, care are 12 corespondenți în 12 orașe din lume. CNN a experimentat cu video 360 în ultimele luni, postând clipuri în special pe Facebook 360. Clipul despre orașul Sirian Aleppo a generat peste 5 milioane de vizualizări. (sursă)


Tencent se află în discuții cu mai multe bănci în vederea unei finanțări de 2 miliarde USD.

Tencent dorește să își finanțeze datoriile printr-un împrumut pe durată de 5 ani. Runda de finanțare va fi coordonată de Citigroup și sunt așteptate cel puțin 6 bănci chinezești și internaționale să ia parte la această rundă. Tencent a investit în mai multe sectoare, precum gaming, divertisment, servicii cloud și servicii financiare online, contractând împrumuturi de 7,94 miliarde USD în ultimele 9 luni. (sursă)

 

Flipkart se află în discuții cu o serie de investitori în vederea unei finanțări de 1 miliard USD.

În urma finanțării, valoarea Flipkart ar urma să fie cotată la 8 miliarde USD, o cifră mult mai joasă față de ultima evaluare de 15 miliarde USD. Flipkart dorește să obțină finanțarea deoarece în spațiul e-commerce concurența se intensifică pe piața din India, odată cu prezența Amazon și Snapdeal. Flipkart a obținut până acum 3 miliarde USD în finanțări de la investitori predominant internaționali. (sursă)

 

Time Warner lansează Boomerang, serviciu de streaming video de desene animate. denumit astfel după canalul TV consacrat pentru conținutul său de animație.

În cadrul serviciului vor fi prezente desene animate clasice, precum Looney Tunes, desenele Hanna-Barbera și animațiile MGM: Bugs Bunny, Scooby-Doo, Tom & Jerry, The Flintstones, etc. Boomerang va fi primul serviciu care va transmite aceste desene animate online și va avea drepturi exclusive asupra acestora. Abonamentul va costa 4,99 USD pe lună sau 39,99 USD pe an. (sursă)

 

Pinterest achiziționează Jelly, un așa-numit “human-powered search engine”.

Prin această achziție Pinterest ar putea crește interacțiunile pe platforma sa de tip search-and-discovery. Practic, Jelly este o aplicație care permie utilizatorilor să pună întrebări și să obțină răspunsuri din partea comunității de prieteni și prieteni ai prietenilor. (sursă)

 

 

Facebook criticată din nou în urma unei investigații BBC, care a arătat că Facebook nu a înlăturat 82 din 100 de imagini referitoare la exploatare de minori.

Imaginile au fost  marcate drept conținut ilegal sau necorespunzător de către BBC, care a dat “Report” respectivelor imagini. Facebook a raportat la rândul său BBC-ul autorităților pentru că a transmis capturi de ecran ale imaginilor. Facebook a primit numeroase critici în ultimul an pentru că a permis în repetate rânduri ca imagini și clipuri violente sau ofensive să rămână pe platforma sa. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.