Ant Financial, Google, Samsung si Apple in stirile zilei in e-commerce – 27 martie 2017

 

Ant Financial încheie parteneriate strategice cu cele mai mari bănci din Malaezia și introduce Alipay în această țară.

Ant Financial a semnat acorduri strategice cu Maybank și CIMB Bank. Turiștii chinezi vor beneficia de posibilitatea de a plăti prin Alipay, precum și de a căuta restaurant și atracții locale prin intermediul aplicației. Alipay va putea fi utilizat în Malaezia pentru aprox. 80% din scenariile de consum mainstream. (sursă)

 

Google Assistant integrează 15 noi servicii.

Printre aceste servicii se numără ratingul vocal al filmelor de pe IMDB și posibilitatea de a afla când expiră anumite alimente din frigider. Acest lucru este posibil prin skill-ul Chefling, prin care utilizatorii pot cere Google Assistant să adauge elemente pe lista de cumpărături iar aplicația avertizează userul în privința datei de expirare sau sugerează rețete pe baza ingredientelor. (sursă)

 

Delhivery, provider de servicii de logistică e-commerce, primește 100 de milioane USD finanțare.

Compania oferă servicii în 600 de orașe și are o rețea de 12 centre de fulfillment. Printre soluțiile e-commerce oferite de Delhivery se numără last mile delivery, spațiu de depozitare, logistică inversă, multiple opțiuni de colectare și procesare de plăți, soluții de livrare între comercianți, depozite și clienți. Delhivery a încheiat un parteneriat cu Alibaba pe zona de curierat și logistică. (sursă)

 

Grab urmărește să obțină peste 1,5 miliarde USD în urma unei noi runde de finanțare susținute de SoftBank, Tiger Global și GGV Capital.

SoftBank oferă în jur de 1 miliard USD. Grab concurează împotriva Uber și Go-Jek pentru extinderea în cât mai multe orașe și atragerea de clienți pentru serviciul propriu de plăți online. Cele trei companii sunt angajate într-o luptă a investițiilor, luptă bazată pe capacitatea acestora de a obține finanțări și a se extinde rapid de piețele aflate în creștere. (sursă)

 

PayU plănuiește lansarea unui serviciu Digibank în următoarele 12 – 18 luni.

Compania se așteaptă la venituri de 100 de milioane USD până în martie 2018. CEO-ul PayU afirmă că nu va fi nevoie de infrastructură fizică pentru Digibank. În present, PayU oferă tehnologie financiară centrată pe facilitarea de plăți online pentru comercianți. Reprezentanții PayU afirmă că Digibank va oferi banking fără bătăi de cap, pe lângă serviciile deja prezente ale companiei. (sursă)

 

Deținătorii de iPhone vor putea oferi cadouri de la Starbucks prin intermediul iOS Messages și Apple Pay începând cu luna aprilie.

Apple a introdus în septembrie un App Store dedicate pentru Messages. Starbucks este de mult timp un partener al Apple, oferind până acum download-uri gratuite iTunes și App Store și contribuind cu un set de stickere. Starbucks permite plata prin Apple Pay în toate locațiile sale. (sursă)

 

Magazinul online german de corpuri de iluminat Lampenwelt primește 132 de milioane USD finanțare.

Compania a primit inclusiv un împrumut de 60 de milioane USD. În 2016, magazinul a generat venituri de 68 de milioane USD din vânzări. Lampenwelt oferă o selecție de peste 50.000 de lămpi și este activ în 12 țări. VC 3i plănuiește să susțină Lampenwelt în extinderea sa la nivel international. (sursă)

 

 

Flipkart plănuiește achiziționarea operațiunilor EBay India.

Această mișcare este luată în calcul în urma recentei runde de finanțare în valoare de 2 miliarde USD. Momentan, EBay India își realiniază platforma pentru creșterea eficienței operaționale în relația dintre comercianți și clienți. EBay a rămas pe locul 6 în ierarhia e-commerce din India, după Flipkart, Amazon, Snapdeal, Shopclues și Paytm. Flipkart consideră că investiția va aduce profituri și îi va consolida poziția de lider pe piața indiană de comerț electronic. (sursă)

 

Samsung va extinde plățile contactless și către alte device-uri wearable.

Pentru acest scop, Samsung a încheiat un acord cu producătorul POS Ingenico și compania dezvoltatoare de aplicații Smartlink. În urma colaborării, se va lansa Contactless Companion Platform, care va facilita adopția metodelor de plată de către toți, inclusiv cei fără carduri sau conturi bancare. Clienții vor putea plăti prin smart card, brățară contactless, smartwatch sau smart ring. (sursă)

 

Apple achiziționează Workflow, serviciu de automatizare.

Aplicația Workflow permite trecerea mai ușoară între aplicații în vederea îndeplinirii unui task. Funcționează prin selectarea specificațiilor acelor aplicații și unirea lor într-o singură secvență de comenzi. Suma de achiziție a Workflow nu a fost încă data publicității de către Apple. (sursă)

 

 

Uber ar putea ieși de pe piața din Seattle în cazul adopției legii care ar permite șoferilor Uber să își formeze propriul sindicat.

Uber duce o luptă legală și de PR împotriva acestei legi, prima de acest tip, care ar permite șoferilor să se organizeze într-un sindicat și să negocieze colectiv condițiile de muncă și plată. Împotriva Uber luptă Teamsters Local 117, sindicat autorizat recent să reprezinte drepturile șoferilor. Legea aduce o noutate legală: contractorii independenți ar putea fi, în premieră, reprezentați de un sindicat. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.