Samsung, Pinterest, WeChat si Lyft in stirile zilei in e-commerce – 30 martie 2017

 

Samsung lansează Galaxy S8.

S8 este cel mai nou smartphone premium lansat din septembrie, de la retragerea Note 7. În noul S8 este integrat Bixby, asistentul virtual AI al Samsung. De asemenea, este instalată și o aplicație de recunoaștere facială prin care utilizatorii pot debloca telefonu. În plus, S8 se poate lăuda cu un display inedit, Infinity Display, care oferă utilizatorului o experiență excelentă de vizionare. (sursă)

 

Pinterest lansează Propel, un serviciu adresat IMM-urilor încă nefamiliarizate cu modul în care funcționează publicitatea pe această rețea socială.

Prin această mișcare, Pinterest speră să obțină venituri din publicitate din partea companiilor mici și medii. Programul Propel presupune ca aceste companii să cheltuiască 100 USD zilnic pe reclame, Pinterest oferind un program educativ, customer support și inclusiv design pentru un anumit număr de reclame. Pot beneficia de acest program inclusiv agențiile de marketing. (sursă)

 

Studiu Parks Associates: asistenții vocali sunt prezenți în peste 10% din gospodăriile americane.

Din 2011, adopția asistenților vocali AI a crescut semnificativ, 12% din gospodăriile americane conectate la internet având unul în 2016. Acest lucru se datorează îmbunătățirilor din zona de machine learning și procesare de limbaj, corelate cu prevalența dispozitivelor mobile. Mai mult de jumătate din consumatori folosesc asistenți virtuali precum Siri, Amazon Alexa, Google Assistant sau Microsoft Cortana pentru a controla device-urile smart din locuință sau pe cele de divertisment. (sursă)

 

Platforma premium de educație online MasterClass obține 35 de milioane USD finanțare.

Fondurile vor fi folosite pentru a accelera crearea și dezvoltarea de cursuri, atragerea de noi educatori și membri în echipă. Fiecare curs oferă lecții video, exerciții interactive, suport de curs, interacțiune cu ceilalți cursanți la un preț de 90 USD per curs. Printre instructori se numără Kevin Spacey, Gordon Ramsay, Christina Aguilera, Serena Williams sau Dustin Hoffman. (sursă)

 

Mobike și Tencent anunță un nou pas în parteneriatul lor strategic: serviciul Mobike va deveni accesibil prin WeChat Wallet.

Alte servicii accesibile prin WeChat Wallet sunt aplicația de ride-sharing Didi Chuxing, serviciul de comenzi de mâncare Meituan și platforma ecommerce B2C JD. Mobike a creat și un program care rulează în aplicația WeChat și posibilitatea pentru utilizatori de a trece de smartlock-ul bicicletei scanând un cod QR în cadrul aplicației WeChat.(sursă)

 

Dunkin Donuts și Waze își extind parteneriatul de marketing.

Dunkin Donuts a devenit primul partener al Waze pentru noul serviciu “Order Ahead” prin care șoferii care au instalată aplicația Waze pot pre-comanda la Dunkin Donuts prin aplicația acestora și apoi pot ridica acea comandă dintr-o locație a companiei fără a mai sta la coadă. Sunt avantajați în special membrii DD Perks Rewards Program.(sursă)

 

 

Lyft testează un nou serviciu, numit Shuttle, ca parte a serviciului său mai amplu de ride-sharing pentru navetiști.

Practic este o rută de autobuz, care operează pe o anumită rută cu locații specifice de urcare și coborâre. Momentan testele se desfășoară în San Francisco și Chicago. Utilizatorii care se deplasează zilnic pe aceeași rută sunt avantajați. Serviciul presupune tarife fixe și va funcționa în timpul orelor de navetă obișnuite: între 6.30 și 10 dimineața și 4 și 8 după-amiaza în timpul zilelor săptămânii. (sursă)

 

Canada și guvernul regiunii Ontario se vor alia cu mai multe companii pentru a investi 150 de milioane USD într-un institut de studiu și dezvoltare AI în cadrul Universității din Toronto.

Centrul de studiu va fi numit Vector Institute și va educa un număr mare de oameni de știință pe zona de AI. Institutul va oferi studii de master, de doctorat și post-doctorat. Șeful viitoarei instituții de educaței, Ed Clark, declară că piața canadiană are mare nevoie de acești profesioniști. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.