Amazon, Wal-Mart, WeChat, Google si Facebook in stirile zilei in e-commerce – 31 martie 2017

 

Amazon întrerupe Quidsi, compania părinte a Diapers.com.

Amazon va închide și Soap.com din cauza lipsei profitului. Mișcarea vine în urma eforturilor sporite ale Amazon pe zona de grocery. Analiștii afirmă că închiderea celor două site-uri neprofitabile va consolida imaginea Amazon pe sectorul grocery. (sursă)

 

 

Wal-Mart lansează reclame pe Snapchat și YouTube în cadrul promoției de Paști a companiei.

Campania Wal-Mart se intitulează “6 Easter Basket Must Haves”. Pe Snapchat utilizatorii pot vizualiza scurte animații cu sfaturi pentru crearea unui coșuleț de Paști. Sunt disponibile și clipuri YouTube de tipul how-to. (sursă)

 

 

Amazon efectuează prima livrare cu dronă în SUA.

Prima livrare cu drona a Amazon a putut fi urmărită de participanții la o convenție găzduită de retailer în Palm Springs, California. A fost livrată o cremă de protecție solară. Amazon încă așteaptă aprobarea FAA de extindere a programului de livrare cu dronele. (sursă)

 

 

WeChat se extinde în Europa și SUA.

Compania vizează deschiderea unui birou în Marea Britanie. WeChat dezvoltă oferta de plăți și dorește atragerea de noi advertiseri. Se focusează pe zona de B2B, încurajând brandurile high-profile din vest să vândă pe platforma sa. Compania plănuiește lansarea serviciilor internaționale de plată pentru clienții chinezi. Platforma gestionează momentan în jur de 1 milion de tranzacții pe minut. (sursă)

 

Picnic, supermarket online din Olanda, primește 100 de milioane EUR finanțare.

Compania va folosi fondurile pentru a se extinde și a crește în orașele în care funcționează deja. Picnic combină serviciile sale cu livrare gratuită folosind camionete electrice. Clientul poate selecta tipul de livrare cel mai convenabil și poate ști exact ora livrării urmărind radarul integrat. Compania a servit până în prezent peste 30.000 de familii din Utrecht, Amersfoort și Almere. (sursă)

 

Looker, companie care oferă software de business analytics, obține 82 de milioane USD finanțare.

Looker oferă companiilor un abonament în care sunt incluse o gamă largă de servicii, precum panouri de bord vizuale și acces la date în aplicații ca Slack sau Salesforce. Printre clienții Looker se află IBM, Amazon Prime Now, Square, WeWork, Indiegogo și Giphy. Runda de finanțare a fost condusă de Google Capital. (sursă)

 

Verizon lansează un serviciu TV online.

Verizon a achiziționat drepturile de streaming de la mai multe rețele de televiziune în vederea lansării serviciului TV online la nivel național în SUA. Verizon va vinde începând cu anul acesta un pachet care va cuprinde mai multe canale TV. Mișcarea vizează migrarea telespectatorilor tradiționali de la cablu TV la servicii de streaming online. Verizon va concura direct cu AT&T și Sling TV. (sursă)

 

Jocul MMORPG Club Penguin se va relansa în versiune mobile.

Club Penguin a fost lansat în 2005, fiind primul univers virtual de succes. La apogeu, platforma avea 200 de milioane de utilizatori, site-ul încă având 5 milioane de vizitatori lunar în februarie 2017. Jocul a fost cumpărat de Disney în 2007 pentru 700 de milioane USD. În noua versiune mobile, Club Penguin are grafică 3D, misiuni noi și posibilitatea pentru useri de a realiza propriul design al hainelor personajelor lor. (sursă)

 

Cele mai proeminente companii de tehnologie își iau angajamentul de a lucra îndeaproape cu guvernul britanic în vederea înlăturării conținutului extremist din online.

Reprezentanții Facebook, Twitter, Google și Microsoft au promis că vor lua măsuri privind această situație într-o întâlnire cu secretarul britanic pe probleme interne. Declarația dată de participanții la întâlnire nu a menționat mesajele criptate. Companiile tech s-au concentrat pe înlăturarea materialelor extremiste și pe “a se asigura că teroriștii nu vor mai avea o voce în online”. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.