Facebook, Flipkart, Samsonite si Amazon in stirile zilei in e-commerce – 11 aprilie 2017

 

Facebook anunță că are în prezent 5 milioane de advertiser activi pe platformă.

Cifra reprezintă o creștere cu un milion pentru ultimele 7 luni. Trei sferturi dintre advertiseri sunt din afara SUA. Domeniile în care se fac cele mai multe reclame pe Facebook sunt e-commerce, divertisment și retail. Advertiserii prezenți reprezintă doar 8% dintre cele 65 de milioane de business-uri de pe rețeaua socială, iar Facebook lansează noi tool-uri și resurse pentru a atrage noi advertiseri. (sursă)

 

Flipkart obține finanțare în valoare de 1,4 miliarde USD de la Microsoft, eBay și Tencent.

Prin această mișcare, valoarea Flipkart va scădea, însă compania va primi infuzia de capital necesară pentru a se impune pe piața autohtonă din India în fața rivalului Amazon. Noua investiție duce valoarea companiei la 11,6 miliarde USD. Tencent a condus runda de finanțare iar eBay a anunțat că vinde operațiunile sale din India către Flipkart și investește 500 de milioane USD în gigantul indian. (sursă)

 

Samsonite va achiziționa magazinul online de bagaje și accesorii de călătorie EBags pentru 105 milioane USD.

EBags a fost fondată în 1998 și vinde o gamă largă de produse, inclusiv ghiozdane de școală, genți de mână și vestimentație de la mai multe branduri, inclusiv al său propriu. Samsonite a anunțat că achiziția face parte din strategia sa de a accelera creșterea pe e-commerce și a-și întări capacitățile digitale. EBags este una din companiile supraviețuitoare ale boom-ului dot-com de la finalul secolului trecut. (sursă)

 

JD.com va construi 150 de noi facilități pentru lansarea și aterizarea dronelor în regiunea Sichuan din China.

În această regiune utilizarea dronelor a scăzut timpul de livrare a comenzilor, fiind vorba de o zonă muntoasă. De asemenea, dronele au contribuit la scăderea costurilor de livrare cu 70%, datorită faptului că acestea scad costurile cu forța de muncă și combustibilul asociate livrării în Sichuan. JD nu livrează la domiciliu cu dronele ci între centrele sale de distribuție. (sursă)

 

 

Din cauza clauzelor contractuale semnate cu rețelele TV, YouTube TV va transmite show-uri în versiunea cu toate reclamele incluse.

În mod normal, rețelele TV, precum Walt Disney, 21st Century Fox sau NBC Universal, dezinstalează reclamele pentru versiunile on-demand ale show-urilor. Contractul cu YouTube este unul nou pentru aceste companii astfel că documentele legale nu au fost actualizate pentru a fi acomodate toate clauzele stipulate în înțelegere, ceea ce înseamnă că userii vor trebui momentan să urmărească show-urile favorite cu reclame încorporate. (sursă)

 

Amazon va întrerupe serviciul BuyVIP, la șapte ani după achiziționarea sa.

BuyVIP este o platform spaniolă de vânzare de stocuri fashion, pe care Amazon a plătit 70 de milioane USD în 2010. La momentul respectiv, compania era printre cele mai importante start-up-uri spaniole. BuyVIP a reușit să creeze o experiență bună de shopping pentru clienți însă nu a devenit profitabilă. Personalul din Italia, Spania și Germania al BuyVIP va fi integrat în alte departamente ale Amazon. (sursă)

 

Ortho Kinematics, companie de diagnosticare a afecțiunilor coloanei vertebrale, obține 18 milioane USD finanțare.

Compania din Texas oferă informații de imagistică a coloanei și va folosi capitalul obținut pentru a extinde procesul de comercializare și îmbunătățire a tehnologiei sale numită Vertebral Motion Analysis, tehnologie de radiografiere și evaluare a alinierii și stabilității coloanei vertebrale. (sursă)

 

 

Fnatic, o coaliție de echipe profesioniste de gaming, obține o finanțare de 7 milioane USD.

Echipele din cadrul Fnatic concurează în concursuri de League of Legends, Counter-Strike, Dota 2. Runda de finanțare a fost condusă de investitorii Boston Celtics și MIT. Industria de E-Sports va atinge 700 de milioane USD anul acesta, conform companiei de analiză Newzoo. Acest domeniu ar putea genera până la 1,5 miliarde USD până în 2020. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.