Uber, Netflix, Lazada, Visa si Amazon in stirile zilei in e-commerce – 21 aprilie 2017

 

Lazada anunță un parteneriat cu Netflix și Uber in cadrul unui program de membership numit LiveUp.

Lazada încheie acest acord strategic în vederea concurenței cu Amazon pe piața din Singapore. LiveUp va fi un program pe modelul Amazon Prime în cadrul căruia abonații care plătesc 20 USD pe an vor avea acces promoții și livrare rapidă de la Lazada, abonament pe șase luni la Netflix și reduceri la curse cu Uber și livrări cu UberEats. Serviciul va fi disponibil momentan doar în Singapore însă companiile partenere declară că îl vor extinde la nivelul întregii Asii de Sud-Est. (sursă)

 

Studiu ONU: Alipay și WeChat au procesat aproape 3 trilioane USD în plăți digitale în 2016.

Cifra reprezintă o creștere de 20 de ori în ultimii patru ani. Studiul arată un element cheie: integrarea plăților digitale în cadrul platformelor sociale populare înseamnă includerea mai multor segmente de populație în economie. Datele obținute prin aceste platforme au ajutat cele două companii să creeze istoric de credit și să ofere acces la credite în special pentru populația cu venituri mici. (sursă)

 

Amazon caută  1300 de spații de depozitare de-a lungul Europei în vederea oferirii de livrări rapide pentru programul Amazon Prime.

Retailerul online a făcut acest anunț în urmă cu câteva zile. Amazon este interesată de unități mici situate în locații urbane în apropierea marilor orașe. Compania declară că acest pas este necesar deoarece clienții cer livrări din ce în ce mai rapide. Această mișcare va consolida dominația Amazon pe zona de retail online, în pofida investițiilor supermarketurilor clasice în livrări în interval de o oră. (sursă)

 

Aplicația pentru plăți mobile a ING primește susținere de la băncile mari din Olanda și Belgia.

Aplicația permite utilizatorilor să efectueze plăți online, în magazin sau peer-to-peer prin conexiunea directă între contul clientului la una dintre băncile partenere cu aplicația. Lansarea pe piața din Olanda a fost susținută de ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, Regiobank și SNS. Lansarea aplicației pilot în Belgia are ca susținători ING, KBC și Belfius. (sursă)

 

Amazon introduce noi clauze în termenii și condițiile de utilizare ale Alexa pentru developeri, clauze prin care restricționează publicitatea în cadrul aplicațiilor operate vocal.

O nouă clauză în cadrul acordului cu developerii stipulează că se interzic skill-uri Alexa care conțin orice fel de reclamă la orice produs sau serviciu extern. Există și excepții de la această regulă: sunt permise streaming-ul de muzică și aplicații ale posturilor de radio și de știri, unde publicitatea nu afectează funcționalitatea. Prin această actualizare a regulilor, platform Alexa a interzis reclamele. (sursă)

 

Visa raportează profituri peste așteptări, punând creșterea pe seama achiziției Visa Europe și performanțelor îmbunătățite ale portofoliilor marilor carduri de credit din SUA.

Visa a raportat un volum de plăți de 1,73 de trilioane USD în trimestrul 2, în creștere cu 37%. Visa Europe, achiziționată pentru 23 de miliarde USD în iunie 2016, a procesat peste 20% din volumul total de plăți al companiei. Piața din SUA a crescut la rândul său cu 11,7%. Venitul net al Visa a scăzut la 430 de milioane USD, de la 1,71 miliarde anul trecut, din cauza achiziției subsidiarei europene. (sursă)

 

Bitauto obține finanțare de 1 miliard USD de la Tencent, Baidu și JD, țintind să devină cea mai mare platformă online de finanțări auto din China.

Președintele Bitauto, William Li, nu a oferit detalii privind runda de finanțare. A declarat însă că investițiile în companie au ca țintă creșterea Bitauto pe segmentul de finanțare online de achiziții auto. În mod tradițional, chinezii nu contractează împrumuturi pentru a-și cumpăra mașini, însă compania de consultanță Deloitte se așteaptă ca până în 2020 50% din automobile din China să fie cumpărate pe credit. (sursă)

 

Mail.ru a depus o solicitare către unitatea din Rusia a Google privind includerea motorului de căutare Mail.ru pe lista motoarelor de căutare disponibile pentru device-urile Android din țară.

Solicitarea este în legătură cu acordul dintre Google și autoritatea rusă de reglementare a competiției pe piață, FAS. Google a fost de acord să pună sistemul de operare mobile Android la dispoziția motoarelor de căutare rivale din Rusia. Acest acord face parte din soluționarea conflictului legal dintre Google și FAS, dispută care durează deja de doi ani. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.