Topul celor mai mari achiziții din e-commerce, Mastercard dezvoltă chatbots pentru comerț conversațional, Quora este evaluată la 1,8 miliarde USD și cum securizarea magazinului poate aduce mai multe vânzări

 

Mercedes a anunțat că toate modelele de vehicule din 2016 și 2017 vor putea fi conectate cu asistenții vocali ai Google și Amazon.

Deținătorii de automobile Mercedes pot trimite instrucțiuni mașinii prin Google Home sau Amazon Echo. De asemenea, se vor putea controla inclusiv electronice și electrocasnice smart prin sistemele Mercedes. De exemplu, proprietarii mașinilor vor putea transmite acestora să pornească, ce adresă să introducă în sistemul de navigație și chiar să aprindă luminile în casă. (sursă)

 

Crédit Mutuel va folosi IBM Watson pentru a-și ajuta angajații să ofere informații detaliate despre produsele și serviciile băncii.

Crédit Mutuel se afla deja de un an în stadiul de a-și instructa angajații. Banca franceză a lansat serviciile Watson pe platforma sa în urma unui program pilot cu 150 de angajați. Crédit Mutuel are peste 20.000 de angajați în 5000 de sucursale. Din această vară, IBM Watson va fi folosit la analiza mail-urilor clienților pentru a se determina urgența cererilor și cele mai frecvente servicii cerute. (sursă)

 

Mastercard anunță un parteneriat cu trei retaileri pentru integrarea în Facebook Messenger a chatboților care permit cumpărăturile pe loc.

Mastercard se lansează astfel în ceea ce compania numește “comerț conversațional”. Retailerii alături de care va lansa chatboții sunt FreshDirect, Subway și Cheesecake Factory. Chatbot-ul Mastercard va permite userilor să comande fără să părăsească Messenger, adăugarea mai multor produse în același coș de către mai mulți utilizatori și funcții de order-ahead și oferire de cadouri. (sursă)

 

Mastercard testează un nou tip de card bancar ce permite autentificarea utilizatorului prin intermediul amprentelor.

Prin utilizarea acestui card, nu va mai fi nevoie de semnătură sau de cod PIN. Vor putea fi înregistrate maxim două amprente pe chipul cardului. Pentru utilizare, cardul se va introduce în reader iar utilizatorul va plasa degetul pe o secțiune a cardului unde sunt stocate amprentele. Cardurile vor funcționa și cu actualele readere EMV. Testele au început în Africa de Sud și vor continua în Asia și Europa. (sursă)

 

Google Play Music devine serviciul muzical implicit pentru smartphone-urile Samsung.
Google și Samsung au încheiat un parteneriat prin care Google Play Music devine serviciu implicit începând cu modelele S8 și S8+. Utilizatorii nu vor fi obligați să se înscrie la un abonament streaming în cadrul serviciului Google, deoarece acesta permite stocarea gratuită a peste 50.000 de fișiere muzicale. Prin acordul dintre cele două companii, numărul fișierelor a fost dublat, la 100.000. (sursă)

 

Platforma Twitch a Amazon pemite mai multor broadcasteri să obțină profit.

Twitch a declarat că va deschide programul său de revenue-sharing în următoarea săptămână. De asemenea , compania va adăuga mai multe oportunități de monetizare în cadrul programului său de afiliere. Momentan, numai 1% dintre cei 2,2 milioane de utilizatori care fac streaming pe Twitch cel puțin o data pe lună pot genera venituri din platformă. (sursă)

 

Netmarble Games, cel mai mare producător de jocuri mobile din Coreea de Sud, obține 2,3 miliarde USD finanțare.

Compania sud-coreeană susținută de Tencent, a demarat procedura de listare pe bursa, acesta reprezentând al doilea cel mai mare IPO din țară. Jocul Lineage II: Revolution a fost declarat cel mai profitabil joc, în pofida faptului că a fost lansat doar pe piața internă. Coreea de Sud este a patra cea mai mare piață de jocuri mobile, după China, SUA și Japonia, cu venituri de 4 miliarde USD anual. (sursă)

 

Aplicația Q&A Quora a fost evaluată la 1,8 miliarde USD.

Evaluarea fost făcută după ce compania din spatele aplicației Quora a obținut 85 de milioane USD finanțare. Specialiștii spun că succesul Quora se datorează atenției cu care a fost cultivată comunitatea Q&A, creșterea constantă a numărului de utilizatori și rezultatele bune pe publicitate încă de timpuriu. Momentan, Quora are 190 de milioane de utilizatori activi lunar. (sursă)

 

UE ia în calcul adoptarea de legislație care să uniformizeze modul în care platformele online înlătură mesajele de ură și instigare la violență.

Companii precum Facebook, Google sau Twitter se află sub presiune crescândă de a înlătura știrile false și mesajele violente. Într-un proiect de lege la nivelul Comisiei Europene se arată că există un grad mare de variație în abordările referitoare la înlăturarea conținului ilegal de pe platforme. Comisia a declarat că va propune până la finalul anului instrumente legislative și non-legislative pentru a reglementa acest proces de înlăturare. (sursă)

 

Topul all-time al celor mai mari achiziții din industria e-commerce

Recent, PetSmart a încheiat cea mai mare preluare din istoria e-commerce, achiziționând Chewy.com pentru 3,35 de miliarde USD. Pe locul doi în topul celor mai mari achiziții se situează preluarea Jet.com de către Wal-Mart pentru 3,3 miliarde USD în 2016. Locurile 3 și 4 în top sunt reprezentate de achiziții din cadrul boom-ului .com, cea a Tradex de către Ariba pentru 1,86 miliarde USD în 1999 și preluarea AsiaNet de către Littauer în 2000, pentru suma de 1,2 miliarde USD. (sursă)

 

Studiu Barclaycard: Securizarea magazinului online duce la creșterea vânzărilor

David Jeffery, director departament securitate și fraudă la Barclaycard: securizarea magazinului online poate ajuta business-urile prin înlăturarea fraudelor și creșterea încrederii consumatorilor. Trei sfaturi cheie: implementarea unor coduri de bune practici și menținerea unui dialog constant cu firma de plăți online, vizibilitate maximă pe site-uri a certificatelor de securitate și monitorizarea permanentă a activității online pentru detectarea timpurie a încercărilor de fraudare. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.