Facebook lansează propriul său marketplace de anunțuri, vânzările de iPhone scad iar Microsoft lansează un laptop prin care va contesta supremația MacBook

 

JD se află în discuții cu Tokopedia în vederea unei investiții majore în compania indoneziană și extinderea pe cea mai mare piață din Asia de Sud-Est.

JD se află în discuții incipiente în vederea unei investiții de ordinul sutelor de milioane USD, investiție care ar ridica valoarea de piață a companiei la peste 1 miliard USD. JD ar urma să fuzioneze cu un aliat local în vederea pătrunderii pe piață a Amazon. Piața de e-commerce din Indonezia valorează în prezent 8 miliarde USD însă analiștii se așteaptă la 65 de miliarde în 2020. (sursă)

 

Facebook Marketplace lansează o secțiune de anunțuri similară în funcționalitate cu Craigslist.

Există categorii dedicate pentru unelte, articole pentru copii și bebeluși și chiar telefoane mobile. Facebook oferă și anunțuri legate de piața imobiliară și garage sales. Facebook Marketplace permite utilizatorilor să posteze fotografii cu articolele pe care aceștia le au de vânzare, o îmbunătățire majoră față de Craigslist, și utilizatorilor din zonă să cumpere acele articole. (sursă)

 

Apple raportează o scădere a vânzărilor de iPhone în trimestrul 2.

Apple a vândut 50,7 milioane de iPhone-uri în trimestrul 2, în scădere față de 51,1 milioane din urmă cu un an. Veniturile din iPhone au crescut însă cu 1,2%, venitul net al Apple fiind de 11 miliarde USD, veniturile brute, 53 de miliarde USD. De asemenea a fost raportată și o creștere de 17,5%, la 7 miliarde USD, pe zona de servicii a companiei, zonă care include App Store, Apple Music și iCloud. (sursă)

 

BlaBlaCar lansează serviciul BlaBlaLines dedicat navetelor pe distanță scurtă.

Momentan, aplicația va fi disponibilă doar pe Android și va funcționa în câteva orașe din Franța, anume Reims, Châlons-en-Champagne, Toulouse și Montauban. Aceste orașe sunt situate pe rute de navetă utilizate des. BlaBlaCar ar urma să colaboreze cu firmele care își ajută angajații în privința navetei zilnice. BlaBlaLines a fost proiectată pentru a economisi bani privind investițiile în transport public. (sursă)

 

Mai multe companii importante, între care Google, Amazon și EBay, au încetat să ofere suport pentru Apple Watch în ultimele săptămâni.

Motivul pentru care aceste lucruri se află abia acum este că există încă foarte puțini utilizatori de Apple Watch. Google a declarat că Google Maps se va întoarce pe Apple Watch în viitor, însă nu a oferit un motiv pentru întreruperea serviciului. Pe de altă parte, este posibil ca aceste companii care au părăsit platforma de smartwatch a Apple să aștepte lansarea unei noi versiuni a watchOS. (sursă)

 

Microsoft lansează laptopul Surface, un device de 999 USD care va concura îndeaproape cu rivala Apple.

Laptop-ul Surface este disponibil în patru culori. Este dotat cu un touchscreen de 13,5 inci, cu cele mai noi procesoare Intel și bateria durează 14,5 ore. Microsoft lansează acest nou produs pentru piața educațională, cotată la 16 miliarde USD. Un concurent important pe această piață este și Google, care a lansat recent Chromebook, un laptop mai simplu de utilizat și mai avantajos ca preț. (sursă)

 

AirBnb achiziționează Deco Software, platformă care a creat un mediu integrat de development cu scopul de a înlesni colaborarea dintre developeri și designeri.

Deco Software este partener AirBnb. Este vorba de un acquihire, echipa Deco intrând în organizația Airbnb. Platforma dezvoltată de Deco pentru crearea de aplicații mobile native pentru iOS și Android va fi păstrată ca un proiect gratuit și open source. Este a 14-a achiziție a AirBnb, reprezentând o mișcare către dezvoltarea platformei și nu către extinderea serviciilor sale pe piață. (sursă)

 

UberEats se lansează în India.

Serviciul va fi disponibil pentru început doar în Mumbai, însă compania a declarat că acesta va fi extins în alte șase orașe indiene până la finalul anului. Populația Mumbai-ului este estimată la 20 de milioane de locuitori. UberEats a intrat în Asia prin lansarea pe piața din Singapore în martie 2016 și este disponibil de asemenea în Tokyo și Bangkok. (sursă)

 

 

Ministrul indian al energiei a dezvăluit planul prin care fiecare mașină vândută în țară până în 2030 va fi electrică.

Această mișcare este direcționată către scăderea costurilor importurilor de combustibil și micșorarea costurilor pentru întreținerea vehiculelor. Ministrul Goyal a declarat că nu va mai fi vândută nici o mașină pe benzină sau motorină în India până în 2030. De asemenea, ministrul a afirmat că industria de mașini electrice va avea nevoie de 2-3 ani de subvenții guvernamentale însă în cele din urmă producția va fi influențată de cerere, nu de subvenții. (sursă)

 

Mail.ru achiziționează ZakaZaka, start-up rusesc de food delivery, tranzacție cash care va situa valoarea companiei la 20 de milioane USD.

ZakaZaka este al doilea serviciu de food delivery de pe piața din Rusia, având o rețea de 2600 de restaurante și venituri de 56 de milioane de ruble în 2016. Nu este prima achiziție pe zona de food delivery a Mail.ru, după ce în 2016 a cumpărat Delivery Club, pe atunci liderul de piață. ZakaZaka este bine poziționată în centrele urbane mai mici din afara Moscovei și Sankt Petersburg-ului. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.