Amazon extinde centrul de cercetare AI din Cambridge, Snapchat lansează unelte publicitare self-service iar Ant Financial încearcă să obțină un împrumut de 3,5 miliarde USD pentru achiziția MoneyGram

 

Amazon anunță extinderea centrului de development din Cambridge ca parte din investițiile în machine learning ale companiei.

În centrul de la Cambridge sunt dezvoltate atât funcționalități Alexa, drone și alte forme de AI. Tot la Cambridge este dezvoltat și serviciul de livrare cu drone Prime Air. Amazon va avea de acum două locații în orașul universitar și 400 de angajați, printre care ingineri de software și machine learning, analiști de date și ingineri de modelare matematică. (sursă)

 

Go-Jek primește finanțare de 1,2 miliarde USD de la Tencent și alți investitori.

Valoarea Go-Jek a crescut la 3 miliarde USD. Go-Jek are peste 200.000 de șoferi în 25 de orașe din Indonezia. Compania a început cu servicii de bike taxi, însă s-a extins în zona de autovehicule prin serviciul GoCar. Capitalul primit va fi folosit pentru beneficii acordate șoferilor și pasagerilor, dezvoltarea serviciului său de plăți mobile, Go-Pay și pentru a concur împotriva Uber și Grab. (sursă)

 

Snapchat lansează tool-uri automatizate de advertising self-service targetate către IMM-uri.

Snapchat a încheiat o serie de parteneriate cu firme care oferă servicii publicitare, de la reclame video la geofiltre. Din iunie, Snapchat va lansa o serie de tool-uri self-service. Prin interfața de management a reclamelor, compania va înlătura barierele din calea advertising-ului pe rețeaua sa socială. Advertiserii vor putea cumpăra, gestiona și vizualiza rapoarte pentru campaniile lor. (sursă)

 

Facebook lansează în India Express Wi-Fi, un serviciu care permite utilizatorilor să se logheze la rețele Wi-Fi găzduite de parteneri locali în schimbul unei taxe nominale.

Express Wi-Fi este live și are o rețea de peste 700 de hotspot-uri de-a lungul a patru state din India. Userii se pot loga folosind vouchere care pot fi achiziționate din magazine pentru sume între 0,15 și 0,3 USD pentru 0,1 GB pe zi sau între 3 și 5 USD pentru 20 GB pe lună. Serviciul Wi-Fi Express a fost lansat și în Kenya, Tanzania, Nigeria și Indonezia. (sursă)

 

Mail.ru achiziționează site-ul de anunțuri auto Am.ru pentru 10 milioane USD.

Achiziția este cash-only, Piața de anunțuri auto este unul dintre segmentele digitale cu cea mai mare creștere la nivel mondial. Achiziția Am.ru pune Mail.ru într-o poziție favorabilă de a acapara o cotă și mai mare din piață. Am.ru va fi integrat total cu aplicația de anunțuri Youla a Mail.ru. (sursă)

 

Signifyd, soluție anti-fraudă pentru e-commerce, primește finanțare de 56 de milioane USD.

Signifyd folosește tehnologie de recunoaștere a șabloanelor de utilizare pentru a avertiza magazinele online de tranzacții cu potential fraudulos. Signifyd oferă chiar și garanții companiilor astfel că acestea nu trebuie să plătească pentru erorile sistemului. Echipa Signifyd a dezvoltat o platformă de machine learning care poate avertiza în timp real comercianții, astfel că aceștia nu trebuie să își asume costurile unei eventuale fraude. Printre clienții Signifyd se numără Jet.com și Lacoste. (sursă)

 

Hulu lansează serviciul său de live streaming TV la prețul de 39,95 USD pe lună.

Momentan, serviciul se află în faza de testare beta. Pentru cei aprox. 40 USD pe lună, abonații vor avea acces la câteva zeci de canale, care vor putea fi vizionate pe telefon și dispozitive conectate la TV, precum Xbox sau Apple TV. De asemenea, abonații vor avea acces și la programele mai vechi ale Hulu. Se pot achiziționa separat un DVR cloud și acces la Showtime. (sursă)

 

Piața de tablete scade pentru al zecelea trimestru consecutiv.

În trimestrul 1 din 2017 scăderea a fost de 8,5% față de aceeași perioadă din 2016, livrându-se la nivel mondial 36,2 milioane de unități. Singurul amănunt pozitiv este că scăderea este mai mica decât în precedentele 5 trimestre. Apple a pierdut 1,3% din cota sa de piață, Samsung a câștigat 1,3%, iar Huawei a avut o creștere de 2,3%, mai mare decât cea a Amazon sau Lenovo, care au stagnat. (sursă)

 

Conducerea HBO intenționează să retragă accesul abonaților Amazon Prime la programele sale odată cu încheierea înțelegerii dintre cele două companii la mijlocul lui 2018.

Broadcasterul mizează totul pe serviciul său HBO Now. Prin Amazon Channels, înscrierile la HBO Now au crescut semnificativ în ultima perioadă. HBO se așteaptă la un nou val de înscrieri prin DirectTV Now, serviciul viitoarei companii deținătoare a HBO, AT&T. (sursă)

 

 

Ant Financial se află aproape de a contracta un împrumut de 3,5 miliarde USD pentru achiziția MoneyGram.

Compania deținută de Alibaba se află în discuții cu mai multe entități financiare pentru securizarea împrumutului. Printre băncile care vor contribui la împrumut se numără Australia and New Zealand Banking Group, Citigroup, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC, Morgan Stanley și JP Morgan. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.